Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο της αυτόνομο ρομπότ για το χωράφι εγκαινιάζει η κινεζική XAG

Η κινεζική εταιρεία XAG πάει τώρα από τον αέρα στη γη και από τα drone στο XAUV R80, το πρώτο της αυτόνομο, πολυλειτουργικό ρομπότ για το χωράφι.

002_8_IMG_IMG_0713

Βασίλης Σοφός

43
0

Τα ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στα σχέδια όλο και περισσότερων εταιρειών και μια από αυτές είναι και η κινεζική XAG, την οποία γνωρίσαμε μέσω του ψεκαστικού drone που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Η κινεζική επιχείρηση προχωρά τώρα στην ανάπτυξη του XAUV R80, ενός προσαρμοζόμενου σε όλες τις εδαφικές συνθήκες αγροτικού οχήματος που μπορεί να παρακολουθεί σχεδόν ασταμάτητα τις καλλιέργειες, αποκτώντας όμως και ρόλο βοηθού στις μεταφορές διαφόρων υλικών και εργαλείων.

Το ρομπότ μπορεί επίσης να φιλοξενήσει στο σασί του το JetSprayer της XAG, για άμεσο ψεκασμό της καλλιέργειας. Για το σκοπό αυτό, το R80 μπορεί να μεταφέρει μέχρι 80 λίτρα υγρού υλικού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ψεκάζει μέχρι 7 εκτάρια την ώρα, με μέγιστη πίεση 21 kPa και ταχύτητα εξόδου μέχρι 130m / s. Έχει ελάχιστη διάμετρο περιστροφής 0,7 μ. και μέγιστη ταχύτητα οδήγησης 1,5 m/s με, ο πλάτος ψεκασμού φτάνει ακόμη και τα 12 μέτρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία