BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Σαρακοστιανές δηλώσεις ΟΣΔΕ

Άνοιξε, σου λένε οι ανακοινώσεις, και µάλιστα σαράντα µέρες –όσο η Σαρακοστή, που λέµε- νωρίτερα η φετινή διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυση

zaria_15

6
0

Πολυσέλιδη η εγκύκλιος και αναλυτική, µε αστερίσκους στα λάθη που έγιναν πέρυσι και έκοψαν ενισχύσεις και δικαιώµατα από τους αγρότες. Όµως στα ψιλά γράµµατα είναι το πιο σηµαντικό: τα δικαιώµατα για φέτος είναι προσωρινά και θα καθοριστούν µόλις κατατεθεί ο εθνικός φάκελος. ∆ηλαδή να µην ξέρει ο αγρότης τι έχει λαµβάνειν! Σαν να λέµε έκπληξη!   

Αναρωτιούνται οι αγρότες, οι επιλαχόντες δηλαδή, αν θα περισσέψουν χρήµατα από τα Σχέδια Βελτίωσης από τις ενστάσεις και τι θα γίνουν τα λεφτά που θα µείνουν αδιάθετα από τα µη υλοποιηθέντα. Τα στατιστικά από άλλες φορές λένε ότι τα 2/3 σχεδόν των Σχεδίων υλοποιείται, ωστόσο παλιότερα δεν είχε τεθεί θέµα αναδιανοµής γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν επιλαχόντες. Ωστόσο, για να υπολογίσουν οι διαχειριστικές πόσα χρήµατα έµειναν πρέπει, λένε οι µελετητές, να περάσει ένας χρόνος, για να δείξει πόσοι από τους δικαιούχους θα υλοποιήσουν και το υπόλοιπο 20%. Κι εδώ κάποιοι έρχονται να ζητήσουν µείωση του χρονικού αυτού διαστήµατος σε ένα εξάµηνο…. Όλο κάτι κολλάει, όλο κάτι πρέπει να αλλάξει κι ακόµα ….. έχουµε κι άλλα µπροστά! 

Το τι πρόκειται να ακολουθήσει µε το θέµα του κορωνοϊού είναι ακόµα νωρίς για να πούµε! Πάντως, η χώρα µας έκανε αίτηµα, σου λέει, στην Fattorie Cremona, από όπου προµηθεύεται τη γνωστή παρµεζάνα Grana Padano µε το οποίο ζητά τα τυριά που παράγονται εκεί να διαθέτουν πιστοποιητικό που να βεβαιώνει ότι είναι απαλλαγµένα από τον ιό. Ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισµού χαρακτήρισε το αίτηµα «γραφικό», αλλά «αποφάσισαν αµέσως να υπογράψουν τα έγγραφα , αλλιώς θα σταµατούσαν οι αποστολές». Άσε που από τις µονάδες της Cremona εξάγεται το 10%, για το οποίο η Ελλάδα είναι η πρώτη τους αγορά.

Σιγά µην τον άφηνε έτσι τον Χαρακόπουλο ο Κουρεµπές. «Ή ψεύδεται για λόγους εντυπωσιασµού ή δεν κατάλαβε τίποτα ως αναπληρωτής υπουργός», του είπε σχετικά µε την εκταµίευση από τον ΕΛΓΑ προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και µάλιστα έχει και στοιχεία ο πρώην πρόεδρος, όπως τα παραθέτει: Τον Ιανουάριο του 2015 συντάχθηκε από το ΥΠΑΑΤ µια περίεργη γνωµοδότηση που ανέφερε ότι δεν χρειάζεται υπουργική απόφαση για την επιχορήγηση της ΠΑΣΕΓΕΣ µέσω ΕΛΓΑ, αντίθετα µε το νόµο.

Τον Αύγουστο του 2017, η ΠΑΣΕΓΕΣ πέτυχε να δεσµεύσει µε διαταγή πληρωµής ποσό 2 εκατ. ευρώ , το ποσό της αποδόθηκε από την τράπεζα άµεσα, µε κατάσχεση εις χείρας τρίτου παρά τις προσπάθειες αναστολής της διαταγής πληρωµής. Από τότε, µάλιστα ξεκίνησε µια δικαστική οδύσσεια από τις διοικήσεις του ΕΛΓΑ για την ανάκτηση των χρηµάτων. Ο Κουρεµπές καλεί τον βουλευτή της Ν∆, «να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, γιατί είναι κακό να ρίχνεις λάσπη µπροστά σε ανεµιστήρ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία