Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Small Robot Company επιστρέφει «καίγοντας» τώρα τα ζιζάνια

RootWave και Small Robot Company, αμφότερες με καταγωγή από την Αγγλία, συνεργάζονται για την ανάπτυξη του πιο ολοκληρωμένου ρομπότ, το οποίο ανιχνεύει και σκοτώνει τα ζιζάνια με ηλεκτρισμό.

download_22

Βασίλης Σοφός

412
0

Την εναλλακτική λύση έναντι των χημικών εφαρμογών για την ζιζανιοκτονία στις καλλιέργειες φαίνεται ότι αναπτύσσουν δύο αγγλικές εταιρείες, η RootWave και η Small Robot Company, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής του πιο ολοκληρωμένου ρομπότ τους.

Η RootWave έχει συνεργαστεί και με την ολλανδική εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων Steketee για την ανάπτυξη ενός μηχανήματος ηλεκτρικής ζιζανιοκτονίας που έλκεται από το τρακτέρ.

Πριν λίγες ημέρες οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως αναπτύσσουν ένα γεωργικό ρομπότ που διαθέτει υψηλή ακρίβεια ανίχνευσης των ζιζανίων, τα οποία στη συνέχεια καταστρέφει με τον ηλεκτρισμό.Ο Dick, ένα ρομπότ ζιζανιοκτονίας, μπορεί ήδη να αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα φυτά είτε με μικροδοσολογία φυτοφαρμάκου είτε με τη φυσική σύνθλιψή τους, αλλά το επόμενο στάδιο θα είναι να συνδυάστεί αυτό με τις τεχνολογίες της RootWave, η οποία επιτρέπει την καταστροφή των ζιζανίων με ηλεκτρικό ρεύμα, από το εσωτερικό προς τα έξω.

Διαβάστε ακόμη: Μικρά ρομπότ εναντίον τρακτέρ

Αξίζει, τέλος, να θυμηθούμε πως η Small Robot Company έχει ήδη παρουσιάσει και εξελίξει τα τρία μικρά ρομπότ της, τους Tom, Dick και Harry. Τα μικρά αυτά οχήματα αυτοματοποιούν διαφορετικές εργασίες στην καλλιέργεια, όπως είναι η χαρτογράφηση του κτήματος και ο εντοπισμός των ζιζανίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία