Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Οι μελετητές λένε

Μέχρι τέλος του έτους ή αρχές του επόµενου, λένε οι µελετητές, θα έχουν βγει οι λίστες µε τους πρώτους δικαιούχους για τα Σχέδια Βελτίωσης.

zaria_15

1434
0

Σίγουρο θεωρούν δε ότι αµέσως µετά θα βγει άλλη µία κατάσταση µε επιπλέον παραγωγούς, από την αξιοποίηση του πόσου της υπερδέσµευσης. Ο φόβος τους είναι ότι πολλά Σχέδια, ενώ εγκρίθηκαν, δεν θα υλοποιηθούν. Οι λόγοι πολλοί, δεν έχει σηµασία. Η ουσία είναι ότι κάποια κονδύλια θα µείνουν αδιάθετα κι αυτό δεν πρέπει να συµβεί γιατί το µπάτζετ που έχει προβλεφθεί δεν επαρκεί να καλύψει όλες τις αιτήσεις!

Τους καθησύχασε ο Άδωνις, έξω από το Imperial της Λάρισας ότι ο Καραθανάσης θα πάρει τα τεύτλα µε την ελάχιστη τιµή στα 32 ευρώ ο τόνος κι ας έδωσαν κάποιοι µεµονωµένα µε 15 ευρώ. Πάντως η φετινή σοδειά θα πάει για βιοαέριο, καθώς ήδη έχουν γίνει κάποιες πωλήσεις σε µία µονάδα στο Πολυδάµειο Φαρσάλων, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και δύο ακόµα εργοστάσια ένα του ∆οντά στα Φάρσαλα κι ένα του Καντώνια στους Γόννους! Λέει για απορρόφηση έως 35 χιλιάδες τόνους από τη θεσσαλική παραγωγή.

Ο ίδιος δεσµεύτηκε στους Θεσσαλούς παραγωγούς για κνήσεις ad hock, που θα γίνουν για τη µείωση του ενεργειακού κόστους στη µεταποίηση και τη βιοµηχανία, αλλά και για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειµένου να εξαγγείλει ελαφρύνσεις για το πετρέλαιο των αγροτών, µε τη µορφή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης! Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται, λένε οι αγρότες… για να δούµε!

Κανένας εκκοκκιστής αυτή την περίοδο δεν έχει εφαρµόσει δίκαιη τιµολόγηση στο σύσπορο, µε βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από την Ένωση Εκκοκκιστών στις 11 Σεπτεµβρίου, λένε οι βαµβακοπαραγωγοί του νοµού Ηµαθίας. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλεξάνδρειας ρωτά «για ποιο λόγο η τιµή του σύσπορου είναι µακριά από την χρηµατιστηριακή τιµή κάτι το οποίο υποτίθεται ότι θα διασφαλιζόταν από πλευράς του υπουργείου», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» των αρµοδίων της πλατείας Βάθη να διασφαλίσουν το εισόδηµα των παραγωγών.

Τον έχει τον καηµό του και δεν κρύβεται ο Κόκκαλης. Ο Λαρισαίος πολιτικός, «φαγώθηκε» ως υφυπουργός της πλατείας µε τη θέσπιση του θεσµικού πλαισίου στη φαρµακευτική και βιοµηχανική κάνναβη, που θα ανοίξει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες στην ελληνική αγροτική οικονοµία. Τώρα µε 34 συριζαίους βουλευτές ψάχνει να καταγράψει τις κυβερνητικές διαθέσεις για τις επενδύσεις της πρώτης αυτής ύλης.

Απορίας άξιο! Στη δράση για τη µεταποίηση, σου λέει, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέξιµο είναι µόνο το Άγιο Όρος από ολόκληρη τη Χαλκιδική. Εν τω µεταξύ, οι περιοχές της Χαλκιδικής είναι στα Leader, αλλά δεν έφτασε το µπάτζετ για να καλύψει περισσότερες µεταποιητικές εκµεταλλεύσεις και το έχασαν το πρόγραµµα. Αντίθετα, καταγγέλλει βουλευτής του νοµού, η πρόσκληση απευθύνεται σε αστικές περιοχές και εντός οικισµών, γεγονός που δεν συνάδει µε τη φύση και το σκοπό του προγράµµατος.
Ο Μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία