BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επιστρέφει και επίσημα πριμ 60 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι σε Θεσσαλία – Έβρο

Στο πλαίσιο της ∆ράσης 10.1.04 Απονιτροποίηση θα προκηρυχθεί µια νέα Πρόσκληση διετούς διάρκειας που θα αφορά τις ειδικές δεσµεύσεις Α (εφαρµογή αγρανάπαυσης) και Β (εφαρµογή αµειψισποράς) και την ειδική δέσµευση Γ (εφαρµογή χλωράς λίπανσης σε δενδρώδεις καλλιέργειες). Σηµειώνεται πως στην προδηµοσίευση δεν αναφέρεται το ποσό που θα δεσµευτεί για τη νέα προκήρυξη.

27-30_01_5_2

Γιώργος Κοντονής

5073
4

ΕΙ∆ΙΚΗ ∆ΕΣΜΕΥΣΗ Α: Αγρανάπαυση

Οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν ετησίως να θέτουν σε αγρανάπαυση έκταση, η οποία να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της συνολικά ενταγµένης στην ειδική δέσµευση Α αρδεύσιµης έκτασης ενώ το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί έως 50%, χωρίς παροχή επιπλέον ενίσχυσης. Η εναποµείνασα της αγρανάπαυσης έκταση καλλιεργείται µε τις επιλέξιµες αροτραίες καλλιέργειες (βαµβάκι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα, υπαίθρια φρέσκα λαχανικά).

Επιτρέπεται η συγκαλλιέργεια µόνο µεταξύ των φυτικών ειδών της οµάδας καλλιέργειας «Υπαίθρια φρέσκα λαχανικά και κηπευτικά». ∆εν επιτρέπονται οι επίσπορες καλλιέργειες.  Η δέσµευση της αγρανάπαυσης δύναται να εφαρµόζεται σε διαφορετικά αγροτεµάχια κάθε έτος. Εάν όµως η ενταγµένη στη ∆ράση έκταση περιλαµβάνει αγροτεµάχια που εφάπτονται σε επιφανειακά ύδατα (ποτάµια, υδατορέµατα, λίµνες, διώρυγες, τάφρους και κανάλια άρδευσης ή στράγγισης) τότε η αγρανάπαυση εφαρµόζεται υποχρεωτικά σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσµευσης.

ΕΙ∆ΙΚΗ ∆ΕΣΜΕΥΣΗ Β: Αµειψισπορά

Οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν ετησίως να θέτουν σε αµειψισπορά έκταση, η οποία να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της συνολικά ενταγµένης στην ειδική δέσµευση Β αρδεύσιµης έκτασης ενώ το ποσοστό δύναται να αυξηθεί µέχρι και στο 90%, χωρίς παροχή επιπλέον ενίσχυσης. Ως καλλιέργειες αµειψισποράς εγκαθίστανται καλλιέργειες που παραδοσιακά καλλιεργούνται ως ξηρικές (χειµερινά σιτηρά και ψυχανθή) και επίσης δηλώνονται στην αντίστοιχη ΕΑΕ ως ξηρικές. Η εναποµείνασα της αµειψισποράς έκταση καλλιεργείται µε τις επιλέξιµες καλλιέργειες (βαµβάκι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα, υπαίθρια φρέσκα λαχανικά, ηλίανθος. Στο πλαίσιο της δέσµευσης Β επιτρέπεται η συγκαλλιέργεια µόνο µεταξύ των φυτικών ειδών της οµάδας καλλιέργειας «Υπαίθρια φρέσκα λαχανικά και κηπευτικά».

Επιλεξιµότητα αγροτεµαχίων

Τα αγροτεµάχια της εκµετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της νέας Πρόσκλησης της ∆ράσης, πρέπει να πληρούν µεταξύ άλλων τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιµότητας:

  • Να είναι δηλωµένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόµενου του έτους 2023, η οποία θα χρησιµοποιηθεί ως αίτηση αναφοράς.
  • Να είναι δηλωµένα στην ΕΑΕ 2023 ως αρδευόµενα (σε επίπεδο αγροτεµαχίου και όχι σε επίπεδο καλλιέργειας). Ο υποψήφιος πρέπει, κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, να διαθέτει τα απαραίτητα παραστατικά απόδειξης της αρδευσιµότητας των αιτούµενων αγροτεµαχίων και να µπορεί να τα επιδεικνύει σε οποιονδήποτε έλεγχο από τις αρµόδιες ελεγκτικές αρχές.
  • Να βρίσκονται εντός της περιοχής παρέµβασης.
Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

02-01-2024 21:52Αντωνης

Ακούστε καλά γελοία υποκείμενα που γράφεται τα άρθρα χωρίς να ξέρετε από που βγαίνει ο ήλιος η εξισωτική πληρώθηκε για κάποιους όχι σε όλους όπως αναφέρει η εγκύκλιος η Ευρώπη και το gov όποτε προσέξτε τι γράφεται και μην περνάτε υποσυνείδητα μηνύματα στον κόσμο για να αποδεχτούν τα ψέματα σας πληρώστε τον Ιανουάριο ότι οφείλεται να δώσετε στον αγροτικό κόσμο κλέφτες ανίκανοι γιατί θα τρελαθεί ο αγρότης και μαζί θα ξεσηκώσει κ αλους και τότε βρείτε καράβια Καλόπαιδα υποκριτές ψεύτες μαριονέτες

Απάντηση

02-01-2024 21:18Γιωργος

Δεν γαμιεστε να κάνετε καριέρα στον νομο ΣΕΡΡΩΝ τίποτα ; Απονιτροποίηση δεν μας δώσατε ! Λες και εμείς φουσκώσαμε τους λογαριασμούς μας και δεν μας δίνετε ούτε ένα προγραμμα

Απάντηση

02-01-2024 20:53Κώστας

Ο βόρειος Έβρος έπαθε ζημιές? Πολιτική με τις επιδοτήσεις θα κάνετε?

Απάντηση

02-01-2024 20:51Κωνσταντίνος

Οικολογικό σχήμα είναι συμβατό με το πρόγραμμα?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις