BACK TO
TOP
Πληρωμές

Στους λογαριασμούς η συνδεδεμένη σκληρού, πιστώθηκαν τα ψυχανθή

Διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι η συνδεδεμένη σκληρού σίτου από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες τρέχουν προκειμένου να πιστωθούν μέχρι το βράδυ τα ποσά από τις συνδεδεμένες στα ψυχανθή.

atm_A

22843
360

Στους λογαριασμούς η συνδεδεμένη σκληρού, πιστώνονται και τα ψυχανθή ως το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης

Τα ποσά είναι διαθέσιμα σε όσους δικαιούχους διαθέτουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ως συνήθως, οι υπόλοιπες τράπεζες θα ακολουθήσουν εντός 24ώρου.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια σκληρού σίτου για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 5,8 ευρώ τo στρέμμα, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στο ΦΕΚ νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει εικόνα αναφορικά με την εξέλιξη της πληρωμής των de minimis σε κάστανα και μήλα, η οποία ήταν να πληρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ για την Τετάρτη 12 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η πληρωμή αποζημιώσεων 50 εκατ. από τον ΕΛΓΑ καθώς επίσης και η πληρωμή de minimis για τα επιτραπέζια σταφύλια Καβάλας ύψους 1,2 εκατ. που αφορά 245 παραγωγούς όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της 11ης Απριλίου από τοπικό βουλευτή. 

Ενδέχεται η πληρωμή να σηματοδοτήσει και την έναρξη των διαδικασιών πίστωσης και για τις υπόλοιπες έκτακτες κρατικές αποζημιώσεις που περιμένουν οι παραγωγοί πέραν του κάστανου και του μήλου, όπως είναι το ροδάκινο που λογικά θα πιστωθεί Μεγάλη Πέμπτη. 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 


Εντός της ημέρας πιστώνεται το σκληρό, μαζί κάστανα και μήλα,  ακολουθεί ΕΛΓΑ και Μ. Πέμπτη τα ροδάκινα

Τις επόμενες ώρες πιστώνεται η συνδεμενένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, μετά τη δουλειά που έγινε στον Οργανισμό Πληρωμών το Σαββατοκύριακο. Για το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου είναι προγραμματισμένη πληρωμή των 25,1 εκατ. ευρώ έκτακτων ενισχύσεων με τη μορφή de minimis σε κάστα και μήλα, ενώ βάσει προγραμματισμού, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα ακολουθήσουν αρκετές από τις αναμενόμενες πληρωμές αγροτών, μεταξύ των οποίων καθυστερημένες συνδεδεμένες και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. 
Η εβδομάδα των πληρωμών ξεκινά τη Μεγάλη Τρίτη με κάστανα και μήλα, κάτι που θα είχε γίνει από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις, ωστόσο επιπλοκές στο τραπεζικό σύστημα εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών, έφεραν την πληρωμή μερικές ημέρες αργότερα.  Μέσα στην ημέρα ωστόσο, θα πιστωθεί και η συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι (καρτελάκι), η οποία αναμένονταν αρχικά για την Μεγάλη Πέμπτη. 

Από εκεί και πέρα, ο προγραµµατισµός έχει ως εξής: Μέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα και κατά πάσα πιθανότητα τη Μεγάλη Πέµπτη αναµένεται να καταβληθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεµένες φυτικής παραγωγής, που είναι σε εκκρεµότητα εδώ και ένα µήνα, ενώ γίνεται προσπάθεια στην πίστωση αυτή να περιλαµβάνονται σανοδοτικά και κτηνοτροφικά ψυχανθή, βρώσιµα όσπρια και ίσως τα µήλα και οι καρποί µε κέλυφος.

Όσον αφορά τις συνδεδεµένες της ζωικής παραγωγής, αυτές δροµολογείται να πληρωθούν προς το τέλος Απριλίου, ενώ µέχρι 14 Μαΐου αναφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα γίνουν συµπληρωµατικές πληρωµές της περσινής ενιαίας ενίσχυσης και της προκαταβολής των Βιολογικών για τα οποία εκκρεµούν διασταυρώσεις αρχείων µε αυτά της ΑΑ∆Ε.

Χωρίς δήλωση η ενίσχυση στο ροδάκινο

Την χορήγηση έκτακτων ενισχύσεων 28,1 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινου (de minimis και για βροχοπτώσεις) προβλέπουν δύο ΦΕΚ (Β' 2302-2303) που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο 8 Απριλίου, με την πίστωση των ποσών να τοποθετείται εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα την Μεγάλη Πέμπτη. Το ύψος της ενίσχυσης για τις εμπορικές απώλειες λόγω βροχοπτώσεων (ΦΕΚ Β', 2302) έχει καθοριστεί σε 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια και σε 65 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα ροδάκινα μεταποίησης. Αρκετοί παραγωγοί πάντως στάθηκαν στο γεγονός ότι τα δύο ΦΕΚ περιλαμβάνουν υπεύθυνη δήλωση, κάτι το οποίο ερμηνεύτηκε ως μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα μπορούσε να καθυστερήσει την πληρωμή. Διευκρινίζεται πως σύμφωνα με τα ΦΕΚ, «κάθε δικαιούχος που θα ενημερωθεί σχετικώς από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οφείλει να προσκομίσει εντός δύο εργάσιμων ημερών, το αργότερο, υπεύθυνη δήλωση», κάτι το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να γίνει εκ των υστέρων, μετά δηλαδή από την πληρωμή.

Σχόλια (360)
Προσθήκη σχολίου

18-04-2023 15:32maria_xwris_lefta

ξέρει κάποιος να μου πει γιατί στην δημοσιοποιήση φαίνεται 0€???? από το ΚΥΔ δεν ξέρουν να μου πουν γιατί δεν έχουν καμία ενημέρωση... άλλα ντάλλον πάλι.... αυτή η απαρχαιωμένη δισκέτα πότε θα πληρώσει σωστά???????????

Απάντηση

18-04-2023 10:45Διαμαντής

Με τα ψυχανθή που δεν πληρώθηκαν τι θα γίνει ξέρει κάποιος να μας πει;

Απάντηση

18-04-2023 10:07aganaktismenos

τι γινεται με την πληρωμη της συνδεδεμενης μηλων?? μπηκαν τα μισα λεφτα απο αυτα που περιμενα!!

Απάντηση

15-04-2023 10:52Γοργώ

Εγώ πληρώθηκα μόνο την ενίσχυση κτηνοτροφικών ψυχανθών. Όσοι περιμένατε ενίσχυση για το σκληρό σιτάρι πληρωθήκατε κανονικά;;

Απάντηση

13-04-2023 20:00Τσοπανος

Μην αγχώνεστε ..τα χρήματα θα τα πάρετε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές..μαντρωμα κανονικο

Απάντηση

13-04-2023 19:27georgios

Έχει πληρωθεί κάποιος με λογαριασμό εθνικής για τριφυλια και βικο;

Απάντηση

13-04-2023 19:25georgios

MESEOS

Απάντηση

13-04-2023 16:16Αρμεντζος Παναγιώτης

Δεν έχω πληρωθεί ακόμη τά ψυχανθή για το 2023 γιατί είναι όλα εντάξει το τσεκ το πήρα κανωνηκα.

Απάντηση

13-04-2023 16:14Αρμεντζος Παναγιώτης

Δεν έχω πληρωθεί τα ψυχανθή για 2023 ακόμη γιατί άραγε, είναι αλλά εντάξει το τσεκ το πήρα κανωνηκα .

Απάντηση

13-04-2023 15:53 Αγρότης

Κάθε φορά που έχουμε πληρωμές όλα μπάχαλο. Μια σωστή πληρωμή δεν είχαμε. Επίτηδες το κάνουν για να μας φάνε τα λεφτά. Τέτοιους απατεώνες δεν έχω ξαναδεί που ασχολούμαι με τη γεωργία τριάντα χρόνια. Το ότι το κράτος διαλύθηκε τελείως με αυτή τη κυβέρνηση φάνηκε και στον κορονοιό όπου είχαμε 35,000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ φάνηκε και με τα Τέμπη που διότισαν σταθμάρχη το κομματόσκυλο της ΝΔ. Άχρηστοι που παριστάνουν τους άριστους. Προφανώς άριστοι στην κλεψιά σε μια στημένη χώρα χωρίς θεσμούς χωρίς δικαιοσύνη όλοι τους μια μαφία που λυμαίνονται την Ελλάδα μαζί με τα κομματόσκυλα τους.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα