BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Φεύγουν για μπάνια στη Δομοκού

Ξεµπέρδεψαν µε τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον αγροτικό κόσµο εκεί στη ∆οµοκού και από ότι φαίνεται τώρα θα φύγουν για µπάνια! Εντάξει η εξόφληση των βιολογικών, εντάξει και τα υπόλοιπα της ενιαίας από την περσινή χρονιά, τώρα οι αγρότες δεν έχουν τίποτα άλλο να περιµένουν, παρά µόνο αυτά που τους έταξαν λόγω κορωνοϊού.

zaria_15

18
1

Κάτι για τα αιγοπρόβατα ψιθυρίζεται µέσα στο πρώτο δεκαήµερο του µήνα, αλλά αν δεν τα δουν οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν πρόκειται να το πιστέψουν!

Ο Σκρέκας εν τω µεταξύ διαβεβαιώνει ότι επίκειται η υλοποίηση του Μέτρου 3.1 για την ενίσχυση του κόστους πιστοποίησης, ώστε να βοηθηθούν οι βιοκαλλιεργητές των οποίων λήγουν οι τριετίες έληξαν φέτος και να παραµείνουν στη Βιολογική Γεωργία. Μάλιστα, ο Σκρέκας ευελπιστεί, λέει, µε το διετές πρόγραµµα γέφυρα στην τρέχουσα και τη νέα ΚΑΠ, να εξοικονοµηθούν οι απαραίτητοι πόροι ώστε να χρηµατοδοτηθεί η πολυπόθητη επέκταση των τριετιών του Μέτρου 11. Αυτό κι αν το περιµένουν πως και πως.

Αναστέλλεται, το ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονοµικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τους κατά κύριο επάγγελµα αγρότες η εφαρµογή του µέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύµατος για το φορολογικό έτος 2019. Εκ των ουκ άνευ! Αφού, σου λέει «έχουµε πλήρη επίγνωση της πραγµατικότητας και θα συνιστούσε παραλογισµό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες µε την καταβολή τέλους επιτηδεύµατος, 650 ευρώ». Είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Για του χρόνου, βέβαια, βλέπουµε!

Με µέση τιµή παραγωγού περί τα 2 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην Ισπανία και κόστος παραγωγής στα 2,3 µε 2,6 ευρώ το κιλό για τους παραδοσιακού τύπου ελαιώνες, σύµφωνα µε µελέτη του IOC, καθίσταται ασύµφορο για τους καλλιεργητές της χώρας. Πιο τυχεροί αυτοί της πυκνής και της υπέρπυκνης φύτευσης, µε το κόστος να πέφτει κάτω από το 1 ευρώ, αλλά είναι λίγοι γιατί το µεγαλύτερο κοµµάτι των ελαιώνων είναι παραδοσιακού τύπου, όπως και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά τα νούµερα, που λένε ότι το 2019, οι παραδοσιακοί ελαιώνες αποτελούσαν περίπου το 70% της συνολικής έκτασης στην χώρα, οι εντατικής πυκνής φύτευσης µόλις το 15% και το υπόλοιπο τα υπέρπυκνης φύτευσης.

H υψηλή αξία των σκόρδων Πλατυκάµπου είναι αποδεδειγµένη. Η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη πάντως πρόσφατα ζήτησε από τους επιτελείς της πλατείας Βάθη να «υιοθετήσουν» όλες τις διαδικασίες πιστοποίησης, συσκευασίας και διάθεσης, µέσω των σχεδίων βελτίωσης, αλλά και ειδικής µελέτης που πρέπει να εκπονηθεί για να συνδεθεί η παραγωγή µε την ανάπτυξη της περιοχής, την απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναµικού και την ενίσχυση της παραγωγής µε στοχευµένες πολιτικές. Ο υπουργός, λέει, έδειξε µεγάλο ενδιαφέρον…. Βλέπουµε! 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-07-2020 17:59Γιωργος

Με αυτόν τον εφκα τι θα γίνει; θα κάνει την εκκαθάριση του 19 να μπω ρεζουμέ να κάνουμε ρύθμιση για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερωτητα;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία