BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Λίγο πριν την πλήρη αυτονομία τους τα νέα τρακτέρ της Yanmar

Η πιο σημαντική αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη γκάμα αυτόνομων τρακτέρ της Yanmar περιλαμβάνει κεραία πολλαπλών συχνοτήτων για 75% ταχύτερους χρόνους επεξεργασίας και αυξημένη ακρίβεια τοποθεσίας, λέει η εταιρεία.

pic_11b__yanmar_img_agri_robot_01_01-1110x624

Βασίλης Σοφός

88
0

Ικανά για πλήρη ή μερικώς αυτόνομη εργασία, η νέα γκάμα της Yanmar η οποία θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ιαπωνία από την 1η Απριλίου, περιλαμβάνει τα YT488A (88 ίπποι), 498A (98 ίπποι), 4104A (104 ίπποι) και τη ναυαρχίδα 5113A των 113 ίππων που το 2019 παρουσιάστηκε στην Agritechnica.

Λαμβάνοντας σήματα σε τρεις διαφορετικές συχνότητες από τον δορυφόρο GNSS, η Yanmar λέει ότι η νέα κεραία πολλαπλών συχνοτήτων επιτρέπει στο τρακτέρ να λαμβάνει δεδομένα θέσης τοπικού σημείου αναφοράς για να προσδιορίσει τη θέση μέσω ενός συστήματος VRS (εικονικός σταθμός αναφοράς). Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να εγκατασταθεί σταθμός βάσης και το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρχει διαθέσιμο σήμα από ασύρματο δίκτυο.



Έτσι διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία ακόμη και αν το σήμα από μία από τις συχνότητες διακόπτεται, λέει η εταιρεία, η οποία προσθέτει τα υψηλότερα επίπεδα ακρίβειας που επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών πεδίου με ακρίβεια και σε μικρές ταχύτητες των 0,5 χλμ / ώρα.



Στην Ιαπωνία, τα περισσότερα από τα τρακτέρ έχουν αγοραστεί από αγροκτήματα, τα οποία χρησιμοποιούν έναν από από τα τρακτέρ που λειτουργούν με tablet από την καμπίνα ενός δεύτερου τρακτέρ στο ίδιο πεδίο. Η εταιρεία αναμένει μάλιστα ένα ευοίωνο μέλλον για αυτόνομα τρακτέρ στην Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζει εάν και πότε αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Με αυτά τα νέα μοντέλα, η Yanmar προσφέρει στους αγρότες ακόμη μεγαλύτερη αξία με πιο ισχυρή τεχνολογία εντοπισμού που επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στον τομέα», λέει ο Nagamori Masuda, πρόεδρος της Yanmar Agribusiness.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία