BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για ενίσχυση λίπασμάτων, θέμα ημερών η πληρωμή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την χορήγηση των 60 εκατ. ευρώ σε αγρότες ως επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, με τις πληρωμές να ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

lipasmata_1c

6928
6

Η ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καλύπτει σε ποσοστό 40% την αύξηση του συνολικού κόστους στην τιμή αγοράς των λιπασμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Με απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά και Αναπληρωτή Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλου, χορηγείται σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κρατική ενίσχυση με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης σύμφωνα με την C(2022) 1890 final της 23.03.2022 ανακοίνωση της Επιτροπής «Προσωρινό πλαίσιο για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό  την στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της  Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία», όπως ισχύει, η οποία χορηγείται σε πληγείσες επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση. 
Η ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ και καλύπτει σε ποσοστό 40% την αύξηση του συνολικού κόστους στην τιμή αγοράς των λιπασμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, γεωργικών εκμεταλλεύσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα οι οποίες :

α) σε περίπτωση φυσικών προσώπων, είναι επαγγελματίες αγρότες εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είτε για το έτος 2021 είτε για το έτος 2022 έως τις 02.12.2022.

β) σε περίπτωση νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, έχουν ενεργό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στο Φορολογικό Μητρώο, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, κύριο ή δευτερεύοντα, έναν από τους αναφερόμενους στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας

γ) έχουν πραγματοποιήσει αγορές λιπασμάτων και τα σχετικά παραστατικά έχουν εκδοθεί από 1/10/2021 έως και 30/9/2022 και

δ) δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε κατά τα οριζόμενα στην περ. 4 της υποπαρ. Β10 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

03-01-2023 22:30Νεοδημοκράτης

Όποιος δεν μπορεί να μην σπέρνει γιατί γεμίζει τόνκες εμάς.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-12-2022 11:36mitsoulas

ΛΑΜΌΓΙΑ ΔΕΞΙΟΙ.ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ε?ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ Κ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ

Απάντηση

17-12-2022 11:15αγροτης

δεν γράφει πουθενά στο μέτωπο κανενός μας ζητιάνος, μάς τα παίρνουν χοντρά από όλες τις μεριές και έπειτα μας γυρίζουν τα ψίχουλα ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΖΗΤΙΆΝΟΙ

Απάντηση

16-12-2022 21:55Έλεος

Μας έχετε πριξει με τα ψίχουλα σας...αηδία σκέτη...

Απάντηση

16-12-2022 18:49Tseliggas

Ειπαμε να μας δουλευετε αλλα οχι και καταμουτρα, ελεος. Οι τιμες εχουν διπλασιαστει στα λιπασματα σε σχεση με περσι, το 40% της αυξησης με επιδοτηση 11% δε βγαινει, μονο ο Βαρουφακης κανει τετοια λογιστικα θαυματα. Βεβαια το οτι θα δωθει εστω και κατι πισω, με αναφορα στα τιμολογια και οτι με βαση τα στρεμματα ειναι ενα μικρο βημα προς τα μπρος. Μακαρι να κανετε το ιδιο καποια στιγμη και με τις επιδοτησεις

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία