BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Περίεργα περπατάει το ρύζι

Πορεία σε ναρκοπέδιο θυµίζει αυτό που συµβαίνει φέτος στο εµπόριο ρυζιού µε τους παραγωγούς να µην ξέρουν που να… πατήσουν για να µην την… πατήσουν. Ο λόγος έχει να κάνει µε τις φήµες που θέλουν και δεύτερο - πέραν εκείνου για τον οποίο έκανε αναφορά η στήλη πριν περίπου τρεις εβδοµάδες - εγχώριο έµπορο να αντιµετωπίζει ζητήµατα µε τη ρευστότητά του. Πολλοί που έγιναν έγκαιρα κοινωνοί των φηµών δεν του πούλησαν φέτος ρύζια, ενώ όσοι τον εµπιστεύτηκαν όσο περνά ο καιρός τους ζώνουν τα φίδια και δεν πρόκειται να ησυχάσουν µέχρι να πάρουν τα χρήµατά τους.

zaria

64
0

Ως τελευταία µεγάλη ευκαιρία να πουληθεί ένα περιουσιακό στοιχείο που έµενε στα αζήτητα επί σχεδόν 13 χρόνια, αντιµετωπίστηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, η πρόταση της ΒΙΟΛΑΡ, για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΑΣ Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Γέφυρας. Τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, που έδωσε ο Βασίλης Μάρκου µπορεί να µη φάνηκαν πολλά σε όσους ήταν συναισθηµατικά δεµένοι µε την πρώην «Οµοσπονδία», καθώς συν τοις άλλοις είναι ένα ακίνητο περίπου 300 στρεµµάτων, σε προνοµιακή θέση, ωστόσο η απραξία ετών το είχε απαξιώσει, όπως και η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Μαθαίνουµε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία µετατάξεων υπαλλήλων της ΕΒΖ στο δηµόσιο. Αυτό δεν σηµαίνει ότι πάµε για κλείσιµο; Και αν ναι γιατί πήγε ο Στέργιος Πιτσιόρλας στους καταληψίες της Θεσσαλονίκης να υποσχεθεί λύσεις και επενδυτές; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους πει για διορισµό στο δηµόσιο όπως και µε τους υπαλλήλους;

Αρνητικοί στο σενάριο «σαλαµοποίησης» του οµίλου της ΕΒΖ και της τµηµατικής εκποίησής του, εµφανίζονται πάντως οι τευτλοπαραγωγοί διότι, όπως λένε, αν ισχύσει αυτό, θα σηµαίνει πως την εξυγίανση θα την έχει αναλάβει η πιστώτρια τράπεζα η οποία έχει διαµηνύσει ότι το 2019 δεν θα υπάρξει καλλιέργεια και πως θα επανέλθει το 2020. Η ένσταση τους είναι πως χωρίς την καλλιέργεια θα χαθούν τα περίπου 6 εκατ. ευρώ της συνδεδεµένης, που προβλέπονται για τα τεύτλα φέτος.

Ξανά και ξανά αποστέλλεται από τον ΕΦΕΤ το δελτίο τύπου για την επιβολή προστίµων 98.700 ευρώ σε 7 επιχειρήσεις τροφίµων. Η αλήθεια είναι ότι από όταν ανέλαβε ο Πολυχρόνης τα πρόστιµα πέφτουν βροχή. Όµως µήπως µας φαίνονται πολλά γιατί οι ανακοινώσεις επαναλαµβάνονται; Θα το έχουµε κατά νου…

Στον ΕΛΓΑ πάλι άλλαξαν αντιπρόεδρο, µε ιδιαίτερη διακριτικότητα. ∆ηµοσιεύθηκε το ΦΕΚ µέσα στις γιορτές. ∆εν δώσαµε και µεγάλη σηµασία µέχρι που µάθαµε ότι προχθές ο νέος ∆ηµήτρης Καρακώστας πήγε στο Αγρίνιο στο εκεί υποκατάστηµα του Οργανισµού. Για την ιστορία ο αντικαταστάτης του Ζαννιά είναι γεωπόνος και µέλος του τµήµατος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.


O MΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία