BACK TO
TOP
Δρώμενα

Πόλεμος και ειρήνη φτερουγίζουν στον Κεραμεικό

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του βραβευμένου παιδικού βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό», το Σάββατο 13 Απριλίου (ώρα 18:00-19:00μμ), στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

apolemoseirhnhkerameikos

9
0

Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασσικών χρόνων, του αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη (Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012/Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά), σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα, θα μεταφέρει τους θεατές στο ιστορικό κέντρο της κλασσικής Αθήνας.

Με αφετηρία την ανασκαφή ομαδικού τάφου στην περιοχή του Κεραμεικού (1995), από την αρχαιολόγο Έφη Μπαζιωτοπούλου-Βαλαβάνη, καθώς και την ανασύσταση ενός καλοδιατηρημένου παιδικού κρανίου από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία για ένα κορίτσι που χάθηκε κατά τη διάρκεια του λοιμού που έπληξε την Αθήνα στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Μύρτιδα. Η σύντομη ζωή της Μύρτιδας άρχισε με αγάπη, παιχνίδια και ανεμελιά αλλά έληξε βίαια, και μάλιστα σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων.

Η παράσταση επιδιώκει να αναδείξει την τρυφερή ιστορία του βιβλίου, καθώς και να περάσει το διαχρονικό μήνυμα για την αξία της ειρηνικής ζωής, μέσα από τη ματιά ενός παιδιού.

Συμμετέχουν: Τιτίκα Ασλανίδου, Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Γιάννης Κεφαλάς, Μάγια Κίτσου, Βασίλης Κουλόπουλος, Μάριος Μακρής, Φένια Μαυρομάτη, Ανδριάννα Παναγοπούλου, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Αναστασία Τσιάκου

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Ώρα προσέλευσης: 17:40-17:55μμ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα  τηλέφωνα: 210 32 56 930 και 210 32 56 943
Δευτ.-Παρ. 12:00-17:00μμ

 

Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου:

www.athens2018.gr

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
τηλ: 210 3418051
www.piop.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία