Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πριμ 14.000 ευρώ μικρών εκμεταλλεύσεων

Στις 4 Μαρτίου ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου και θα βασιστεί στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του έτους 2018.

2-Mikres-ekmetalleuseis

Γιώργος Κοντονής

31
1

Εκδόθηκε η πρόσκληση για την εφαρµογή του Μέτρου 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων» µε τη διαδικασία αιτήσεων να ξεκινά στις 4 Μαρτίου και να διαρκεί µέχρι τις 15 Μαΐου. Σύµφωνα µε το κείµενο της προκήρυξης, το Μέτρο εφαρµόζεται σε δηµοτικές και τοπικές κοινότητες στην επικράτεια της χώρας µε πληθυσµό έως και 5.000 κατοίκους, εκτός από κάποιες αστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου η αγροτική δραστηριότητα δεν είναι σηµαντική, παρέχοντας στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάµενων µικρών εκµεταλλεύσεών τους.

Κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκλησης και του µέτρου είναι τα εξής:

1.∆ικαιούχοι της 1ης προκήρυξης του µέτρου είναι οι εγγεγραµµένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκµεταλλεύσεων ως επαγγελµατίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόµενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣ∆Ε για το έτος 2018.

2.Οι υποψήφιοι έχουν µέσο όρο ατοµικών αγροτικών εισοδηµάτων των διαθέσιµων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017, από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και µέσο όρο των συνολικών οικογενειακών εισοδηµάτων των διαθέσιµων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017 (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ.

3.Επιπλέον, η γεωργική εκµετάλλευση των υποψηφίων πρέπει να έχει µέγεθος παραγωγικής δυναµικότητας (εκφρασµένη ως τυπική απόδοση) ίσο µε 5.000 έως και 7.999 ευρώ στην αρχική κατάσταση.

4.Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2018. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται µε βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2018.

5.Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τυποποιηµένο επιχειρηµατικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκµετάλλευσης. Η διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηµατικού σχεδίου δεν µπορεί να είναι µικρότερη από 3 έτη και µεγαλύτερη από τέσσερα.

6.Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηµατικού σχεδίου ο δικαιούχος δεν αναλαµβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

7.Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται µε συγκεκριµένες δαπάνες, είναι ίσο µε 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, η οποία καταβάλλεται µε την ένταξη στο µέτρο είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης. Η δεύτερη δόση καταβάλλεται µετά το τέλος του επιχειρηµατικού σχεδίου.

Για τη χρηµατοδότηση του µέτρου προβλέπεται ποσό συνολικού ύψους 70.000.000 ευρώ το οποίο έχει κατανεµηθεί στις Περιφέρειες.Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-01-2019 13:59ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΑΒΟΛΑΚΗΣ

To όριο των 5000 ευρο είναι αδικία π.χ για κάποιον που έχει ελιές αντιστοιχει ενα ποσο ανα στρέμμα 188 ευρο αρα για να πιασει το όριο των 5000 ευρο πρεπει να έχει στη δήλωση του ΟΣΔΕ 26,60 στρέμματα ελίες αν έχει και μισό στρέμμα παρακάτω δεν μπορεί να κάνει αίτηση αφού με τα δεδομενα τα περυσινα είναι κάτω απο 5000 ευρο και θα απορριφθει.θα έπρεπε να υπάρχει μια ελαστικοτητα στο όριο ή να μπει σαν στόχος.Στα χωριά και ειδιικα στην κρητη οπου καταγομαι υπάρχουν πολλοι που έχουν 10 ή 15 στρέμματα εχουν όμως τη δυνατοτητα να ενοικιασουν για να πιασουν το στόχο.Αυτοι πρεπει να βοηθηθουν με το προγραμμα αυτο οι μικροκαλλιεργητες που μενουν στα χωρια.Για αυτο θεωρω το κριτηριο αυτο μια μεγαλη αδικια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία