BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Πήγε κόσμος στο μνημόσυνο

Το είδαµε κι αυτό, ο υπουργός να επιβεβαιώνει τον εαυτό του: «Απόλυτη επιβεβαίωση των πρόσφατων δηλώσεων του, Μάκη Βορίδη αποτελεί η επικείµενη πίστωση, από αργά το απόγευµα της Πέµπτης 24/10/2019, στους λογαριασµούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019. Ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει ότι στόχος των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πίστωση αυτή «να είναι διαθέσιµη πριν από την εθνική µας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου», κάτι το οποίο επαληθεύεται πλήρως», λέει η εµπνευσµένη ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας.

trupia_barka1_9

Agronews

12
1

Εύγε, και στη µηχανοπαρέα που δεν τον διέψευσε.                      

Τώρα, θα περιµένουµε λίγο πριν τα τέλη Νοεµβρίου, την έτερη απόλυτη... επιβεβαίωση ότι θα καταβληθούν ενισχύσεις προκαταβολής σε δικαιούχους προγραµµάτων, ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, και στο τέλος του χρόνου την εκκαθάριση της εξισωτικής 235 εκατ.

Ριγµένοι αισθάνονται και πάλι οι αγρότες από τους κυβερνώντες και µε το δίκιο τους. Από ‘δώ το πήγαν, από ‘κεί το έφεραν, τελικά το όποιο δηµοσιονοµικό περιθώριο βρήκαν εκεί στο υπουργείου Οικονοµικών για να κάνουν ανακοινώσεις φορο-ελαφρύνσεων 1,2 δισ. ευρώ, το εξάντλησαν σε άλλες κοινωνικές και επαγγελµατικές οµάδες. Όπως έλεγε στη στήλη παραγωγός από τη Βόρεια Ελλάδα, ήρθε ο καιρός πάλι για το οργώµατα και ο κόσµος το σκέφτεται πώς θα µπει στα χωράφια, καθώς το αγροτικό πετρέλαιο παραµένει στα ύψη. «Με 1,5 ευρώ το λίτρο και µε τα βιβλιάρια άδεια, πώς να ανέβει ο άλλος στο τρακτέρ. Για αλλού υπάρχει δηµοσιονοµικό περιθώριο, τον αγρότη που παράγει δεν τον σκέφτεται κανείς», έλεγε µε αγανάκτηση.

Το πόσο δύσκολα έχουν γίνει τα πράγµατα στον πρωτογενή τοµέα το καταδεικνύει και η τάση φυγής από το επάγγελµα. Αναγνώστης της Agrenda από την περιοχή της Μελίκης του ∆ήµου Αλεξάνδρειας Ηµαθίας έλεγε στη στήλη πως τους τελευταίους 18 µήνες τουλάχιστον πέντε νέοι αγρότες πήραν τον οµµατιών τους και έριξαν µαύρη πέτρα. «Τα παράτησαν όλα. Ακίνητα, δέντρα και άλλος πήγε Αγγλία, άλλος στη Γερµανία και τώρα βλέπουµε να ετοιµάζεται ένας ακόµη να φύγει από το χωριό. Έβαλε πωλητήριο στον εξοπλισµό και θα πάει λέει στη Ρόδο να κάνει εκεί άλλη δουλειά», µας περιέγραψε, σηµειώνοντας πως «αν ανεβάσεις ένα drone στην περιοχή θα δεις πολλά χωράφια παρατηµένα. Οι παραγωγοί δουλεύουν για να ξεχρεώνουν δάνεια και δεν τους µένει τίποτε».

O Γύλος

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-11-2019 14:20Κωνσταντίνος Γ.

Δημοσιονομικο περιθώριο ορθα υπαρχει για τις αλλες κοινωνικες ομαδες που πληρωνουν ενα σωρο φορους (πλεον των εμμεσων φορων που πληρωνουν ολοι), και ορθα οχι για τους αγροτες που δεν πληρωνουν δεκαρα τσακιστη.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία