Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρέχουσες Προκηρύξεις

Λόγω κακοκαιρίας τρεις μέρες παράταση ως 5/10 για τα Σχέδια Βελτίωσης

Σε τρεις μέρες παράταση της προσθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων για Σχέδια Βελτίωσης, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, υποχρεώθηκαν οι Διαχειριστικές Αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρίως λόγω πληθώρας αιτήσεων της τελευταίας στιγμής και με πρόσχημα την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών σε κάποιες περιοχές.

trakter_sxedia_veltiosis_paratasi_zorbas

Γιάννης Πανάγος

9
2

Μετά το ρεπορτάζ του Agronews την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του (στις 13:30 μμ) και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη οποία ανέφερε:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει ότι λόγω των πρόσφατων σφοδρών καιρικών συνθηκών οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην πρόσβαση αρκετών περιοχών της χώρας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), υπογράφηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.

Ειδικότερα:

α) Ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής (οριστικοποίησης) τόσο του πρώτου όσο και του δευτέρου σταδίου ορίζεται η Παρασκευή, 05/10/2018 και ώρα 13.00.

β) Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η Δευτέρα, 15/10/2018.

γ) Αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως την Πέμπτη, 04/10/2018 και ώρα 13:00 με εμπρόθεσμη υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ, εντός της εφαρμογής ependyseis.gr 

Επισημαίνεται ότι αιτήματα από-οριστικοποίησης που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα (δηλαδή μετά από τις 27/9), πρέπει να υποβληθούν εκ νέου στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ εντός της εφαρμογής ependyseis.gr προκειμένου να μην υπάρχει η πιθανότητα εκ παραδρομής μη οριστικοποίησής τους.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, η απόφαση για μικρή παράταση της σχετικής προθεσμίας που ως γνωστόν έληγε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, δηλαδή σήμερα, ελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ειδική σύσκεψη επιτελών των διαχειριστικών αρχών. Είχαν προηγηθεί δεκάδες αιτήματα μελετητών από πολλές περιοχές της χώρας για παράταση, ως αποτέλεσμα της αθρόας προσέλευσης αγροτών δικαιούχων τους προγράμματος στα γραφεία των Συμβούλων.

Στη συνέχεια σε ενημερωτικό email προς τους μελετητές ο προϊστάμενος μονάδας επενδύσεων, Ευθύμιος Τσιατούρας ανέφερε: «Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι λόγω των πρόσφατων καιρικών συνθηκών  και καθώς σε αρκετές περιοχές υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, θα δοθεί παράταση στην υποβολή των σχεδίων βελτίωσης μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, μία το μεσημέρι. Η νέα ημερομηνία υποβολής των έντυπων αιτήσεων θα είναι η Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου. Αύριο θα προωθηθεί η σχετική απόφαση για υπογραφή. Καλό βράδυ».

 
Ζητούσε παράταση το ΓΕΩΤΕΕ 

Το κλίμα συνωστισμού που υπήρχε τα τελευταία 24ωρα μετέφερε και η διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ με ανακοίνωσή της.
Τελικά, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ώρες, επίκειται η επίσημη ανακοίνωση της παράτασης με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Χαράλαμπου Κασίμη.  
Η νέα ημερομηνία υποβολής των έντυπων αιτήσεων θα είναι η Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα η επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε, αύριο (2/10) λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων και στις 9/10 η προθεσμία υποβολής των φυσικών φακέλων όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης (Υπομέτρα 4.1.1 και 4.1.3 του Π.Α.Α. 2014-2020). Εντούτοις, επί της εν λόγω διαδικασίας υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που εμποδίζουν την έγκαιρη ολοκλήρωσή της.

Πιο συγκεκριμένα:

Λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που πρέπει να εισαχθούν στο σύστημα, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανταπόκριση που αυτό παρουσιάζει και την ομαλή λειτουργία του, κάτι που δημιουργεί ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια στην εισαγωγή των δικαιολογητικών που απαιτούνται και στην καταχώρηση των δεδομένων και στοιχείων που είναι απαραίτητα για την οριστικοποίηση των φακέλων υποψηφιότητας.

Η πρόσφατη θεομηνία, η οποία έχει πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, έχει δημιουργεί ανυπέρβλητα πολλές φορές προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και δεν επιτρέπει την έγκαιρη συγκέντρωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των φακέλων των Σχεδίων Βελτίωσης. Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί, δημιουργεί δε τον κίνδυνο της άνισης αντιμετώπισης των αγροτών των περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, σε σχέση με εκείνους που διαμένουν σε περιοχές που δεν εκδηλώθηκαν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων και την επιτυχή ολοκλήρωση του Μέτρου, θεωρούμε επιβεβλημένη η ολιγοήμερη παράταση των σχετικών προθεσμιών, ζητώντας συγκεκριμένα την παράταση της οριστικοποίησης στο ΠΣΚΕ του πρώτου και δεύτερου σταδίου ηλεκτρονικής υποβολής μέχρι τις 9/10/2018, όσο και της προθεσμίας υποβολής του φυσικού φακέλου στη οικεία ΔΑΟΚ μέχρι τις 16/10/2018.

Εκτιμώντας ότι οι παραπάνω τροποποιήσεις των προθεσμιών που αφορούν τα Σχέδια Βελτίωσης θα επιτρέψουν την έγκαιρη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εξασφαλίζοντας παράλληλα την πληρότητα και την ποιότητα των φακέλων που θα υποβληθούν, παρακαλούμε για τη θετική αντιμετώπιση του ως άνω αιτήματος μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία και συνεργασία επί του θέματος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-10-2018 18:58ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2018

Απάντηση

02-10-2018 13:33ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΑΥΤΟ . ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία