Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Δεν τους βγαίνει αγροτικό πετρέλαιο

Καµία λύση δεν διαφαίνεται για επαναφορά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την πολιτική ηγεσία της χώρας µας.

zaria_15

174
0

 Κάθε φορά, οι προσδοκίες των παραγωγών διαψεύδονται, την ώρα που οι συνάδερφοί τους Ευρωπαίοι αγρότες βρίσκονται να λαµβάνουν κρατικές ενισχύσεις που κρατούν σε χαµηλές τιµές το αγροτικό πετρέλαιο προκειµένου να ενισχύσουν τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα των προϊόντων τους. 

Λύση δεν φαίνεται ούτε την επόµενη χρονιά, κάτι που έγινε σαφές και από την παρουσίαση του προϋπολογισµού του 2021 στη Βουλή, στην οποία επιβεβαιώθηκε η απουσία του αγροτικού τοµέα, αλλά και οι όποιες αναφορές για την ενίσχυσή του. ∆εν υπάρχουν προβλέψεις για µέτρα µε στόχο τη µείωση του κόστους παραγωγής, ούτε ως εκ τούτου και για επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου.  

Και µπορεί ο Βορίδης από τότε που ανέλαβε στην πλατεία Βάθη να αναγνωρίζει τη σηµασία της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει µόνιµο µέτρο, ωστόσο η πραγµατικότητα τον διέψευσε, αφού ο δηµοσιονοµικός χώρος, που απαιτείται, λόγω των επιπτώσεων της πανδηµίας στην οικονοµία φαίνεται να «στενεύει» επικίνδυνα. 

Πρόταση για έκτακτη ενίσχυση 70 ευρώ το στρέµµα στο βαµβάκι ακούγεται ότι κατέβασε η ∆ιεπαγγελµατική Βάµβακος στο αρµόδιο υπουργείο. Ως εδώ καλά, άλλωστε είναι γνωστό το ενδιαφέρον των επιτελών της Βάθη, τόσο των σηµερινών όσο και όλων των ενοίκων που πέρασαν από το εν λόγω Μέγαρο, για το προϊόν, δεδοµένου του ειδικού του βάρος ακόµα και στο ΑΕΠ της χώρας. Το πρόβληµα είναι ότι µε 2,5 εκατ. στρέµµατα, το «κονδύλι» βγαίνει πολύ µεγάλο, τα λεφτά είναι πολλά Άρη και δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και µπορούν να διατεθούν! Οψόµεθα!  

«Όλα του γάµου δύσκολα για το ΥπΑΑΤ» σχετικά µε τις αιτήσεις του µέτρου 21 για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας τη δυσλειτουργία της πλατφόρµας, αλλά και το γεγονός ότι πολλές παραδοσιακές ποικιλίες ξεχάστηκαν και εντάχθηκαν εκ των υστέρων στο µέτρο. Μιλάει για φιάσκο της πολιτικής ηγεσίας και για ένα µέτρο που σχεδιάστηκε «στο πόδι» υπό την πίεση των χιλιάδων ελαιοπαραγωγών. 

«Ζήλια, Ψώρα», απαντά το υπουργείο, υπογραµµίζοντας ότι επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη της ελαιοπαραγωγής, ενώ σπεύδει να στηλιτεύσει την κριτική της αντιπολίτευσης για τις δυνατότητες της πλατφόρµας, τονίζοντας ότι µε αυτή ο υπουργός δίνει 126 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς. «Στην πολιτική χρειάζεται µεγαλοψυχία και συγκράτηση της ζήλιας ώστε να µη γεµίζει η χώρα, ψώρα που λέει και ο λαός µας», καταλήγει µε παροιµία η ανακοίνωση της Βάθη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία