Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Special Reports

Όταν οι ομάδες γράφουν ιστορία

Με κτηνοτρόφους-µετόχους και ολόφρεσκο γάλα

88

1011
0

Κυµατοειδείς λόφοι, πράσινα λιβάδια και στο βάθος ένα συναρπαστικό τοπίο που διακρίνει την περιοχή της ∆ράµας. Σε αυτό το περιβάλλον και στις φάρµες των κτηνοτρόφων γεννιούνται τα εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκοµικά της ΝΕΟΓΑΛ, της Βιοµηχανίας Γάλακτος ∆ράµας ΑΕ, που ιδρύθηκε το 1964 και αποτελεί µία από τις πρώτες γαλακτοβιοµηχανίες της Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα είναι µία από τις λίγες επιχειρήσεις που καταφέρνει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί διατηρώντας τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα, καθώς όλοι οι παραγωγοί είναι και µέτοχοί της. Σε αυτό το κλίµα µεταξύ της εταιρείας και των παραγωγών της υπάρχουν εδώ και πολλές γενιές διαχρονικές συµβάσεις που βασίζονται στην εµπιστοσύνη και µεταφέρονται από πατέρα σε γιο. 

Η ΝΕΟΓΑΛ παραλαµβάνει καθηµερινά αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από τη φάρµα της και από τη ζώνη γάλακτος που βρίσκεται στο λεκανοπέδιο ∆ράµας και συγκεκριµένα από τους νοµούς ∆ράµας, Καβάλας και Σερρών. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από τους σταθµούς πρόψυξης γάλακτος που υπάρχουν σε κάθε συνεργαζόµενο κτηνοτρόφο και µεταφέρεται στη συνέχεια µε ιδιόκτητα βυτιοφόρα οχήµατα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ∆ράµα για επεξεργασία. Πρέπει να σηµειωθεί ότι η ΝΕΟΓΑΛ χρησιµοποιεί πιστοποιηµένα συστήµατα διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 22000: 2005 και πιστοποιηµένο σύστηµα περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά IISO 14001:2015 και BRC.

Επίσης διαθέτει ένα σύγχρονο χηµείο για τον ποιοτικό έλεγχο, που εγγυάται ότι τα τελικά προϊόντα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της νοµοθεσίας. Ας σηµειωθεί ότι η εταιρεία κατέχει το 4% περίπου του φρέσκου παστεριωµένου γάλακτος πανελλαδικά µε βάση τα σηµερινά δεδοµένα. Σε ό,τι αφορά τα τυροκοµικά προϊόντα της, όλα τα τυριά της ΝΕΟΓΑΛ παράγονται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα στο σύγχρονο τυροκοµείο στις εγκαταστάσεις της ∆ράµας πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές: Φέτα ΠΟΠ, Ηµίσκληρο Τυρί, Λευκό Τυρί Άλµης, Ανθότυρο και Μυζήθρα είναι η γκάµα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία