BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Τέλος Ιουνίου υπεβλήθη το ελληνικό αίτημα για προκαταβολή 70% τσεκ

Η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτημα στην Κομισιόν από τις 28 Ιουνίου, προκειμένου να αυξήσει από τον Οκτώβριο το ποσοστό προκαταβολών στο 70% για τις άμεσες ενισχύσεις και 85% για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες που αντιμετωπίζουν αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Kasimis_5

Μαρία Γιουρουκέλη

23
1

Επί του παρόντος αναμένεται η αξιολόγηση του προκειμένου να τεθεί σε ισχύ πριν από τις 16 Οκτωβρίου.

Αυτό ενημερώνει το Agronews, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Κασίμης, σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας στις 26/7 για την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων  (https://www.agronews.gr/thesmika/koini-agrotiki-politiki/178092/sto-70-i-prokatavoli-tis-amesis-enishusis-gia-opoia-krati-dilosoun-provlimata-xirasias/).

Σύμφωνα με τον πρώην γ.γ, κ. Κασίμη «μετά από σχετικό  έγγραφο της Επιτροπής  σύμφωνα με το οποίο, τα κ-μ που έχουν υποβάλλει αιτιολογημένα αιτήματα θα μπορούν να αυξήσουν έως 70% (αντί 50%) τις προκαταβολές άμεσων ενισχύσεων και έως 85% (αντί 75%) για ορισμένα μέτρα  αγροτικής ανάπτυξης σχετικά με ζώα/εκτάρια, αποστείλαμε στις 28/6/19 το αίτημά μας στην Ε. Επιτροπή επιφυλασσόμενοι να αποστείλουμε το συντομότερο δυνατόν τη σχετική τεκμηρίωση. Μετά τη συνεργασία με το Κέντρο Μετεωρολογικών Μελετών (ΚΕΜΕ) του ΕΛΓΑ, διαβιβάσαμε τη σχετική μελέτη του ΚΕΜΕ για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018-Ιουνίου 2019. Όπως γνωρίζετε, στην παρούσα φάση, η  Ε. Επιτροπή αξιολογεί τα αιτήματα που έχουν ήδη υποβληθεί και ζητά από τα κ-μ που έχουν επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες, αλλά δεν έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, να το πράξουν έως 2 Αυγούστου. Η  εκτελεστική απόφαση της Ε. Επιτροπής, όπως σημειώνεται, αναμένεται να υιοθετηθεί αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ πριν από τις 16 Οκτωβρίου».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-08-2019 17:16ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Γνωρίζετε πότε θα πληρώσουν το 10% που απέμεινε από τις φυτικές αποζημιώσεις του 2018;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία