BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Σταθερά πάνω από τα 50 εκατ. τα ποσά της συνδεδεμένης για το αιγοπρόβειο κρέας ως το 2020

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020, η οποία ουσιαστικά αφορά όμως το γάλα.

aigorpovatotrofos_2

Μαρία Γιουρουκέλη

43
2

Συγκεκριμένα, στην απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Σ.Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου  τροποποιείται και συμπληρώνεται η με αριθμ.1629/64708/14-06-2017 απόφαση ως εξής:

Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 αντικαθίσταται από το εξής:

«Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων στο πλαίσιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης της παρούσας απόφασης, ανέρχεται για το έτος 2017 σε 50.978.015 ευρώ, για το έτος 2018 σε 50.429.165 ευρώ και για το έτος 2019 και 2020 σε 55.228.458 ευρώ αντίστοιχα.».


Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-08-2019 23:08Βιομόνοια

Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τους γαλακτοβιομήχανους είναι να μείνουν εκτός της γαλακτοβιομηχανίας. Όσον αφορά τα ελληνικά δρώμενα, για το 2019 και το 2020 πάνω απο 55.000.000 ευρώ επενδύονται για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων ειδικά στο αιγοπρόβειο γάλα. Με την ενίσχυση αυτή βλέπετε έμμεσα την στήριξη ενός τομέα, ο οποίος τροφοδοτεί έναν άλλο τομέα ο οποίος σπρώχνει τη προπαγάνδα της αναγκαιότητας του κατσικίσιου γάλακτος (όχι δεν είναι πιο υγιεινό από το αγελαδινό). Κρατώντας όμως το τομέα της γαλακτοβιομηχανίας in business αυτό έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Επενδύοντας σε αυτό το τομέα είναι λάθος. Τα κυβερνητικά προγράμματα θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους αγρότες να μεταβούν στην γεωργία, ωφελόντας έτσι και τους αγρότες σε ατομικό επιπέδο. Η εκμετάλλευση των ζώων αποτελεί από τις μεγαλύτερες οικολογικές απειλές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου της απώλειας οικοσυστημάτων και βιοποικιλότητας. Όπως αναφέρεται, θα μπορούσαν όλα αυτά τα χρήματα να επενδυθούν στην αξιοποίηση των χώρων που υπόκεινται υπερ βόσκηση στο να παράγουμε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καρπούς, κάνναβη (για τα οικολογικά της προιόντα)-σοδειές των οποίων η ζήτηση αυξάνεται-. Πρωην κτηνοτρόφοι μπορούν να μεταμορφώσουν τις φάρμες τους σε eco-friendly hospitality and agricultural experiences, όπως farm stays, retreats κλπ. Επίσης, η διοργάνωση των farmer's markets, αγροτικά προγράμματα όπως το ''pick your own'' λαχανικά και φρούτα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τις πρακτικές που η τροφή του μεγαλώνει είναι ορισμένες άλλες ιδέες.

Απάντηση

05-04-2019 00:44Sotiris

Αιγοπροβειο κρέας??? Ποτέ θα πληρωθεί ξέρουμε?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία