Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Επιτυχή ολοκλήρωση υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ και εξ αποστάσεως

Επιτυχώς ολοκληρώνεται η οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων σε όλη τη χώρα, κάτι που προκύπτει με σαφήνεια από την επεξεργασία των στοιχείων που διενήργησε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου η επιτελική ομάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

green-_1_

Γιάννης Πανάγος

4791
8

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Agronews, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή τουλάχιστον 12 ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας οριστικοποίησης των δηλώσεων των παραγωγών, το σύνολο των πρωτοκόλλων που είχαν ανοίξει ανέρχονταν στις 635.150 δηλώσεις (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020) , εκ των οποίων οι 613.000 είχαν οριστικοποιηθεί, δηλαδή δεν είχαν κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την τήρηση της προθεσμίας. Σημειωτέον ότι μέχρι την Παρασκευή τα πρωτόκολλα ανέρχονταν στις 613.179 και η οριστικοποίηση ανέρχονταν στις 522.337 δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι λογικά, κανένας παραγωγός, εφ' όσον έχει τη διάθεση να οριστικοποιήσει τη δήλωσή του δεν θα χάσει την προθεσμία, λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Πρόκειται περί άθλου, αν ληφθεί υπόψη ότι οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ έγιναν υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δηλαδή εν μέσω πανδημίας και κατά βάση εξ αποστάσεως. Η επιτυχία πιστώνεται πρώτον στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να οργανώσει φέτος την κατάσταση σε διαφορετική βάση, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα του open.gov.gr για την φιλοξενία της όλης διαδικασίας, καθώς και στους «μαχητές» των ΚΥΔ που για μια ακόμα φορά έδωσαν το δικό τους αγώνα να ανταποκριθούν σ' αυτό το δύσκολο έργο.

Μόνο γκρίνια, αντιρρήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις υπονόμευση της όλης διαδικασίας παρατηρήθηκε από τη λεγόμενη «συντεχνία του ΟΣΔΕ» που είδε αυτή τη φορά να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και μέχρι την τελευταία στιγμή, το μόνο για το οποίο αγωνιούσε, ήταν να εισπράξει το «αντίτιμο» από τους παραγωγούς, τουλάχιστον εκεί όπου το δικό της κατακερματισμένο δίκτυο είχε συμμετοχή. Σημειωτέον ότι οι περισσότερες από τις 100.000 περίπου δηλώσεις που δεν είχαν οριστικοποιηθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, προέρχονταν από το συγκεκριμένο δίκτυο.

Την ίδια στιγμή, όλοι γνωρίζουν την πολεμική την οποία δέχθηκε από την συγκεκριμένη «συντεχνία» η διαδικασία απομακρυσμένης υποβολής των δηλώσεων και η εφαρμογή  KYD Mobile που φιλοξενήθηκε στο open.gov.gr  και η οποία είχε τη δική της συμβολή στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η έγκαιρη και πλήρης οριστικοποίηση των δηλώσεων ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση σε νέα βάση της δυνατότητας που έχει η χώρα, με βάση το πλαίσιο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να προχωρήσει σε γενναία και άμεση προκαταβολή του 80% της ενιαίας ενίσχυσης, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες γίνεται το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Οι πληροφορίες του Agronews θέλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάζει ενδελεχώς αυτή τη δυνατότητα, θέτοντας ως στόχο προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης ακόμα και την 1η Ιουλίου, ακολουθώντας κατά βάση το μοντέλο που εφαρμόζουν οι Ολλανδοί.

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

16-06-2020 14:24stavros

αλλες χρονιες εκλεινε, αλλα εδινε χρονικο περιοδο για διορθωση για τα λαθη, φετος δεν εγινε γιατι

Απάντηση

16-06-2020 08:18Νίκος

Εσύ που κάνεις πως ξέρεις δε λες ότι οι αιτήσεις οριστικοποιήθηκαν εκβιαστικά και χωρίς επεξεργασία για να πάρουν απλώς πρωτόκολλο. Τα άλλα περί επιτυχίας του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι απλώς γλειψίματα.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία