Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Πιστώθηκαν για αμπέλια, Ομάδες 72 ευρώ/στρέμμα από αποθεματικό κρίσης

Στους λογαριασμούς 20.346 δικαιούχων παραγωγών βρίσκονται τα ποσά της ενίσχυσης από το αποθεματικό κρίσης, τα οποία κατευθύνθηκαν στους κλάδους της αμπελουργίας των μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, των παραγωγών βιολογικού επιτραπέζιου σταφυλιού, σουλτανίνας και κορινθιακής σταφίδας, καθώς και μελών σε ομάδες παραγωγών κηπευτικών που τρέχουν περιβαλλοντική δράση.

atm__1__2_2

11289
10

Για την εξέλιξη της πληρωμής, ενημερώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το συνολικό ποσό να αφορά σε 26,23 εκατ. ευρώ. 

Η ενίσχυση αφορά:

 

α)         παραγωγούς μέλη Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν δράσεις στο στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έτους 2022,

β)         τους αμπελοκαλλιεργητές, οινοποιήσιμων αμπελώνων, των νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους

 

γ)         τους βιο-καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας και ξηρής σουλτανίνας σε όλη την χώρα.

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση ανέρχεται σε 36.086 εκτάρια, ενώ η ενίσχυση ανά επιλέξιμη έκταση ανήλθε σε 727,01 € ανά εκτάριο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει: 


Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 20.346 παραγωγών με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 26.234.891,46 ευρώ, που κατανεμήθηκε στη χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν βάσει του Κανονισμού (2022/467), ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και να ενισχυθεί η στήριξη της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

 

Η ενίσχυση αφορά:

 

α)         παραγωγούς μέλη Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν δράσεις στο στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έτους 2022,

β)         τους αμπελοκαλλιεργητές, οινοποιήσιμων αμπελώνων, των νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους 

γ)         τους βιο-καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας και ξηρής σουλτανίνας σε όλη την χώρα. 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση ανέρχεται σε 36.086 εκτάρια, ενώ η ενίσχυση ανά επιλέξιμη έκταση ανήλθε σε 727,01 € ανά εκτάριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε: «Είμαστε πάντοτε στο πλευρό των παραγωγών μας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της εξωγενούς κρίσης. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί καθοριστικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της ελληνικής περιφέρειας και διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής».

Σχόλια (10)
Προσθήκη σχολίου

06-10-2022 14:04ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ;

Απάντηση

06-10-2022 14:03ΕΛΣΑ

Είναι ακατάσχετη;

Απάντηση

06-10-2022 01:29Enas

Κάτι δεν πάει καλά..τα λεφτά πιστώθηκαν και σε αγρότες που δεν πληρούν κανένα κριτήριο από τα παραπάνω και δεν είναι ούτε σε νησί ούτε στο Αιγαίο ούτε στο Ιόνιο είναι στην δυτικη Ελλάδα, και δεν πιστώθηκαν σε όλους.! .και το καλύτερο απ' όλα ??? ΣΣΕ ΚΑΠΟΙΟς ΜΠΗΚΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-10-2022 22:07Μαρια

Αυτή η ενίσχυση ειναι ακατάσχετη; παρατηρηθηκαν δεσμευσεις

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-10-2022 20:16Χριστόδουλος

Εμείς οι ομάδες οπωροκηπευτικών οι οποίες έχουμε στόχευση στο περιβάλλον δηλαδή βιοκαλλιεργητές όπου εξάγουμε σχεδόν το σύνολο των βιολογικών προϊόντων που παράγουμε και έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση αλλά δεν έχουμε κάνει επιχειρησιακό πρόγραμμα μπορούμε να καταστραφούμε ανενόχλητοι γιατί το υπουργείο έχει στοχεύσει φωτογραφικού χαρακτήρα και μας εξαιρεί χωρίς καμία αιτιολογία! Η κομματοκρατία στο υπουργείο καλά κρατεί.... Οσονούπω πλησιάζουν οι εκλογές!

Απάντηση

04-10-2022 16:20Γιωργος Πέλλα

Συγχαρητήρια στον υπουργό κύριο Γεωργαντα που κατάφερενα δώσει χρήματα από ΤΑΜΕΙΟ ΚΡΊΣΗΣ για τον πόλεμο της Ουκρανίας ΜΟΝΟ στις ομάδες παραγωγών λες και όλοι οι άλλοι αγρότες δεν τους άγγιξε ο πόλεμος από ότι φαίνεται είμαστε β κατηγορίας αγρότες και δεν πρέπει να υπάρχουμε. Συγχαρητήρια και στους βουλευτές Πέλλας που κοιμούνται και δεν ήξεραν ούτε πήραν χαμπάρι πως μοιράζονται τα χρήματα Συγχαρητήρια και στους βουλευτές Ημαθίας που τα βόλεψαν έτσι όπως τα ήθελαν ξέρουν αυτοί.....και. τώρα ξεκινήστε να μας λέτε το παραμυθάκι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Μην στεναχωριέστε θα το φάμε και αυτο άλλωστε μας έχετε ταΐσει τόσα παραμύθια. Καληνύχτα σας από ένα αγρότη β κατηγοριας

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-10-2022 13:28ΑΓΡΟΤΗΣ

Ξέρουμε όλοι ποιος έβαλε το χεράκι του και έγινε αυτή η ξεφτίλα!Το μεγαλείο του αποκλεισμού του 80%των παραγωγών αγροτών είναι πρωτόγνωρο!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία