BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πίσω στην έκθεση Sima του 1979 με την θεριζοαλωνιστική 1460

Οι υπεύθυνοι της Sima 2019 σε συνεργασία με την εταιρεία Case, πάρκαραν στον προαύλιο χώρο της φετινής έκθεσης του Παρισιού την πρώτη θεριζοαλωνιστική μηχανή στην Ευρώπη, το μοντέλο 1460, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην αντίστοιχη Sima το 1979. Για «αντιπαραβολή», δίπλα στο ιστορικό μηχάνημα, ήταν τοποθετημένο και ένα από τα νέα μοντέλα της Case IH.

first_2

Βασίλης Σοφός

74
0

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που η  International Harvester (νυν Case IH), λάνσαρε στην Ευρώπη την πρώτη θεριζοαλωνιστική Axial-Flow με κωδική ονομασία 1460, εκθέτοντάς την στην έκθεση του Παρισιού το 1979.


Η πρώτη θεριζοαλωνιστική μηχανή 1460 αγοράστηκε από έναν παραγωγό, ο οποίος στη συνέχεια αποσύρθηκε και το μηχάνημα περιήλθε το 2013 στα χέρια ενός θαυμαστή αυτών των μηχανημάτων.

Η καινοτομία του συγκεκριμένο μηχανήματος εστιαζόταν στην αντικατάσταση του συμβατικού κυλίνδρου με έναν ενιαίο διαμήκη ρότορα και ένα σύστημα κοίλου με διατομές τόσο για το αλώνισμα όσο και για τον διαχωρισμό.


Η θεριζοαλωνιστική International Harvester 1460 (νυν Case IH) έκανε ντεμπούτο το 1979 και έπειτα ακολούθησαν οι μεγαλύτερες 1480 και οι μικρότερες 1420. Η φωτογραφία προέρχεται από την φετινή έκθεση Sima 2019 που διοργανώθηκε 24 με 28 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη πρωτοφανής αλλαγή κέρδισε τότε το χρυσό μετάλλιο καινοτομίας στην έκθεση το 1979. Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης, ειδικά οι πιο παρατηρητικοί, θα είδαν ότι το αυτοκόλλητο του ληφθέντος βραβείου ήταν κολλημένο ακόμη στο πλαϊνό μέρος του μηχανήματος. Η πρώτη θεριζοαλωνιστική μηχανή 1460 αγοράστηκε από έναν παραγωγό, ο οποίος στη συνέχεια αποσύρθηκε και το μηχάνημα περιήλθε το 2013 στα χέρια ενός θαυμαστή αυτών των μηχανημάτων.

Η 1460 έλαβε τη δόξα που της άξιζε, καθώς ο νέος χειριστής έφερε ξανά στη ζωή το μοντέλο με σκοπό να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα στη φετινή συγκομιδή. Μολονότι η κλασική 1460 απήλαυσε μεγάλης προσοχής, οι επισκέπτες της έκθεσης στο Parc des Expositions του Παρισιού έστρεψαν τα βλέμματά τους και στις τελευταίες βραβευμένες τεχνολογίες των νέων μηχανημάτων της εταιρείας Case.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία