Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ενίσχυση με αντάλλαγμα μετοχικό κεφάλαιο από το Ταμείο Συμμετοχών

Στη χρηµατοδότηση µικροµεσαίων επιχειρήσεων µε αντάλλαγµα τη συµµετοχή των επενδυτών στο µετοχικό τους κεφάλαιο στοχεύει το νέο Ταµείο Συµµετοχών, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αρχές φθινοπώρου, όπως εκτιµούν στελέχη του υπουργείου Οικονοµίας και Ανάπτυξης.

Ενίσχυση με αντάλλαγμα μετοχικό κεφάλαιο από το Ταμείο Συμμετοχών

0
0
Με απλά λόγια πρόκειται για ένα Ταµείο στο οποίο µία επιχείρηση που επιθυµεί να χρηµατοδοτηθεί, θα µπορεί να υποβάλει σχετική αίτηση η οποία θα αξιολογείται. Αν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε το Ταµείο θα προχωρά στη χρηµατοδότηση της επιχείρησης, µε αντάλλαγµα για εκείνον που έβαλε τα χρήµατα µετοχικό κεφάλαιο. Βέβαια, το Ταµείο, θα µπορεί να κινείται κι αυτό προς την κατεύθυνση αναζήτησης επιχειρήσεων-επενδυτικών στόχων, ή και ακόµα στη χρηµατοδότηση µιας επιχειρηµατικής ιδέας.

Το ύψος των κονδυλίων που έχουν δεσµευτεί προς το παρόν για το Equi Fund όπως ονοµάζεται ανέρχεται στα 260 εκατ. ευρώ, προερχόµενα κατά 200 εκατ. ευρώ από το ελληνικό ∆ηµόσιο και κατά 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), το οποίο είναι και ο διαχειριστής του Ταµείου. Ωστόσο, τα ποσά αυτά θα πολλαπλασιαστούν, καθώς αναµένεται στην πορεία να συµµετάσχουν και άλλοι θεσµικοί επενδυτές και βέβαια από τα κονδύλια που θα εισφέρουν οι ιδιώτες επενδυτές στο πλαίσιο της συνεισφοράς τους στα υποταµεία. Συνολικά επιχειρείται το Ταµείο αυτό να µοχλεύσει χρηµατοδότηση ύψους 1 δις ευρώ για την ελληνική οικονοµίαΣτο πλαίσιο του Ταµείου Συµµετοχών, το οποίο θα αποτελεί µια ευρύτερη «επενδυτική πλατφόρµα», θα συσταθούν 12 υποταµεία (Sub-Fund), µε το καθένα από αυτά να καλύπτει συγκεκριµένες κατηγορίες επενδύσεων

Η επενδυτική πλατφόρµα, δηλαδή το Equi Fund, θα απαρτίζεται από τρία «παράθυρα», και συγκεκριµένα ένα για τον τοµέα της καινοτοµίας και δύο για τους τοµείς της γενικής επιχειρηµατικότητας. Συγκεκριµένα για την ενίσχυση της γενικής επιχειρηµατικότητας θα «ανοίξουν» τα
  • Ταµεία επιχειρηµατικών κεφαλαίων για νέες επιχειρήσεις.
  •  Ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια για ώριµες επιχειρήσεις.
Σηµειώνεται ότι σε κάθε «παράθυρο» της γενικής επιχειρηµατικότητας θα συσταθούν από 2 έως 4 υποταµεία
Τα υποταµεία της γενικής επιχειρηµατικότητας θα απευθύνονται σε κάθε είδους επιχειρήσεις, µε ιδιαίτερη όµως έµφαση στους στρατηγικούς τοµείς προτεραιότητας της ελληνικής οικονοµίας, όπως για παράδειγµα η αγροδιατροφή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία