BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Θύµατα της τηλεµετρίας του ΟΠΕΚΕΠΕ

Θύµατα της… τηλεµετρίας του ΟΠΕΚΕΠΕ µαθαίνουµε ότι έπεσαν 500 περίπου ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας που δεν πληρώθηκαν τον ∆εκέµβριο το τσεκ. Μετά από τις αντιδράσεις ο οργανισµός καλεί «άµεσα», όπως µας λένε, τους παραγωγούς προκειµένου να κάνουν πάλι ένσταση. Να πούµε ότι κατά γενική οµολογία το σύστηµα τηλεµετρίας του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει να παρουσιάζει δυσλειτουργίες και σ’ αυτές ακριβώς τις δυσλειτουργίες οφείλονται τα ζητήµατα µε τα µειωµένα ποσά, κυρίως στο νότιο συγκρότηµα του νησιού.

zaria

6
0

Χωρίς αντίκτυπο φαίνεται ότι είναι πλέον οι ανακοινώσεις της ΕΒΖ αλλά και της Βάθη για τις πληρωµές των τευτλοπαραγωγών. Τους είχαν πει ότι θα δουν λεφτά από τον ∆εκέµβρη, έχουµε ξεπεράσει τα µέσα του Γενάρη κι ακόµα περιµένουν. Για τον λόγο αυτό οι παραγωγοί «κατέλαβαν» τη ∆ευτέρα, τις διοικητικές υπηρεσίες της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη. Από την ηµέρα εκείνη δεν έχουν κάνει βήµα από τα γραφεία της επιχείρησης, ενώ η διοίκηση τους ξαναλέει για άµεσες πληρωµές, όπως επίσης και ο Αραχωβίτης µέσω συνεντεύξεων του στο ΑΠΕ. Όµως έπαθαν κι έµαθαν οι αγρότες…

Και τους αγρότες αφορά όπως µας λένε λογιστές το «φορολογικό διαζύγιο». Ειδικότερα τονίζουν ότι στην περίπτωση που ένας παραγωγός έχει οφειλές προς το δηµόσιο (π.χ. στις ∆ΟΥ) και η σύζυγός του, για παράδειγµα, δικαιούται να λάβει επιστροφή φόρου (εισοδήµατος ή ΦΠΑ), συµφέρει τους παραγωγούς, να υποβάλουν χωριστά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήµατος τους. Με τον τρόπο αυτό αν ο σύζυγος χρωστάει δεν θα χάσει την επιστροφή και η γυναίκα. Ή και αντίστροφα!

Χρόνια τώρα ακούµε για το ενδιαφέρον της Ελλάδας να εξάγει στην αγορά της Ινδίας και τα προβλήµατα µε τις φυτοϋγειονοµικές απαιτήσεις. Όλα τα προβλήµατα λύνονται και όλο τα ίδια συζητούν στη Βάθη. Αυτά είπαν και προχθές ο υπουργός, η υφυπουργός και η Ινδή πρέσβης στην Αθήνα Shamma Jain. Από όσα καταλάβαµε παρ’ όλα αυτά (από το δελτίο Τύπου), οι εξαγωγές αργούν ακόµα καθώς τίποτα δεν έχει προχωρήσει.

Την πλάτη τους φαίνεται ότι γυρίζουν οι αγρότες στον πολύδιαφηµισµένο, εξωδικαστικό συµβιβασµό για τη ρύθµιση των οφειλών τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταµεία και την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Σύµφωνα µε στοιχεία που δηµοσιεύτηκαν µέσα σε διάστηµα έξι µηνών, που τρέχει η ρύθµιση από τις 27 Ιουνίου, υποβλήθηκαν 318 αιτήσεις και από αυτές ολοκληρώθηκαν µόλις οι 143. ∆εν το λες και επιτυχία!  

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία