Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Τις βάσεις ενεργειακής δημοκρατίας βάζει η Ένωση Αγρινίου

Ημερίδα για την παρουσίαση των έργων που επιχειρούν οι Ενεργειακές Κοινότητες της Ένωσης Αγρινίου διοργανώθηκε στο Αγρίνιο, με την ηγεσία της Ένωσης να βάζει ως στόχο την ολοκλήρωση των φωτοβολταϊκών μέσα στο 2020 και των αιολικών μέχρι το 2021.

78321652_832401417192543_8104957716843200512_n

1051
2

Πρόκειται για μια επένδυση μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ, η οποία έχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικότητας, αφού από αυτήν θα ευνοηθούν άμεσα 2.200 οικογένειες.

Την αναλυτική παρουσίαση των Ενεργειακών Έργων έκανε ο διευθυντής μηχανοργάνωσης και υπηρεσιών του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου κ. Γιάννης Κάτρης, ο οποίος περιέγραψε όλα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και τα επόμενα στάδια, τόσο για τα αιολικά έργα όσο και για τα νέα αγροτικά φωτοβολταϊκά και τα φωτοβολταϊκά net metering. Από την KIEFER ΤΕΚ, σταθερό συνεργάτη της Ένωσης στα ενεργειακά έργα, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Πετρόχειλος, άδραξε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενος σχετική αναφορά-πρόταση του κ. Αραβώση, λέγοντας ότι μετά τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, «θα πρέπει να μιλήσουμε και για το τη βιομάζα και το βιοαέριο».

Ο πρόεδρος Α.. Σ. Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς έδωσε τη συνολική διάσταση των επενδύσεων, εξηγώντας ότι πέραν της περιβαλλοντικής διάτασής τους, είναι τα οικονομικά μεγέθη τέτοια που καθιστούν τα έργα ΑΠΕ της Ένωσης και των 17 Ενεργειακών Κοινοτήτων της πραγματικά σπουδαία για την Αιτωλοακαρνανία και την ανάπτυξη της περιοχής, αφού «άλλη επένδυση 300 και άνω εκατ. ευρώ ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν ούτε και εύκολα μπορεί να υπάρξει», πολύ περισσότερο δε με τον κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των επενδύσεων, αφού μετέχουν περισσότερες από 2.200 οικογένειες.

«Αν το καλοσκεφτούμε είναι μια ολόκληρη πόλη», είπε ο κ. Κουτσουπιάς, σημειώνοντας ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι στην Αιτωλοακαρνανία θα έχουν ένα καλό συμπληρωματικό εισόδημα στο σπίτι.

Ο κ. Κουτσουπιάς παρουσίασε και τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση Αγρινίου, μίλησε για την πιστή τήρηση των «σφιχτών» χρονοδιαγραμμάτων και τόνισε:

«Σήμερα είδαμε την εικόνα, πριν ακόμη αυτή ανοίξει. Και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για όλους μας».

Εππλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης ζήτησε να είναι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που το στα τέλη του 2021 θα εγκαινιάσει τα αιολικά έργα. Απευθυνόμενος δε τους πολίτες/επενδυτές επεσήμανε:

«Είμαστε και χαρούμενοι και περήφανοι για τις επενδύσεις, πρέπει, όμως να έχετε πάντα υπόψιν σας ότι ναι μεν η Ένωση βγήκε μπροστά και ανέλαβε το βάρος, ναι μεν η πολιτεία στηρίζει, η κυβέρνηση, η περιφέρεια, όλοι οι φορείς, …ναι μεν η ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα εκεί κατευθύνονται, τα έργα όμως είναι δικά σας. Μαζί τα υλοποιούμε και μαζί θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε».

Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην ημερίδα μετείχε ο Γενικός του Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος μάλιστα είχε συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο του Ο.Η.Ε.

Ο κ. Αραβώσης, αφού επεσήμανε ότι μόλις επέστρεψε απ’ τη Μαδρίτη, στη σχετική του εισήγηση μετέφερε το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την κλιματική ουδετερότητα, την απολιγνιτοποίηση και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρουσιάζοντας επιμέρους κεφάλαια του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ένωσης Αγρινίου, κάνοντας λόγο για «συνεταιρισμό πρότυπο για τις επενδύσεις στην ενέργεια και το περιβάλλον», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική διάταση των έργων που έχουν δρομολογηθεί και στην καινοτομία.

Μάλιστα, ο κ. Αραβώσης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, είπε ότι επιθυμεί η Ένωση Αγρινίου να μετέχει στις εργασίες της Επιτροπής που συγκροτεί η κυβέρνηση για την Κυκλική Οικονομία, μεταφέροντας εκεί το παράδειγμα καλής πρακτικής που πρωτοπόρα εφαρμόζει στη χώρα.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η εισήγηση του υπευθύνου για θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ελληνικού γραφείου της της Greenpeace κ. Τάκη Γρηγορίου, ο οποίος εστίασε στις Ενεργειακές Κοινότητες και στην Κοινωνικά Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση, μη παραλείποντας να επισημάνει τη σημασία των έργων ΑΠΕ στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στη συμβολή που δύνανται να έχουν τα έργα στην εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και μέσω της «Ενεργειακής Δημοκρατίας», της συμμετοχής δηλαδή της ίδιας της κοινωνίας, και δη των φτωχότερων στρωμάτων, σε αυτά.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, επεσήμανε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα των επενδύσεων, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες και στηρίζει τα έργα της Ένωσης, καθώς η Δυτική Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην «πράσινη ενέργεια», ως κόμβος ενεργειακός, “ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Στο ίδιο πλαίσιο ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης εξήγησε τη σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στα όσα ως κατευθύνσεις δίνει το Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη θέση που έχει ο δήμος στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα τις προκλήσεις της νέας εποχής και την ανάγκη προσαρμογής, πολύ περισσότερο δε όταν αυτό έχει τόσο θετικό αποτύπωμα για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής. Στην εισήγησή του ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδ. Επιστήμονας, Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών διαδικασιών ΑΠΕ, Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, παρουσίασε τα σχετικά με τις άδειες παραγωγής των συνολικής ισχύος 168MW αιολικών έργων της Ένωσης Αγρινίου και των Ενεργειακών της Κοινοτήτων, επεξηγώντας ταυτόχρονα το διαδικαστικό σκέλος της όλης πορείας. Παράλληλα μίλησε για τους στόχους τη ΡΑΕ και τη συνολική πορεία των έργων ΑΠΕ στη χώρα.

Για την καλή συνεργασία με την Ένωση και τις Ενεργειακές Κοινότητες μίλησε η εκπρόσωπος της Procredit Bank, στην οποία μετέχει ευρύ σχήμα ευρωπαϊκών και όχι μόνο τραπεζών, κα. Ελευθερία Ρηγοπούλου.

Η χρονική συγκυρία της διοργάνωσης δεν ήταν καθόλου τυχαία: η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν της έγκρισης των αδειών παραγωγής από της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για το σύνολο των αιολικών έργων των Ενεργειακών Κοινοτήτων που έχει συγκροτήσει η Ένωση, ενώ μόλις προ ημερών «πέρασε» και η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά, με την οποία προβλέπεται αύξηση από το 20% στο 75% του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα ή Δίκτυο της ΔΕΗ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αισθητής μείωσης του κόστους ενέργειας για τους αγρότες.

Ταυτόχρονα, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε ενόσω είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος του Ο.Η.Ε. για το Κλίμα στη Μαδρίτη, λίγες ημέρες μετά την κήρυξη κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, που μόλις έχει τεθεί σε διαβούλευση, και λίγες ημέρες αφότου ολοκληρώθηκε η ανάλογη διαβούλευση για το Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις προβλέψεις για την τρωτότητα στη γεωργία για τη Δυτική Ελλάδα.

 

Τέλος, ο κ. Κουτσουπιάς, αφού εκ νέου ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Αραβώση, τους εκπροσώπους της Greenpeace Greece (εκτός απ’ τον κ. Γρηγορίου που πραγματοποίησε ομιλία, στην αίθουσα ήταν και ο κ. Ignacio Navarro, που επίσης ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας ), τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, την παρισταμένη στην αίθουσα πρώην αντιπεριφερειάρχη κα. Χριστίνα Σταρακά για τη θετική της συμβολή, τον κ. Παπαχρήστο από τη ΡΑΕ και όλους τους επισήμους και τους παρισταμένους πολίτες στην εκδήλωση, σημείωσε ότι θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις, σύμφωνα με την εξέλιξη των έργων.

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-02-2020 11:40ELIZABETH WALTER

ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ INC Έχετε επιδοθεί σε πού να πάρει δάνεια, απορρίφθηκε από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. ΔΑΝΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟ είναι εδώ για να σας χορηγήσει ότι το αναμενόμενο δάνειο που επιθυμείτε επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com. Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα; Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε; Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς; Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα; Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο; Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και παροχής οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως 20 χρόνια Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης . πραγματική χρηματοδότηση . επενδυτής ακινήτων, . δάνεια κατασκευής, . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων, . στεγαστικά δάνεια . Καταναλωτικα δανεια, . Δάνεια FHA, . προσωπικά δάνεια, . δάνεια αυτοκινήτων και κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας email: lendingtreegroupinc@gmail.com email: lending-tree@outlook.com whatsapp: +1 213 419 2419 Με ζεστή σκέψη

Απάντηση

14-12-2019 03:27Maira

ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΗΝ DAVID SMART ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και Ο ΘΕΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ SMART ΔΑΝΕΙΩΝ. , Το όνομά μου είναι Margarida maria Είμαι από την πόλη Abrantes στην Πορτογαλία Είμαι παντρεμένος, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείου για το τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσει ένα σπίτι όλα πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκανε να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα η ελπίδα μου χαθεί, έχω μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχουν τίποτα να κάνει με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστεί κάποια χρήματα από ένα φίλε, της είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, έκανα όπως μου είπε, έχω εφαρμόσει μαζί τους Email: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και μου η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω, είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου για να πάει για (davidsmartloancompany1@gmail.com) ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και η ζωή σας θα αλλάξει όπως η δική μου.Παρακαλώ επικοινωνήστε David έξυπνα δάνεια ΕΤΑΙΡΕΙΑ σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί τον Δαβίδ έξυπνο δάνειο για την πραγματική προσφορά δανείου τους.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το David smart Loan για το δάνειό σας επειδή πήρα το δικό μου δανείου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία