BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Αναβιώνει η ιδέα για εκχώρηση ενίσχυσης στα νέα Σχέδια Βελτίωσης

∆εύτερες σκέψεις για το αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τελικά όλα όσα έχουν εντάξει στο φάκελο ενίσχυσης, έχουν οι υποψήφιοι στα Σχέδια Βελτίωσης µε ορισµένους να έχουν ξεκινήσει να αισθάνονται εγκλωβισµένοι σε επενδύσεις που προέβλεψαν στην αίτηση καθώς έτσι θα εξασφάλιζαν υψηλή µοριοδότησης.

1-Sxedia-Velitiwsis

19
4

H σχετική παράγραφος της προκήρυξης είναι σαφής και αναφέρει για τον δικαιούχο πως υποχρεούται: «Καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης και µέχρι την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου να µην προβεί σε ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσµα η βαθµολογία της πρότασης να υπολείπεται της βαθµολογίας του πρώτου επιλαχόντα της Περιφέρειας στην οποία υπέβαλλε την αίτηση στήριξης».

Αυτό σηµαίνει για παράδειγµα, ότι αν ένας αγρότης έχει βάλει στο επενδυτικό του πλάνο κάποια δενδροφύτευση για να εξασφαλίσει 8 επιπλέον µόρια και συγκεντρώνει έτσι συνολική βαθµολογία 70, σε µία Περιφέρεια που έµεινε εκτός επιλαχόντας µε 65 πόντους, θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει στη φύτευση. Είτε να τροποποιήσει κατάλληλα το σχέδιό του ώστε την απώλεια των βαθµών αυτή, να την ισοφαρίσει µε µία άλλη επένδυση που θα µοριοδοτείται αναλόγως.

Επιπλέον, προβληµατισµός επικρατεί ιδιαίτερα στις τάξεις των βαµβακοπαραγωγών οι οποίοι κατέβασαν φάκελο ενίσχυσης, υπολογίζοντας όµως µία αρκετά καλύτερη τιµή για την παραγωγή που παρέδωσαν στη σεζόν. Όπως υποστηρίζουν παράγοντες του κλάδου των µηχανηµάτων, ειδικά στη Θεσσαλία όπου οι αποδόσεις ανά στρέµµα έπιασαν και τα 600 κιλά, η διαφορά της προσδοκόµενης τιµής µε την τιµή που πήραν, ήταν αρκετή για να µην προχωρήσουν οι βαµβακοπαραγωγοί σε επενδύσεις ανανέωσης του µηχανολογικού τους εξοπλισµού.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου
Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

28-01-2019 12:41pantelis

11 στις 10 φορές πέφτεις έξω agronews

Απάντηση

27-01-2019 23:23Μιχαλης

Τι θα κάνουμε?σε 2 μήνες ξεκινά η νέα σεζόν τρακτέρ και παρελκόμενα θα πάμε να πάρουμε? θα μάθουμε επιτελους ποτε ξεκινά η αξιολόγηση???? Τα αποτελεσματα και οι εγκρίσεις για την ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ πότε να τα περιμένουμε??????? Υπουργέ.........έλεος ......πέστε μας να ξέρουμε....

Απάντηση

27-01-2019 13:07Τακης

Υπάρχει κάποιος γπευθηνος που να ξέρει ποτε θα ξεκινήσει η αξιολόγηση στα σχέδια βελτίωσης να μας πει ; ή θα πάμε να πάρουμε μεταχειρισμένο τρακτέρ απέξω ......

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία