Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά μέτρα

Αναζητούνται κονδύλια για τα νέα Βιολογικά

Αναζητούνται κονδύλια για τα νέα Βιολογικά

0
0

Παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός συμπλήρωσε ότι ευελπιστούμε σε μικρότερη συμμετοχή εφόσον πολλοί αγρότες που έχουν μπει σε άλλα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα δεν θα επιτρέπετε να ενταχθούν στη νέα προκήρυξη. Πιο συγκεκριμένα, για τα επιπλέον κονδύλια γίνεται προσπάθεια να βρεθούν από άλλα μέτρα των Προγραμμάτων τα οποία δεν προχωράνε, και από δεσμευμένα χρήματα για ανειλημμένες υποχρεώσεις (π.χ παλιών έργων Σχεδίων Βελτίωσης) τα οποία τελικά δεν θα δοθούν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε, «γίνεται προσπάθεια να βγει με όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους» και σίγουρα πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Ενστάσεις του Γεωπονικού για τους Γεωργικούς Συμβούλους

Για το θεσμό των Γεωργικών Συμβούλων, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι γίνονται τώρα κάποιες τροποποιήσεις καθώς υπήρξαν ενστάσεις από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με το αντικείμενο επιμόρφωσης των συμβούλων που θα γίνεται από τον ΕΛΓΟ, με τον Οργανισμό να είναι υπεύθυνος για την πιστοποίησή τους. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει ο υπουργός σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμος ο θεσμός αλλά και το αντίστοιχο Μέτρο να τρέξουν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire