BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μεγ. Πέμπτη πιστώνεται συνδεδεμένη στο σκληρό, τέλη μηνός πριμ ζωικής

Επεισοδιακά συνεχίζεται η διαδικασία των πληρωµών προς τους αγρότες, η οποία ήδη έχει καθυστερήσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, µε διάφορες δικαιολογίες που µόνο αγανάκτηση προκαλούν στον αγροτικό κόσµο.

6_pin_121

Ελένη Δούσκα

30379
75

Κάπως έτσι και για την πίστωση της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος φάνηκε άλλη µια φορά ότι ο υπηρεσιακός µηχανισµός και τα πληροφοριακά συστήµατα του οργανισµού πληρωµών δεν ανταποκρίθηκαν στις αντικειµενικές ανάγκες και τα χρονοδιαγράµµατα της διοίκησης, µε αποτέλεσµα οι καλλιεργητές να πληρωθούν µέσα στη νύχτα την περασµένη ∆ευτέρα 3 Απριλίου, ενώ έµειναν εκτός περίπου 4.000 παραγωγοί σε Οµάδες αλλά και ανεξάρτητοι. Και αφού τελικά τακτοποιήθηκε η εκκρεµότητα αυτή τρεις ηµέρες µετά, την Πέµπτη 6 του µήνα, µε την «ευθύνη» να πέφτει σε µηχανογραφικό πρόβληµα του ΟΠΕΚΕΠΕ, άλλη µια καθυστέρηση έρχεται αυτή τη φορά στα de minimis.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 25,1 εκατ. ευρώ σε κάστανα και µήλα µετατίθενται προς πίστωση για τη Μεγάλη Τρίτη επειδή οι τράπεζες λόγω του Καθολικού Πάσχα δεν θα προχωρήσουν σε συναλλαγές ούτε την Παρασκευή ούτε τη Μεγάλη ∆ευτέρα. Υπενθυµίζεται ότι για τη Μεγάλη Τρίτη µέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, αναµένεται να πληρωθούν και τα 50 εκατ. ευρώ για αποζηµιώσεις που αφορούν ζηµιές σε φυτική παραγωγή του 2022 από τον ΕΛΓΑ.

Από εκεί και πέρα, ο προγραµµατισµός έχει ως εξής: Μέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα και κατά πάσα πιθανότητα τη Μεγάλη Πέµπτη αναµένεται να καταβληθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεµένες φυτικής παραγωγής, που είναι σε εκκρεµότητα εδώ και ένα µήνα, µε βασικό προϊόν τα σκληρό σιτάρι, ενώ γίνεται προσπάθεια στην πίστωση αυτή να περιλαµβάνονται σανοδοτικά και κτηνοτροφικά ψυχανθή, βρώσιµα όσπρια και ίσως τα µήλα και οι καρποί µε κέλυφος. 

Όσον αφορά τις συνδεδεµένες της ζωικής παραγωγής, αυτές δροµολογείται να πληρωθούν προς το τέλος Απριλίου, ενώ µέχρι 14 Μαΐου αναφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα γίνουν συµπληρωµατικές πληρωµές της περσινής ενιαίας ενίσχυσης και της προκαταβολής των Βιολογικών για τα οποία εκκρεµούν διασταυρώσεις αρχείων µε αυτά της ΑΑ∆Ε. 

Το µηχανογραφικό ΟΠΕΚΕΠΕ άφησε εκτός παραγωγούς βάµβακος σε Οµάδες

Ισχυρό κύµα διαµαρτυρίας εκδηλώθηκε στις βαµβακοπαραγωγές περιοχές της χώρας µετά την πληρωµή που έγινε το βράδυ της ∆ευτέρας στην ειδική ενίσχυση βάµβακος. Της νύχτας τα καµώµατα τα βλέπει η µέρα και γελάει… λέει ο λαός µας και όπως όλα δείχνουν η εντολή πληρωµής αποδείχθηκε απόλυτα πιστή στην παραπάνω ρήση. Μάλιστα η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου δίνει έµφαση στο κλείσιµο της εκκοκκιστικής περιόδου, η οποία  είχε παραταθεί µετά από αίτηµα της ∆ιεπαγγελµατικής Βάµβακος, πετώντας αλλού τη µπάλα! Ωστόσο, λίγα 24ωρα µετά, µε την ευθύνη να µεταπίπτει στο µηχανογραφικό του ΟΠΕΚΕΠΕ, πληρώθηκαν και άλλοι 4.000 µέλη Οµάδων, αλλά και µεµονωµένοι καλλιεργητές που έµειναν αρχικά εκτός. 

«Άλλη µία αποτυχηµένη πληρωµή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτή τη φορά στη συνδεδεµένη βάµβακος. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ πληρώθηκαν 152,3 εκατ. ευρώ σε 37.037 βαµβακοπαραγωγούς, ενώ το ποσό που έπρεπε να δοθεί είναι 184 εκατ. ευρώ σε 42.000 παραγωγούς» επισηµαίνουν, µε κοινή τους δήλωση, ο τοµεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτης και της αν. τοµεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολ. Τελιγιορίδου της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία.

Να σηµειωθεί ότι το ύψος της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος προσδιορίσθηκε στα 72,5 ευρώ ανά στρέµµα και η πρώτη εντολή πληρωµής αφορούσε 37.037 βαµβακοπαραγωγούς.

Σχόλια (75)
Προσθήκη σχολίου

11-04-2023 12:50Nikos

Μηηηηη μηηηηη μαλακές βλαμμένοι ανίκανοι κοπρόσκυλα μην πληρώνετε κάθε μέρα μπουχτησαμε στο χρήμα είστε γελοίοι εκεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ τόσο άχρηστοι μα τόσο οι χειρότερη πληρωμή ανννν πληρωθούμε όλο των εποχών καθάρματα του κερατά τα ξύνετε όλο τον καιρό ουσττττττ ντροπή μηδεννν μαύρο Πάσχα θα κάνουμε

Απάντηση

10-04-2023 16:00Δημος

Με συνδεδεμένη σπόρων σποράς τι θα γίνει; Και πόση θα είναι; Είμαστε εμείς κράτος και μάλιστα ευρωπαϊκό ρε παιδιά; Είστε εσείς που μας κυβερνάτε άριστοι; Άχρηστοι είστε!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

10-04-2023 12:33Δέσποινα

Πληρωμή για σιτηρά θα κάνετε? Η να περιμένουμε την Ανάσταση??? Σήμερα δεν μπορείτε? Δεν ντρέπεστε καθόλου! Μεγάλη Πέμπτη να πληρωθειτε εσείς! Εμείς τα θέλουμε Σήμερα!! Το καταλαβαίνετε η όχι?!!!!!

Απάντηση

09-04-2023 22:48Πόπη

Την στρεμματικη ενισχυση ακόμη να την βάλετε! Ένα μήνα μας κοροιδευτε! Δεν σας νοιάζει πως θα κάνουμε Πάσχα! Υπομονή παιδιά και καλό Πάσχα να έχουμε!

Απάντηση

09-04-2023 18:29Σάκης

Ή μιδικη τελικά είναι στά 8 ευρώ

Απάντηση

09-04-2023 12:58Ευα

Εύχομαι να είναι μέσα στα σιτηρά οι μεταβιβάσεις έχουμε τρελαθεί φτάνει πια

Απάντηση

09-04-2023 10:43Βοσκος

Μπεεεε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

08-04-2023 22:38Olga

Το ρύζι πότε πληρώνεται η συνδεδεμένη

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-04-2023 21:05Μπανανίας

Συναδελφοι λίγο πριν μπει η συνδεδεμένη του βαμβακιού είπα σ έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ oτι είμαστε πολύ αγανακτισμενοι οι αγρότες με τις καθυστερήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και μου απάντησε "καλά μόλις σας πληρώσουν σας φεύγει αμέσως ο θυμός"

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-04-2023 20:59👁️👁️

Αγροτική εφημερίδα , αναφέρει ότι η συνδεδεμένη στο σιτάρι. Μεγάλη Δευτέρα .πληρωμή.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα