Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρέχουσες Προκηρύξεις

Καμιά άλλη παράταση για τα Σχέδια βεβαιώνουν οι διαχειριστικές

Επ ουδενί δεν τίθεται, αυτή τη φορά, θέμα παράτασης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών φακέλων που σχετίζονται με τα Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, όπως διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά στελέχη της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Sxedia-veltiwsis

Γιάννης Πανάγος

11
9

Σημειωτέον ότι η σχετική προθεσμία που λήγει την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, είναι αποτέλεσμα πέντε διαδοχικών παρατάσεων, οι οποίες από ένα σημείο και μετά φαίνεται να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία λύνουν.

Άλλωστε, όσο περισσότερες είναι οι παρατάσεις, τόσο περισσότεροι είναι οι δικαιούχοι που προσέρχονται με καθυστέρηση στα γραφεία των μελετητών και απαιτούν κάθε φορά την αναζήτηση λύσεων της τελευταίας στιγμής για την συμπλήρωση των αιτήσεων. Κάτι τέτοιο φαίνεται να γίνεται τα τελευταία 24ωρα, με τις πληροφορίες του Agronews να κάνουν λόγο για συνωστισμό αγροτών στα κατά τόπους μελετητικά γραφεία, σε μια ύστατη προσπάθεια να κατεβάσουν τελικά επενδυτικό φάκελο. Να σημειωθεί επίσης ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δυσκολίες έχουν να κάνουν είτε με τις ενημερότητες (φορολογικές, ασφαλιστικές, ΕΛΓΑ κ.α.) είτε με την εξασφάλιση της ίδιας συμμετοχής που απαιτείται για την υποστήριξη των αντίστοιχων προτάσεων.

Από την πλευρά του υπουργείου τονίζεται ότι έχουν εξαντληθεί οι διευθετήσεις ή ακόμα και διευκολύνσεις που μπορούσαν να γίνουν ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες να μπορούν να γίνουν κοινωνοί του δημοφιλούς προγράμματος, με τελευταία την παράταση (μέχρι 10 Οκτωβρίου) της προθεσμίας καταβολής των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πολλά από τα «χρηματοδοτικά» θέματα που ανακύπτουν θα μπορούσαν να βρουν λύση με την καταβολή της πρώτης δόσης των άμεσων ενισχύσεων (τσεκ) γι’ αυτό και επιμένουν ακόμα στην παράταση.

Κατηγορηματικά πάντως αντίθετοι με οποιαδήποτε σκέψη για νέα παράταση, είναι και οι Εισαγωγείς – Αντιπρόσωποι Πώλησης αγροτικών μηχανημάτων, οι οποίοι, μόνο για λόγους ευγένειας προς το νέο υπουργό και κατανόησης των δυσκολιών του, συμφώνησαν την προηγούμενη φορά σε ολιγοήμερη παράταση, στην ηλεκτρονική υποβολή των φακέλων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η αναβλητικότητα έχει «σκοτώσει» την αγορά των τρακτέρ και έχει διευρύνει την αποεπένδυση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων εδώ και πολύ καιρό.

Βρείτε εδώ την τελευταία σχετική τροποποίηση με τις προθεσμίες στα Σχέδια Βελτίωσης

Ενημέρωση διαχειριστικών για απο-οριστικοποιήσεις

Παράλληλα, προς τους μελετητές, στάλθηκε ενημέρωση πως τα αιτήματα από-οριστικοποίησης θα γίνονται δεκτά ακόμα και μία μέρα μετά την επίσημη διορία, η οποία λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά το σχετικό μέιλ αναφέρει:

Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση την έκτη τροποποίηση της υπ. αριθ. 13849/14-12-2017 πρόσκλησης, τα αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως 27/09/2018 (δηλαδή μεθαύριο Πέμπτη). Τα αιτήματα αποοριστικοποίησης υποβάλλονται αποκλειστικά στο Helpdesk του ΠΣΚΕ, το οποίο θα βρείτε στο αριστερό μενού του www.ependyseis.gr αφού μπείτε με τον κωδικό πρόσβασής σας. Όσα αιτήματα υποβληθούν εντός προθεσμίας θα εξυπηρετηθούν και την επόμενη ημέρα 28/9 αν χρειαστεί, αλλά νέα αιτήματα δε θα γίνονται δεκτά για να μη προκύψουν προβλήματα με αποοριστικοποιήσεις της τελευταίας στιγμής τις οποίες δε θα προλάβετε να επανοριστικοποιήσετε.

Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

01-10-2018 17:42Άγνωστος

Καλή θα ήταν μια παράταση.. για να επιλυθούν προβλήματα που θα προκύψουν με την κατάθεση του φυσικού αρχείου στις ΔΑΟΚ. Μην ξεχνάνε οι διοικούντες την Ιερουσαλήμ ότι οι αγρότες κατά βάση χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αντιληφθούν αυτό που αυτοί θεωρούν αυτονόητο. Επιπλέον το ότι η αγορά αγροτικών μηχανημάτων έχει μείνει πίσω λόγο των παρατάσεων των σχεδίων, μάλλον είναι ανοησία. Κάποιοι αγνοούν ή δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας από το 2011 διέρχεται μια κρίση πολιτικοοικονομική χωρίς τέλος...

Απάντηση

01-10-2018 11:52ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Εμείς ευτυχώς δεν είχαμε πλημμύρες σαν τον συνάδελφο, αλλά συνεχόμενες διακοπές της ΔΕΗ και αυξομειώσεις τάσης. Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά από την Αθήνα.

Απάντηση

30-09-2018 19:44AGNOSTOS

Η περιοχή μου πλημμήρισε και εγώ προσπαθώ να κλείσω σχέδια!ΕΛΕΟΣ

Απάντηση

26-09-2018 16:23ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Ναι επειδή έχει βγεί ο οδηγός αξιολόγησης και έχει ετοιμαστεί το σύστημα....(φυσικά δεν ισχύει) Η όποια παράταση και αν δοθεί θα είναι για ελάχιστες μέρες 7-10 , και άρα δεν επηρεάζονται όυτε οι πωλήσεις ουτε οι στόχοι του ΠΑΑ...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

26-09-2018 15:24Κώστας Παπαδάκης

Λιγοι ειναι οι μελετητές που ζητούν παράταση και αφού δεν υπάρχει κάποιος λόγος (αδυναμία συστήματος ή κάτι άλλο) καλώς να μη δοθεί παράταση ώστε να βγουν και οι αποφάσεις έγκρισης ταχύτερα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

26-09-2018 14:00ΚΑΣΑΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα του συντάκτη της ανάρτησης και τα έχει βάλει με τους μελετητές. Αν νομίζει ο καθένας ότι οι μελετητές θα κάνουν την καλή τους είναι γελασμένος. Μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του στο ελεύθερο επάγγελμα. Αν θέλει. Όσο για τις παρατάσεις είναι φυσικό να δίδονται αν σκεφτούμε ότι η προκήρυξη βγήκε στον αέρα με πολλές << αδυναμίες >> και προβλήματα που για να διορθωθούν δίνονται οι παρατάσεις. Όσο για τις ουρές στα γραφεία των μελετητών εγώ δεν είδα καμιά ουρά και να μας πει ο συντάκτης που την είδε και αν την είδε τι τον πειράζει. Οι μόνοι που δεν θέλουν παράταση είναι οι εισαγωγείς και οι έμποροι των μηχανημάτων για να πουλήσουν και να εισπράξουν νωρίτερα. Τέλος θα ήθελα να πώ ότι το ύφος και ο τρόπος που γράφηκε το εν λόγω άρθρο μάλλον κατά την γνώμη μου προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις και να πιέσει το υπουργείο να μην δοθεί παράταση που είναι απαίτηση όλων των γεωτεχνικών. Ο καθένας ας αναζήτηση την αιτία.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία