BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Να εισπράξουν ό,τι και όσο μπορούν

Ακούγεται ότι από Σεπτέµβριο θα καταφθάσει νέο κύµα δικαστικών ενεργειών από τον εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, προς αγρότες µε κόκκινα δάνεια. Κάποιοι µιλούν για κινήσεις στη λογική «να εισπράξουµε ό,τι και όσα µπορούµε» από δανειολήπτες µε κόκκινα δάνεια. Πάντως, για την ώρα, υπάρχουν αγρότες που µέσα από εξωδικαστική επίλυση του θέµατός τους µε τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ έχουν επιτύχει τις τελευταίες ηµέρες διαγραφή χρέους έως και 80%. Για να δούµε τι θα γίνει!

zaria

9
0

Καταργείται, σου λέει, πριν βγει ο Σεπτέµβριος η έκπτωση του 10% στα τιµολόγια της ∆ΕΗ, όπως αποφάσισε η επιχείρηση µε στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και των χρηµατοροών της. Λένε από την εταιρεία ότι η κατάργηση της έκπτωσης του 10% αφορά µόνο το ανταγωνιστικό κοµµάτι του λογαριασµού, δηλαδή τη χρέωση ενέργειας και δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Μάλιστα, η σχετική απόφαση φαίνεται πως είναι ήδη ειληµµένη και δροµολογείται άµεσα, προκειµένου να αποτυπωθεί και στα αποτελέσµατα που θα ανακοινώσει η ∆ΕΗ.

Πάγιες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και παράθυρο ρουσφετολογικών προσλήψεων ηµετέρων εισάγει η «απαράδεκτη» όπως τη χαρακτηρίζει ο Αραχωβίτης τροπολογία για τις έκτακτες προσλήψεις κτηνιάτρων στο υπουργείο, λόγω αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Ο πρώην ένοικος της πλατείας Βάθη µιλάει για µια διαδικασία που αποτελεί την απαρχή για την εγκαθίδρυσης της αυθαιρεσίας στις προσλήψεις στο ΥπΑΑΤ. Πήρε φόρα, ο Σταύρος.

Εκτός από τα έκτακτα, οι φωτιές είναι φαινόµενο που εντοπίζεται έντονα κάθε καλοκαίρι. Στην Πορτογαλία, πάντως, τη βρήκαν τη λύση: Στην κοινότητα Βερµέλιους, δίπλα σε δασική περιοχή στα νότια της χώρας, οι τοπικές δασικές αρχές χρησιµοποιούν 150 κατσίκες ως χορτοκοπτικά. Τα ζώα τρώνε ζιζάνια και κάθε άλλου είδους δασική βλάστηση, µειώνοντας το υπερβάλλον ποσοστό καύσιµης ύλης, που θα µπορούσε να συδαυλίζει τις πυρκαγιές, γράφουν οι New York Times. Στο αρχικό σχέδιο πέρυσι είχαν εγγραφεί πάνω από 40 κτηνοτρόφοι µε 10.800 κεφάλια, µε στόχο να µετατραπούν περίπου 2.700 εκτάρια επικίνδυνων για την εκδήλωση πυρκαγιών εκτάσεων σε αντιπυρικές ζώνες. Και το σχέδιο βαίνει καλώς!

Εκεί που τα πράγµατα δεν πάνε καθόλου καλά είναι µε τις ∆ιεπαγγελµατικές. Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης µε εκπροσώπους της ΚΕΟΣΟΕ, ο Βορίδης ήταν σαφής: στις προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου η εξυγίανση των συνεταιρισµών προς όφελος των παραγωγών, µέσω του νέου σχετικού νόµου αλλά και η βαρύτητα που δίνει στη διαµόρφωση ενός αποτελεσµατικού θεσµικού πλαισίου για τη λειτουργία των ∆ιεπαγγελµατικών Οργανώσεων.

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία