BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το καινοτόμο κιβώτιο i-HMT εξοπλισμένο το μικρό YT359 της Yanmar

Το YT359 χρησιμοποιεί προηγμένα ηλεκτρονικά χειριστήρια και το ενσωματωμένο υδραυλικό-μηχανικό κιβώτιο i-HMT, το οποίο κρατάει αυτόματα σταθερή τη ταχύτητα και κάνει πιο ευέλικτη τη λειτουργία του τρακτέρ των 59 ίππων.

img_yt_tractor_01_01

Βασίλης Σοφός

664
0

Εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από την Yanmar και εξοπλισμένο με ένα από τα πιο σύγχρονα κιβώτια ταχυτήτων στην κατηγορία του έρχεται το νέο μικρό τρακτέρ YT359.



Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ειδικός σχεδιασμός του κιβωτίου i-HMT μετατρέπει αποτελεσματικά την ιπποδύναμη από τον τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου σε ενέργεια που χρειάζεται για να εκτελεστεί ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων στο πεδίο για χορτονομή, όργωμα, σπορά, ανύψωση και μεταφορά.



Το κιβώτιο i-HMT είναι φτιαγμένο για αυτό το σκοπό, δηλαδή να προσαρμόζεται αποκλειστικά στην εκάστοτε εργασία. Δίπλα όμως στην απόδοση που φέρνει η σύγχρονη μετάδοση έρχεται και η εξοικονόμηση καυσίμου, λέει η Yanmar, η οποία αφήνει τον χειριστή αποδεσμευμένο από την ανάγκη πίεσης του πεντάλ συμπλέκτη για την σταθεροποίηση του τρακτέρ.



Τα τρακτέρ της σειράς YT3 περιλαμβάνουν, επίσης, το αυτόματο γκάζι που επιτρέπει τον έλεγχο των στροφών του κινητήρα και της ταχύτητας με το πεντάλ γκαζιού. Αυτό καθιστά τη λειτουργία του τρακτέρ όμοια με την οδήγηση αυτοκινήτου ή φορτηγού με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παράλληλα, μια άλλη λειτουργία επιτρέπει την προκαθορισμένη μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού ενώ υπάρχει και το « cruise control» που βοηθά στην κίνηση στο δρόμο, κρατώντας τη ταχύτητα σταθερή και ελεγχόμενη. Ο εμπρόσθιος φορτωτής, τέλος, είναι σχεδιασμένος από την Yanmar, διαθέτει μία αρκετά υψηλή ικανότητα ανύψωσης 2.500 κιλών και ένα σύστημα ταχείας σύνδεσης τύπου Skid-Steer για πιρούνια και άλλα εξαρτήματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία