BACK TO
TOP
Πληρωμές

Εντός Μάη αποζημιώσεις για ζημιές από παγετό Γενάρη '22 και προανθικό

Δρομολογείται εντός του μήνα η πληρωμή προκαταβολής έως 60% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, από τον ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά.

c37dc19a7e5d9f0d200251af9d2db309

4289
8

Για να δοθεί η αποζημίωση κατετέθη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό, με στόχο να καταβάλει προκαταβολές εντός του Μαΐου.  Στη συνέχεια έως  30 Ιουνίου, αναμένονται τα πλήρη πορίσματα των εξατομικευμένων ελέγχων για να ακολουθήσει η εξόφληση.

Όπως είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκτιμήσεις αυξάνεται το ποσό των αποζημιώσεων των εκτιμητών από 2.400 € σε 4.800 €. και τους δίνεται η δυνατότητα εργασίας και το Σαββατοκύριακο.

Yπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εξαγγείλει αποζημιώσεις που ορίζονται στα 36 λεπτά το κιλό για τα μανταρίνια, στα 60 λεπτά το κιλό για τα λεμόνια και στα 22 λεπτά για τα πορτοκάλια.

Εντός λίγων ημερών η πληρωμή ΕΛΓΑ 20 εκατ. για ζημιές στο προανθικό στάδιο

Τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσα στις επόμενες μέρες από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που υπέστησαν δενδρώδεις καλλιέργειες (κερασιές και βυσσινιές) σε προανθικό στάδιο, τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, κ. Ιλχάν Μεχμέτ.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις επόμενες ημέρες ύστερα από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, καθώς θα δοθούν ad-hoc, αφού δεν προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, δίνονται για πρώτη φορά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, είπε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις μέσω ΚΟΕ.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

27-05-2022 14:01isidoros

εφτασε τελος Μαη αλλα ζησε Μαη μου να φας τρυφυλλι φραγκο δε βλεπουμε

Απάντηση

21-05-2022 14:41Τραγογιάννης Δημήτριος

Αποζημιώσεις για παγετο 2022 σε αμυγδαλιές;

Απάντηση

17-05-2022 12:42Asta

Να υποθέσω πως εμείς που έχουμε δενδρώδεις καλλιέργειες στην Πέλλα και την Εορδαία και είμαστε 15 μήνες απλήρωτοι δεν τρώμε και δεν έχουμε έξοδα για αυτό προφανώς είμαστε ακόμη απλήρωτοι Ενώ οι υπόλοιποι έχουν στομάχι και υποχρεώσεις

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

16-05-2022 15:30Τάσος Ζεματουρας

Πότε θα μπουν τα χρήματα και πως βγαίνει η αποζημίωση με τα στρέμματα ή με τα δέντρα.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα