BACK TO
TOP
Special Reports

Με σπόρους Ευθυμιάδη και τη Lexion 6800 θερίζουν στο Αχίλλειο 1 τόνο το στρέμμα

Στην επίδειξη του πειραματικού αγρού στη Λάρισα η κομπίνα της Claas έβγαλε έως 1.200 κιλά το στρέμμα.

Screenshot_2021-07-06_at_2_50_27_PM

Στέλα Προβελέγγιου

395
4

Μία ολοκαίνουργια θεριζοαλωνιστική Claas Lexion 6800, τρεις νέες πειραµατικές ποικιλίες σκληρού σίτου υψηλών αποδόσεων, ένας έµπειρος κοµπινιέρης και η άριστη φιλοξενεία των Γ. Χίγκας ΑΕΒΕ και Κ&Ν Ευθυµιάδης, ήταν αρκετά για να συνθέσουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό επίδειξης τους πειραµατικούς αγρούς στου Αχίλλειου Λάρισας. Αψηφώντας τις υψηλές θερµοκρασίες το απόγευµα της 28ης Ιουνίου, παραγωγοί και γεωπόνοι της περιοχής βρέθηκαν εκεί, ώστε να δουν ιδίοις όµµασι τις µετρήσεις που εµφανίζοντας σε µία οθόνη στην οποία έστελνε δεδοµένα η θεριζοαλωνιστική και τα οποία έγραφαν κατά διαστήµατα µέχρι και 1.200 κιλά το στρέµµα.

«Περιµέναµε αρκετό καιρό για να επιβεβαιώσουµε στα ελληνικά χωράφια τις πραγµατικές δυνατότητες της καινούργιας Lexion», δήλωσε ο νέος πρόεδρος και διευθύνον σύµβουλος της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ, Γιώργος Χίγκας στην Agrenda και το profi που παρακολούθησαν από κοντά την επίδειξη. «Υπήρξαν σηµεία που αλωνίσαµε 1.200 κιλά/στρέµµα µε ταχύτητα 6 χλµ./ώρα µε χαρακτηριστική άνεση και πεντακάθαρο καρπό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χίγκας.

Η συγκοµιδή πραγµατοποιήθηκε ανά ποικιλία, µε τον εκπρόσωπο της  Κ&Ν Ευθυµιάδης και προϊστάµενο σπόρων σποράς, Γιάννη Εµµανουήλ, να «καλωσορίζει» τις µετρήσεις που εµφανίζοντας στην οθόνη και ανακοίνωνε και ο χειριστής. Παρά την φετινή δύσκολη χρονιά µε τους παγετούς να µειώνουν έως και 25% την απόδοση σκληρού σιταριού στην ευρύτερη περιοχή, οι νέες ποικιλίες Βering, Avendatur και Leondur απόδειξαν πως δικαιολογηµένα επιλέχθηκαν από την εταιρεία, πιάνοντας αποδόσεις που ξεπεράσαν τα 800 κιλά το στρέµµα. «Προτεραιότητά µας όταν επιλέγουµε να δοκιµάσουµε µια ποικιλία είναι να διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά ποιότητας, ενώ παράλληλα µεγάλη προσοχή δίνουµε στα αγρονοµικά χαρακτηριστικά και φυσικά στην απόδοση», αναφέρει ο κύριος Εµµανουήλ.

Την υπερ-εξοπλισµένη Lexion 6800 οδηγούσε ο ιδιοκτήτης της. Ο επαγγελµατίας αλωνιστής και παραγωγός Γιάννης Μπακαλόπουλος από το Αχίλλειο Λάρισας. Ανεβαίνοντας στην καµπίνα µε τον κ. Μπακαλόπουλο είχαµε την ευκαιρία να δούµε από κοντά το απλοποιηµένο και «έξυπνο» εσωτερικό του µηχανήµατος, µε τον χειριστή να µας εξηγεί την σηµασία κάθε λειτουργίας. Έχοντας απελευθερώσει ένα κοµµάτι της προσοχής του από την διαδικασία, βάζοντας στο μηχάνημα τις συντεταγμένες, µας µίλησε για τα εκπαιδευτικά σεµινάρια που έχει παρακολουθήσει στην Ιταλία εκφράζοντας την πίστη του στην γνώση.


«Πρέπει να επενδύσουµε όλοι οι παραγωγοί στην συνεχή εκπαίδευσή µας ώστε να είµαστε στην αιχµή των πραγµάτων. Αυτός είναι ο τρόπος να πάει µπροστά η χώρα, αλλιώς χαθήκαµε», πρόσθεσε. Παράλληλα, στάθηκε στην συνεργασία του µε τον κ. Χίγκα και την Ευθυµιάδης, ενώ δήλωσε ότι τα αλώνια είναι ό,τι πιο όµορφο υπάρχει σήµερα στον αγροτικό κόσµο, είναι γιορτή και ότι τέτοια µηχανήµατα είναι η επανάσταση.

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

13-07-2021 22:04Σαββας

Ασ μην έβρεχε και θα βλέπατε σπορους ευθυμιαδη

Απάντηση

07-07-2021 13:36Bill

Οι άλλοι παραγωγοί στα διπλανά χωράφια χτύπησαν 150 και 200 κιλά. Πώς τα καταφέρατε βρε παιδιά; Μήπως είστε λίγο υπερβολικοί;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία