BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Μεταβίβαση δικαιωμάτων έως 25 Ιουλίου, οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για αιτήσεις

Από το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου τίθεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε λειτουργία η εφαρμογή, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

4_107

6324
11

Για το τρέχον έτος, 2022, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μεταβίβασης ορίζεται η 2η Ιουλίου, ενώ η  τροποποίηση των οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης θα γίνεται δεκτή , εφόσον υποβληθούν στη διαδικτυακή εφαρμογή έως την 1η Αυγούστου 2022. Το παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πλέον αναμένεται η έκδοση λεπτομερούς ανακοίνωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ βάσει του τρόπου με τον οποίο θα τρέξει η διαδικασία.

Η σχετική λεπτομερής ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

«Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου. O αιτών μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής επιλέγεται η χρήση της εφαρμογής μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2022 και ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

  • Καταχώριση της αίτησης
  • Εκτύπωση του υποδείγματος
  • Υπογραφή του υποδείγματος από τους συμβαλλομένους
  • Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο ξεχωριστά από αρμόδια αρχή
  • Επισύναψη στην αίτηση του υποδείγματος μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά
  • Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης
  • Εκτύπωση της οριστικοποιημένης αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού τα οποία φυλάσσονται υποχρεωτικά τουλάχιστον για μία πενταετία στο προσωπικό αρχείο του αιτούντα, μαζί με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι, παραγωγοί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα για τα έτη (2014-2021) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.

3. Αίτηση εγγραφής για δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να λάβουν κωδικό και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

4. Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022. Αιτήσεις μεταβίβασης, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2022.

5. Καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (έως 25/07/2022) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022.

6. Η εγκύκλιος περί της διαδικασίας μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) έτους 2022 θα αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι γεωργοί, πριν την οριστικοποίηση και υποβολή της αίτησής τους, οφείλουν να έχουν αναγνώσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των μεταβιβάσεων, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στην εγκύκλιο αιτήσεων μεταβίβασης ΔΒΕ έτους 2022.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

  • Η αξία των ΔΒΕ δεν είναι οριστική. Η αξία των ΔΒΕ οριστικοποιείται μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας τους αλλά και τη διασφάλιση της τήρησης του εθνικού ανώτατου ορίου του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης κάθε έτους σύμφωνα με το άρθρο 22(5) του Καν. ΕΕ 1307/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με ενδεχόμενη εφαρμογή γραμμικής μείωσης ή αύξησης της αξίας των ΔΒΕ.
  • Σε περίπτωση που ο αποδέκτης μεταβίβασης δεν είναι πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση μεταβίβασης και τα εκάστοτε σε ισχύ παραστατικά, με τα οποία αποδεικνύεται η μόνιμη και νόμιμη εγκατάσταση του στην ελληνική επικράτεια (άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος ή εναλλακτικά όσες άδειες παρέχουν πλήρη πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή σε επιχειρηματική δραστηριότητα). Άδειες διαμονής που παρέχουν πρόσβαση στη μισθωτή ή στην εξαρτημένη εργασία δεν γίνονται αποδεκτές».
Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

21-12-2023 03:51bwmqMY

Wang X, Lauth A, Wan TC, Lough JW, Auchampach JA <a href=http://vpriligys.buzz>order priligy online</a> so I don t think it will hurt you

Απάντηση

28-06-2023 06:20drecreawn

<a href=https://sildenafi.cfd>women take viagra</a> Conclusions Our study identifies SET as a new component of the epigenetic regulatory modules underlying human cognitive disorders and establishes de novo mutations in this gene as novel cause for non syndromic ID

Απάντηση

14-03-2023 11:46HailiBona

Acute management patient status patient assessment several factors, such as the real world sexual experiences, either solo or couple, has not been previously voided of the contract of collec tive benefit; in the lumbar spinothalamic cells were smooth muscle the balance erectile response may have achieved such remarkable feats, which involved far more diver gutmann, m <a href=http://buycialis.homes>cialis for sale</a>

Απάντηση

25-06-2022 05:39Μπαμπος

Εμείς οι επιλαχών του πρόγραμμα νέων αγροτών με 63 μόρια των καλλιέργειων δένδρων ελιας περιβόλι των 100 στρεμμάτων μπορουμε να κάνουμε μεταβίβαση όλα όσα έχουμε δηλώσει στο ΟΣΔΕ?

Απάντηση

22-06-2022 20:27Ακόμα

Που είναι οι μεταβιβάσεις?????οεο????βράδιασε

Απάντηση

22-06-2022 18:24Osde

Ντροπή και μόνο ντροπη ...δε μας νοιάζει ποιος σας υποστηρίζει... μας νοιάζει που από 14 Απριλίου μας κοροϊδεύετε λες κ είμαστε χαιβανια το συστημα σερνεται οι μεταβιβασεις θα ξεκινησουν γιατι ως τωρα δεν εχουμε δει κατι ....καλα για διασταυρωτικους ουτε λογος ντροπη ντροπη ντροπη ...εχουμε γυρισει στο μεσαιωνα την εποχη του σκοτους..κρίμα τόσο πολυ σέβεστε όλοι (υπουργοί οπεκεπε παναγοtroll ) τον αγρότη κ τον κτηνοτρόφο? ???

Απάντηση

22-06-2022 17:49Λευτέρης

Ακόμα τίποτα

Απάντηση

22-06-2022 16:41μπουρογιαννης γεωργιος

τσακαλι εισαι,οσμιζεσαι απο μακρια και το επαγγελμα και το ειρωνικο του σχολιου.

Απάντηση

22-06-2022 15:55Greek statistics

Το ότι οι μεταβιβασεις ανοίγουν μια εβδομάδα πριν την λήξη των εμπροθεσμων αιτήσεων ΟΣΔΕ ασχολίαστο, έτσι δημοσιογραφησκε της κακιάς ώρας? Το ότι το σύστημα εδώ και 2 μέρες υπολειτουργει αλλά κι όταν λειτουργεί είναι επικίνδυνο! (αλλάζεις αιτηση και σου φέρνει τα αγροτεμάχια της προηγούμενης...) επίσης ασχολίαστο... Ποιο κυβερνητικός πεθαίνεις...

Απάντηση

22-06-2022 15:49μπουρογιαννης γεωργιος

το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να τους ξανα ψηφισουμε.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία