BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Επιχείρηση κοντά χέρια

Είδος υπο εξαφάνιση θα αποτελέσουν, λένε οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ηµαθίας, σε µία τριετία οι αγροτικές εκµεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή µε τα επιτραπέζια να έχουν πέσει στα 15 λεπτά. Ακούστηκε δε από παραγωγούς ότι καραδοκούν ρουµάνικα στέκια για να πάρουν τη σοδειά τους στα 10 λεπτά!

trupia_barka1

10
0

Στην ευρεία πάντως σύσκεψη στην πλατεία, ο Σταύρος τους υποσχέθηκε δια της...εθνικής οδού (η κοινοτική παρακάµφθηκε) πλαίσιο (πού θα περάσει κι από ποιόν;) κρατικών ενισχύσεων µε αγοραστή της παραγωγής το κράτος, που θα αναλαµβάνει να διαθέτει το προϊόν σε ευπαθείς οµάδες.                               

Να βρεθεί τρόπος, η τιµή να µην γίνεται λάσπη, όπως έγινε µε τα εσπεριδοειδή (λεµόνια πλέον µόνο Αργεντινής), δεν υπάρχει; Μάλλον όχι, γιατί τώρα εκλογές γαρ, τέτοιου είδους εξαγγελίες αφού δεν εγγράφονται πουθενά δεν κοστίζουν και τίποτα. Το θέµα είναι ότι µε τούτα και µε κείνα, στη Βάθη σε λίγο θα υπάρχει υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου...                               
Τώρα και το πλαίσιο για τις ∆ιεπαγγελµατικές που πέρασε όπως- όπως ο Σταύρος, θα έχουµε εφόσον ευοδωθεί να πούµε ή µάλλον να γράψουµε πολλά. Γιατί µόνο win-win δεν φαίνεται να είναι ως τώρα οι σχέσεις των παραγωγών µε τη βιοµηχανία και το εµπόριο.                                

Αλήθεια, γιατί πάτωσε εν τη γενέσει της η ρύθµιση για εξόφληση στις 60 ηµέρες; Ως εκ τούτου µία ακόµη παράταση για την καταχώρηση των νωπών και ευαλλοίωτων ως το Σεπτέµβρη. Μέχρι τότε βέβαια άλλοι θα κρατάνε τα κλειδιά. Οι φοροτέχνες πάντως τα έλεγαν από καιρό.                                

 «Γνώριζε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή πιάστηκε στον ύπνο;» ρωτάει η Αραµπατζή για το φλέγον θέµα της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών επιδοτήσεων, που όπως λέει άφησε εν αγνοία της (;;;) προσθήκη, «ταφόπλακα» για την ελληνική γεωργία, την ώρα που βρισκόµαστε στην τελική ευθεία των διαπραγµατεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισµό του 2021-2027.                                    

Ο γενικός Χάρι δεν ανησυχεί µόνο γι’ αυτό, αλλά και για αλλά «ανοικτά» σηµεία που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης, όπως η διαχείριση των µικροκαλλιεργητών και η εξαίρεση τους από τους ελέγχους της αιρεσιµότητας.                             

Κι ενώ τα δύσκολα για την ΚΑΠ είναι µπροστά και ενόσω το χαλάζι πέφτει σε µέγεθος µπαλάκι γκολφ, βουλευτές και πολιτευτές περιοδεύουν σε αµαξοστάσια, γραφεία ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και πίνουν καφέδες και τσίπουρα υποσχόµενοι αλληλεγγύη και προσλήψεις.  

O Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία