Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Special Reports

Μονοποικιλιακό μέλι με τα αρώματα της Κυκλαδίτικης γης

Ανακαλύπτοντας τον ξεχωριστό κόσµο και τον κύκλο ζωής της µέλισσας πριν από αρκετά χρόνια, ο Μιχάλης Τριδήµας ασχολήθηκε στην αρχή ερασιτεχνικά µε τη µελισσοκοµία, ήδη από το 1988.

40a_37

Γιώργος Λαμπίρης

512
0

Παράλληλα µε την κύρια δραστηριότητά του ως τεχνικός ανελκυστήρων µε δική του εταιρεία, δηµιούργησε κάποιες κυψέλες στην Αθήνα. Κάποια στιγµή αποφάσισε να µετοικίσει στην Άνδρο, από όπου κατάγεται. Και έτσι η µελισσοκοµία έγινε το κύριο επάγγελµα τόσο για τον ίδιο όσο και για την κόρη του Κατερίνα. «Αυτό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον µου ήταν η µέλισσα και ο τρόπος που αυτή ζει και κινείται, όντας το κυρίαρχο ον που καθορίζει τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου µέσω της επικονίασης. Στην πορεία άρχισα να παράγω µεγαλύτερες ποσότητες µελιού και µε το πέρασµα των ετών η επιχείρηση κατάφερε να αποφέρει κέρδη», περιγράφει ο µελισσοκόµος. «Η µελισσοκοµία είναι σαν αρρώστια και κόλλησα µ’ αυτή. Ένας µαγικός και ιδιαίτερος κόσµος στον οποίο όταν κάποιος µπει, δεν θέλει να ξαναφύγει».