Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Πρόσθετο όφελος στο επιτόκιο μόνο για νέους αγρότες κάτω των 41 ετών

Με πρόσθετο επιτοκιακό όφελος για νέους αγρότες κάτω των 41 ετών, ενεργοποιήθηκε και το δεύτερο εργαλείο ευνοϊκής δανειοδότησης αποκλειστικά για τον αγροτικό τοµέα. Πρόκειται για το πρόγραµµα «Γεωργία & Βιοικονοµία» ύψους 210 εκατ. ευρώ, µε τον δανεισµό µάλιστα να µπορεί να αφορά αποκλειστικά κεφάλαιο κίνησης χωρίς απαραίτητα να συνδέεται µε επενδύσεις.

18-09_3

Γιώργος Κοντονής

6360
6

Θερµαινόµενα θερµοκήπια από 100% ΑΠΕ, net-metering, αρδευτικά έργα, αγορά γης, τρακτέρ, αγροτικά µηχανήµατα µέχρι και αγροτικά αµάξια χωράνε στο επενδυτικό σχέδιο που µπορεί να βρει ευνοϊκή χρηµατοδότηση µε περίοδο χάριτος, µείωση στα περιθώρια επιτοκίου για όλους και µία έξτρα µείωση για παραγωγούς κάτω των 41 ετών. Σηµειώνεται εδώ χρηµατοδοτούνται κυρίως επιχειρηµατικά σχέδια µε άµεση αναφορά στην αγροτική παραγωγή αλλά µε την προϋπόθεση ότι κινούνται όλο και πιο κοντά στο µοντέλο της βιώσιµης ανάπτυξης. Το πρόγραµµα είναι ήδη διαθέσιµο από την Παγκρήτια Τράπεζα (εξέδωσε ανακοίνωση), ενώ αναµένονται και οι σχετικές ενέργειες από Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

 

Ποιοι δικαιούνται χρηµατοδότηση

Όλες οι επιχειρήσεις µε κύρια δραστηριότητα στους τοµείς της γεωργίας και της βιοοικονοµίας. Αγρότες-ελεύθεροι επαγγελµατίες, ατοµικές, µικροµεσαίες και µεγάλες επιχειρήσεις.

 

Γενικές επιλέξιµες δαπάνες

-Κεφάλαιο κίνησης

-Αγορά, επέκταση ή ανακαίνιση επαγγελµατικών εγκαταστάσεων

-Αγορά επαγγελµατικού εξοπλισµού

-Χρηµατοδότηση για αγορά γης  σε ποσοστό του συνολικού κόστους του έργου (µε εξαίρεση την αγορά γεωργικών γαιών).

 

Ειδικές επιλέξιµες δαπάνες για τον αγροδιατροφικό τοµέα

  Μη θερµαινόµενα θερµοκήπια,

  Θερµαινόµενα θερµοκήπια που θερµαίνονται 100% από ανανεώσιµες πηγές ενέργειες συµπεριλαµβανοµένης της βιοµάζας. Ή δεν έχουν σταθερό (ενσωµατωµένο) σύστηµα θέρµανσης και υπό κανονικές κλιµατολογικές συνθήκες δεν απαιτούν θέρµανση παρά µόνο για περιορισµένες χρονικές περιόδους.

  Επενδύσεις σε µονάδες βιοαερίου

  Έργα άρδευσης, µε την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η ύπαρξη δικαιωµάτων για τη διάθεση του νερού (άδεια ύδρευσης).

  Αγορά αγροτικού αυτοκινήτου ή τρακτέρ.

 

∆ιάρκεια δανείου, επιτόκιο

Από 2 χρόνια και πάνω µε δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 5 έτη. Μείωση του περιθωρίου επιτοκίου τουλάχιστον κατά ένα ποσοστό. Οι νέοι αγρότες κάτω των 41 ετών δικαιούνται και λαµβάνουν περαιτέρω µείωση του περιθωρίου. Για παράδειγµα αν η ελάχιστη µείωση είναι 0,25% τότε οι νέοι δικαιούνται µείωση επιπλέον 0,20%.  Χωρίς εισφορά 0,6% του Ν.128/75

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

25-02-2021 14:41Γιάννης Κονδ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , εν καιρώ οικονομικής και υγειονομικής κρίσης ,κύριος Σπήλιος Λιβανός θα πρέπει να δώσει την ίδια ευκαιρία στους νέους ανθρώπους που είναι 42 ετών και είναι εγκλωβισμένοι στην ύπαιθρο, με άρρωστους γονείς, πολλά βάρη, χρέη και έξοδα - εφόσον το επιθυμούν και έχουν κληρονομήσει κάποια χωραφάκια- να γίνουν νέοι αγρότες, με τους ίδιους όρους και την ίδια επιδότηση και να εγκύψει στα προβλήματα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ τους που έχουν, δείχνοντας την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπό του.

Απάντηση

24-02-2021 14:42Πάρης

Όλα αυτά στην Αυστρία δίνονται δωρεάν ακόμη και τον εργάτη που απασχολεις το κράτος τον πληρώνει για 5 χρόνια

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία