Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Volodrone: γιγαντιαίο drone ψεκασμού σε συνεργασία με την John Deere

Οι δύο εταιρείες, Volocopter και John Deere, συνεργάστηκαν αναπτύσσοντας ένα drone με ρόλο ψεκαστικού, έτοιμου να πετάξει.

Volodrone_1

Βασίλης Σοφός

373
0

Σχεδόν έτοιμο να μπει στην παραγωγή είναι το μεγάλο drone ψεκασμού Volodrone, της Volocopter, η οποία ανέπτυξε το συγκεκριμένο προϊόν συνεργαζόμενη με την John Deere. Το Volodrone, που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ολοκαίνουριο μη επανδρωμένο drone της εταιρείας. Χρησιμοποιεί 18 ρότορες για την ανύψωση φορτίου έως και 200 κιλά, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος, μέσω διαφόρων μηχανισμών μεταφοράς, με δίχτυα, ιμάντες και μεγάλα δοχεία.

Η Volocopter λέει ότι το χαμηλό ύψος στο οποίο μπορεί να πετάξει το drone επιτρέπει την κάλυψη μεγαλύτερων περιοχών, μέχρι έξι εκτάρια/ώρα, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του το καθιστά μια πιο βιώσιμη λύση σε σύγκριση με ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσφάκος ψεκασμού. Αν και βρίσκεται ακόμη σε περίοδο δοκιμών, το Volodrone μπορεί να πετάξει για 30 λεπτά, αρκετά μακριά και προαιρετικά με προκαθορισμένη διαδρομή πτήσης, ως μέρος των αυτοματισμών που διαθέτει.

Οι ψεκασμοί φαίνεται να είναι η πρωταρχική εφαρμογή για το συγκεκριμένο μηχάνημα με την Volocopter, ωστόσο, να σημειώνει ότι η χρήση του θα μπορούσε να επεκταθεί και στη διαδικασία ελέγχου του παγετού αλλά και στη σπορά. Το Volodrone κάνει αυτή την περίοδο τις πρώτες το πτήσεις και οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες υπογραμμίζουν πως σκοπεύουν να κάνουν διαθέσιμο το μοντέλο μέσα στους επόμενους μήνες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία