Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μέτρα πρόεδρε ξανά τα δάχτυλα

Μέχρι να ’ρθει το 7χίλιαρο, που δεν θα είναι οριζοντίως, γιατί αν είναι για όλους θα πρέπει να είναι της τάξης των 150 ευρώ ανά αγρότη, θα έχει µεσολαβήσει ένα δεύτερο ίσως και τρίτο κύµα πανδηµίας (όπως παρατηρούν οι ίδιοι οι αγρότες).

trupia_barka1_11

58
1

Τουτέστιν, δεν θα φθάσει ο β’ Πυλώνας να καλύψει τίποτα άλλο, πέραν των ζηµιών της πανδηµίας, αν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών δεν σταµατήσουν τις διαρροές από τα κονδύλια της ΚΑΠ.                                

Σηµειωτέον, στην Ελλάδα σήµερα έχει δεσµευτεί το 100,89% της συγχρηµατοδοτούµενης ∆ηµόσιας ∆απάνης του ΠΑΑ για εντάξεις νέων και συνεχιζόµενων έργων, βάσει των επίσηµων στοιχείων των διαχειριστικών αρχών. Η απορρόφηση όµως (πληρωµές) είναι µόλις στο 52,19%. Τουτέστιν...                            

Στα...ψέµατα της στήριξης για τον πρωτογενή, πέραν του εν δυνάµει 7χίλιαρου, ο πρόεδρος Βάκης του ΑΚΚΕΛ, καταγράφει κι αυτό για τις µικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ. «Είναι το 25% επί του του τζίρου κάθε εκµετάλλευσης, φανταστείτε πως το 80% του αγροτικού κόσµου δηλώνει εισοδήµατά κάτω από 5.000 ευρώ άρα το 80% δικαιούται δάνειο το ανώτατο κάτω από 1.250 ευρώ και αυτό αν φυσικά δεν χρωστάνε στις τράπεζες. Κραυγάζουν πώς δεν χρειάζεται ασφαλιστική ενηµερότητα, δεν µας λένε όµως πως πρέπει να έχεις τραπεζική ενηµερότητα, δηλαδή µε απλά λόγια να µην χρωστάς....», σηµειώνει.                            

«Μέχρι στιγµής όλο µπλα µπλα και χρήµα µηδέν... Εδώ δεν κάνουν καν την έκπτωση στη µηνιαία εισφορά του ΕΦΚΑ, δεν δίνουν καν το βοήθηµα των 800 ευρώ κ.λπ, κ.λπ», σχολιάζει ένας από τους πολλούς αγρότες, που γίνονται κοινωνοί των ειδήσεων... περί στήριξης.              

Όπως και να ‘χει όλα πάνε για το 2021. Από το 7χίλιαρο των αδιάθετων πόρων του β’ Πυλώνα, µε κοµµένους όµως χιλιάδες αγρότες, µέχρι την ψηφιακή εποχή στον ΕΛΓΑ, και τα tablet των εκτιµητών για άµεση εκτίµηση ζηµιών. Τις προάλλες πάντως ο περιοδεύων, πρόεδρος του Οργανισµού, είπε πως αλλαγή του κανονισµού χωρίς εξασφάλιση πόρων σηµαίνει «ακάλυπτες επιταγές» τις οποίες δεν θέλει θα µοιράσει. Αποζηµιώσεις, στην ώρα τους όµως; Για να δούµε τι θα φέρουν οι διατάξεις σε νοµοσχέδιο της Βάθη, που θα φέρει οσονούπω σε διαβούλευση ο Μαυρουδής... o Γύλος

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

03-07-2020 19:05Κωνσταντίνος Γ.

Τραπεζική ενημερώτητα δε σημαίνει "να μη χρωστάς", σημαίνει να είσαι ενήμερος απέναντι στις υποχρεώσεις σου στην τράπεζα -άρα αξιόχρεος-. Εν έτει 2020 και τρία Μνημόνια στη σειρά φαίνεται δεν επαρκούν για να μπει στο μυαλό κάποιου ότι οφείλει να βιοπορίζεται με τις δικές του δυνάμεις και όχι με δανεικά και αγύριστα. Όποιος δεν μπορεί, ας πάρει το δισάκι του και καλόν του δρόμο, δε θα λείψει σε κανέναν. Λεμόνια από την Αργεντινή, κρέας από τη Νέα Ζηλανδία, μισό πλανήτη διασχίζουν για να φτάσουν εδώ και πάλι φθηνότερα είναι.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία