BACK TO
TOP
Τρίμματα

Το έργο από το τέλος

Μέχρι πόσες παρατάσεις µπορούν να δοθούν στις θητείες των διοικήσεων των συνεταιρισµών; Κι αυτό, µόνο και µόνο για να είναι οι πρόεδροι υποχρεωµένοι στον υπουργό που παρατείνει τις θητείες τους! Γελούσαµε κάποτε µε το αειθαλές προεδρείο της ΠΕΝΑ (Νέοι Αγρότες). Που να ξέραµε ότι µε πρόσχηµα την πανδηµία θα γίνονταν «µόνιµοι» και οι πρόεδροι των θεσµοθετηµένων συνεταιριστικών οργανώσεων!

panagos01

Γιάννης Πανάγος

24
0

  Φιλελεύθεροι µπολσεβίκοι

Φυσικά, όσο δεν γίνονται εκλογές στους συνεταιρισµούς δεν δροµολογούνται και οι διαδικασίες για τις αρχαιρεσίες στην Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.). Προσωρινός ο πρόεδρος, προσωρινή η διοίκηση, προσωρινή και η λειτουργία!  Τέσσερα χρόνια πέρασαν µέχρι να λυθεί µε νόµο το θέµα της τριτοβάθµιας των συνεταιρισµών άλλα τόσα θα χρειασθούν µέχρι να συγκροτηθεί Προεδρείο! Θυµίζω ότι η ΕΘΕΑΣ, θα αποτελούσε τη διάδοχη κατάσταση της ένδοξης ΠΑΣΕΓΕΣ. Τα γεροντοπαλίκαρα ωστόσο, αντί να πιάσουν την ιστορία από την αρχή, ξεκίνησαν το έργο από το τέλος!

 

  Σύµφωνο της Βαρσοβίας

µε την τροπη που έχουν πάρει τα πράγµατα στη νεοσύστατη ΕΘΕΑΣ, λίγο θέλει ο Πεβερέτος να βγει και δικαιωµένος! Η προεδράρα του Συνδέσµου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (η οργάνωση έχει κάτι από αυτό που λέµε... βοσκότοπος χωρίς ζώα) και εκλογές έκανε και πρώτος σε σταυρούς βγήκε! Νικολάε Τσαουσέσκου!     

 

  Τσάρος ή τύραννος;

Όταν η διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας των δηλώσεων ΟΣ∆Ε καθίσταται συστηµατικά µοχλός πίεσης των «τεχνικών συµβούλων» για να ξαναπάρουν τη «δουλειά» και την επόµενη χρονιά, κάτι δεν πάει καλά. Όταν µάλιστα ο ίδιος ο υπουργός και οι διοικούντες του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνονται συµµέτοχοι σ’ αυτό το παιχνιδάκι, τότε το πράγµα φωνάζει από µακριά.

 

  Αδράνεια των ιθυνόντων

Ήθελα να ‘ξερα, πόσα ακόµα βάρη που δεν τους αναλογούν θα φορτώνονται για καιρό οι αγρότες. Μέχρι πότε, µια υπηρεσία που θα µπορούσε να είναι απολύτως µηχανογραφηµένη, εξόχως απλοποιηµένη και ευλόγως διασυνδεδεµένη (µε το Taxis, το Κτηµατολόγιο και τον ΕΛΓΑ), έτσι ώστε τα πράγµατα να κουµπώνουν χωρίς αυτή την τεράστια γραφειοκρατία; Ως πότε,  αυτή η υπηρεσία θα γίνεται «µπίζνα» ενός στενού δικτύου συµφερόντων και µάλιστα, µε την ένοχη αδράνεια των ιθυνόντων;

 

  Κρίµα τα παιδιά

Συνιστά τουλάχιστον παραλογισµό, να απειλεί τη σπιτονοικοκυρά της η «καθαρίστρια» µε τα σκουπίδια που έχει κρύψει κάτω από το χαλί. Να νοµιµοποιούνται καταφανώς έκνοµες πράξεις ενεργοποίησης δικαιωµάτων, µόνο και µόνο για να µην αποκαλυφθεί η ευθύνη των «συντονιστών». Να µπαίνουν προσχώµατα στην έρευνα της δικαιοσύνης, µόνο και µόνο για να µην εκτεθούν τα «παιδιά» που µας κρατάνε κατά κάποιο τρόπο στο χέρι.

 

  Οι στάβλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠόσΗ ακόµα κόπρος του Αυγεία µπορεί να χωρέσει σ’ αυτόν τον Οργανισµό που έχει την ευθύνη διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων; Μέχρι πότε, συγκεκριµένα, πολύ συγκεκριµένα, στελέχη του Οργανισµού, θα κάνουν τα στραβά µάτια και θα ξεπλένουν «αµαρτίες» επιτήδειων, οι οποίες, βέβαια, στερούν πόρους από τους πραγµατικούς αγρότες και κτηνοτρόφους; Ποιος... νόµος είναι αυτός που θέλει να γίνεται πρόσθετη περικοπή ενισχύσεων (της τάξεως του 7% περίπου) από το σύνολο των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων, για να πληρωθούν λάθρα δικαιώµατα µιας «κάστας» που βάζει συστηµατικά χέρι στο εθνικό απόθεµα;   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία