BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Έφυγε ο εμβληματικός προπονητής μπάσκετ, Γιάννης Ιωαννίδης

Ο εμβληματικός Γιάννης Ιωαννίδης, πρώην προπονητής του Άρη, του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ έφυγε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έγραψε χρυσές σελίδες δόξας στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς στην τεράστια καριέρα του κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδας και έξι Κύπελλα.

ioannidis

113
0

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο «ξανθός» όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες φίλαθλοι, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 και η πορεία του στο μπάσκετ ήταν αν μη τι άλλο μοναδική.

Στα χέρια του το ελληνικό μπάσκετ μεγαλούργησε και οι επιτυχίες που είχε στις ομάδες που εργάστηκε έγραψαν ιστορία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ασχολήθηκε και με την πολιτική, καθώς είχε εκλεγεί και βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ενώ είχε διατελέσει (σε δύο διαφορετικές περιόδους) υφυπουργός αθλητισμού.

Για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης  δήλωσε:

«Μία από τις πιο ιστορικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ένας θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως προπονητής, συνέδεσε το όνομά του με τον σπουδαίο Άρη της δεκαετίας του ’80, οδήγησε την ομάδα του Ολυμπιακού σε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’90, ενώ, μεταξύ άλλων, διετέλεσε και προπονητής της «επίσημης αγαπημένης».

 Πέραν της επιτυχημένης καριέρας του στους μπασκετικούς πάγκους, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε επί σειρά ετών Βουλευτής με τη ΝΔ, ενώ κατείχε επί δύο έτη τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Συνυπήρξαμε στα έδρανα της Βουλής, με τις πορείες μας να έχουν κοινό παρονομαστή το καλό της αθλητικής μας οικογένειας.

 Ο «Ξανθός», όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ενώ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία