BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Αγροτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από ΕΤΕπ, Εθνική και Πειραιώς

Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 560 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και με προτεραιότητα στους νέους αγρότες, εγκαινιάζουν Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για χαμηλότοκα δάνεια μακράς ωρίμανσης, χαμηλών εξασφαλίσεων και με 5ετή περίοδο χάριτος.

bce669cd-1f2f-4a36-a8da-1b7b4961e2bd

Γιώργος Κοντονής

125
7

Αυτό σημαίνει ότι το ερχόμενο διάστημα η Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα θα εκδώσουν ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα τα οποία θα μπορούν να συνδυαστούν με τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση αλλά και επενδύσεις χωρίς πρόγραμμα όπως είναι η αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (τρακτέρ-παρελκόμενα), κτιριακών υποδομών και αγροτικών φωτοβολταϊκών (net metering).

Τα δάνεια, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα έχουν 15ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος έως και πέντε χρόνια, ενώ το 10% αυτών θα απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε νέους αγρότες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα συνεργαστεί με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, για τον μετασχηματισμό των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να στηρίξει νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ πραγματοποιούμενες από αγρότες και επιχειρήσεις στον γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα και στον τομέα της βιοοικονομίας σε όλη τη χώρα. 

Ο γεωργικός και ο αγροδιατροφικός τομέας είναι καίριας σημασίας για την ελληνική οικονομία και βασική πηγή απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές και τις επαρχιακές πόλεις. Η νέα χρηματοδοτική πρωτοβουλία για αγροτικές επενδύσεις αναμένεται να επιταχύνει τη χρήση νέων τεχνολογιών, να συμβάλει στη βελτίωση των αγροτικών προϊόντων και να βοηθήσει τον ελληνικό γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της εγχώριας και των διεθνών αγορών.     


           

Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού

Το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απειλείται από τη γήρανση του εργατικού δυναμικού και την έλλειψη επιθυμίας εκ μέρους των νέων να εργαστούν στον τομέα αυτόν. Στην Ελλάδα περισσότερο από το 30% των εργαζομένων στον γεωργικό τομέα είναι ηλικίας άνω των 64 ετών και μόνο το 5% είναι κάτω των 35 ετών.

Για τη συμβολή στην αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής, ένα μέρος του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος θα διατεθεί για τη στήριξη νέων αγροτών ηλικίας κάτω των 41 ετών.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά: «Η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων είναι καίριας σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση του αγροτικού δυναμικού και τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer στην Αθήνα και χαιρετίζω την ισχυρή δέσμευση της ΕΤΕπ να στηρίξει τις επενδύσεις στον γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή η σημαντική νέα πρωτοβουλία, η δεύτερη μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ για την αγροτική ανάπτυξη, θα συμβάλει στον μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας, θα βοηθήσει τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και θα ενθαρρύνει τους νέους αγρότες να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης».

Ο κ. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε: «Η ελληνική γεωργία είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο και εξάγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι πολύ αρεστά στους καταναλωτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα βοηθήσει αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην παραγωγή, να καινοτομήσουν με νέα προϊόντα και να δημιουργήσουν εξειδικευμένες θέσεις απασχόλησης στη χώρα, ενώ θα συμβάλει επίσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη δραστηριοποίησης των νέων στον αγροτικό τομέα. Συγχαίρω την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς για τη θέλησή τους να στηρίξουν τον ελληνικό γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα».

Ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε: «Η υπογραφή των συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 560 εκατ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει τους Έλληνες αγρότες και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την πολύτιμη συμβολή της ΕΤΕπ στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, την προώθηση της γεωργίας ακριβείας και την ανασυγκρότηση των αγροτικών υποδομών της χώρας.»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Werner Hoyer, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι πρόθυμη να στηρίξει νέες επενδύσεις στον γεωργικό και τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος αυτής της πρώτης χρηματοδότησης που χορηγεί η ΕΤΕπ σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς, ειδικά για τη στήριξη αγροτικών επενδύσεων στη χώρα, θα ενισχυθεί χάρη στη γνώση των τοπικών αναγκών που διαθέτουν οι εταίροι μας και στην πείρα που διαθέτει η ΕΤΕπ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Η ειδική στήριξη που προβλέπεται για τους νέους αγρότες στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σε όλη την Ευρώπη και αυτή η νέα πρωτοβουλία θα αποτελέσει υπόδειγμα για επόμενες».

Η νέα πρωτοβουλία συμφωνήθηκε επίσημα σήμερα στην Αθήνα και τις σχετικές χρηματοδοτικές συμβάσεις υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλος Μυλωνάς, και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει συνολικά 200 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς για την ενίσχυση της χρηματοδότησης προς αγρότες και επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα και της βιοοικονομίας. Η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία και με δικά τους κεφάλαια, ενώ συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής από τους τελικούς αποδέκτες, αναμένεται να στηριχθούν νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλος Μυλωνάς, δήλωσε: “Η στήριξη της γεωργίας και ιδιαίτερα της αγροβιομηχανίας αποτελεί βασικό στόχο της Εθνικής Τράπεζας. Η νέα συμφωνία με την ΕΤΕπ θα μας επιτρέψει να διευκολύνουμε τη χρηματοδότηση αυτού του τομέα, με κύριο στόχο την προσέλκυση της νέας γενιάς σε αυτό το δυναμικό κομμάτι της οικονομίας.”

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, ‎ δήλωσε: “Η  Τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνιστεί σταθερά στην αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων, που προέρχονται από τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, παρέχοντας στους πελάτες μία ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων. Διευρύνει συνεχώς τη μακροχρόνια συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υποστήριξη της ανάπτυξης στους κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αναγνωρίζουμε έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια τη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τον υποστηρίζουμε χρηματοδοτικά και συμβουλευτικά προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα. Με τη νέα στοχευμένη συνεργασία μας με την ΕΤΕπ θα ενισχύσουμε περαιτέρω  την προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής με έμφαση στους νέους αγρότες, την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων. Σκοπός των ενεργειών αυτών είναι η αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση των εισοδημάτων στον τομέα αυτό και η περαιτέρω περιφερειακή ανάπτυξη.”

Μέσω του προγράμματος αυτού, οι δύο τράπεζες-εταίροι θα μπορέσουν να αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις τους στον αγροτικό τομέα και να προσφέρουν νέα χρηματοδοτικά προϊόντα, καλύτερα προσαρμοσμένα στις επενδυτικές ανάγκες του τομέα.

Μέσα στην τελευταία πενταετία η ΕΤΕπ έχει χορηγήσει σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες πάνω από 4 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νέων πιστωτικών γραμμών που χορήγησε πέρυσι ειδικά για την ενίσχυση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που στηρίζουν την απασχόληση των νέων και την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στις επιχειρήσεις.

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

16-12-2022 12:21Ingrid

Θέλετε να δανειστείτε και δεν ξέρετε πού να πάρετε ένα πραγματικό δάνειο? Θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση αλλά δεν έχετε κεφάλαιο? Χρειάζεται να κάνετε αίτηση για δάνειο για οποιονδήποτε λόγο? Χρειάζεστε χριστουγεννιάτικο δάνειο? Η ελπίδα σας είναι επιτέλους εδώ καθώς η Έλενα Νίνο παρέχει γρήγορα και αξιόπιστα δάνεια, η εξυπηρέτησή τους είναι 100% γνήσια και σας εγγυάται ότι θα λάβετε το δάνειό σας κατά την υποβολή αίτησης, επικοινωνήστε με email και εγκρίνετε σήμερα στη διεύθυνση: elenanino0007@gmail.com Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Ίνγκριντ

Απάντηση

09-03-2020 18:28Christine V

Είμαι η Christine V, θα ήθελα να μοιραστώ μια αξιοσημείωτη μαρτυρία για το πώς έλαβα ένα δάνειο ύψους 20.000 ευρώ μέσω των επενδύσεων πίστωσης της ELENA NINO και όλων των ειδών. αν ενδιαφέρεστε για μια επαφή δανείου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

Απάντηση

21-02-2020 03:05Panayorta

ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΗΝ DAVID SMART ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και Ο ΘΕΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ SMART ΔΑΝΕΙΩΝ. , Το όνομά μου είναι Παναγιώρτα, είμαι από την Κύπρο Είμαι παντρεμένος, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείου για το τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσει ένα σπίτι όλα πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκανε να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα η ελπίδα μου χαθεί, έχω μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχουν τίποτα να κάνει με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστεί κάποια χρήματα από ένα φίλε, της είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, έκανα όπως μου είπε, έχω εφαρμόσει μαζί τους Email: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και μου η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω, είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου για να πάει για (davidsmartloancompany1@gmail.com) ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και η ζωή σας θα αλλάξει όπως η δική μου.Παρακαλώ επικοινωνήστε David έξυπνα δάνεια ΕΤΑΙΡΕΙΑ σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί τον Δαβίδ έξυπνο δάνειο για την πραγματική προσφορά δανείου τους.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το David smart Loan για το δάνειό σας επειδή πήρα το δικό μου δανείου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος.

Απάντηση

21-02-2020 03:01Panayorta

ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΗΝ DAVID SMART ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και Ο ΘΕΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ SMART ΔΑΝΕΙΩΝ. , Το όνομά μου είναι Παναγιώρτα, είμαι από την Κύπρο Είμαι παντρεμένος, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείου για το τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσει ένα σπίτι όλα πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκανε να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα η ελπίδα μου χαθεί, έχω μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχουν τίποτα να κάνει με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστεί κάποια χρήματα από ένα φίλε, της είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, έκανα όπως μου είπε, έχω εφαρμόσει μαζί τους Email: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και μου η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω, είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου για να πάει για (davidsmartloancompany1@gmail.com) ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και η ζωή σας θα αλλάξει όπως η δική μου.Παρακαλώ επικοινωνήστε David έξυπνα δάνεια ΕΤΑΙΡΕΙΑ σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί τον Δαβίδ έξυπνο δάνειο για την πραγματική προσφορά δανείου τους.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το David smart Loan για το δάνειό σας επειδή πήρα το δικό μου δανείου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος.

Απάντηση

21-02-2020 03:01Panayorta

ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΗΝ DAVID SMART ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και Ο ΘΕΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ SMART ΔΑΝΕΙΩΝ. , Το όνομά μου είναι Παναγιώρτα, είμαι από την Κύπρο Είμαι παντρεμένος, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείου για το τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσει ένα σπίτι όλα πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκανε να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα η ελπίδα μου χαθεί, έχω μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχουν τίποτα να κάνει με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστεί κάποια χρήματα από ένα φίλε, της είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, έκανα όπως μου είπε, έχω εφαρμόσει μαζί τους Email: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και μου η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω, είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου για να πάει για (davidsmartloancompany1@gmail.com) ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και η ζωή σας θα αλλάξει όπως η δική μου.Παρακαλώ επικοινωνήστε David έξυπνα δάνεια ΕΤΑΙΡΕΙΑ σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί τον Δαβίδ έξυπνο δάνειο για την πραγματική προσφορά δανείου τους.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το David smart Loan για το δάνειό σας επειδή πήρα το δικό μου δανείου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος.

Απάντηση

16-02-2020 19:50Βάιος

Άμα θέλουν να μη γερνάει ο πληθυσμός... Να κόψουν το σύστημα με τα δικαιώματα. Έχουν όλα τα χωράφια οι παππούδες.... 28 χρόνων και έχω χάσει όλα τα προγράμματα.

Απάντηση

16-02-2020 10:18Αβρααμ

Φυσικά και ο αγροτικός πληθυσμός είναι γερασμένος αφού το μοίρασμα τον επιδοτήσεων και όλων τον προγραμμάτων δεν γίνεται αντικημενικα. π.χ. βιολογικά δόθηκαν μόνο σε natura, συνδεδεμένες βάμβακος δίνονται και σε μερικές καλλιέργειες βάμβακος με αποτέλεσμα να σπέρνονται βαμβάκια σε ξερικά χωράφια και οι επιτήδειοι να αγοράζουν βαμβάκια για να καλύψουν το πλαφόν, απονοτριοποιηση μόνο στα ποτιστικά γιατί; δικαιώματα βασικής ενισχύσεις στοχευμένα ακόμα και από επαγγελματίες η ιδιοτες γενικά χωρίς να έχουν από πριν αγροτική ενασχόληση αφήνοντας από έξω ήδη αγρότες και ακόμα χειρότερα νέους αγρότες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία