BACK TO
TOP
Τεχνολογία

John Deere Machine Sync: Δίνει «ρυθμό» εκεί που είναι απαραίτητος

Η John Deere ανακοίνωσε ότι το σύστημα Machine Sync είναι πλέον διαθέσιμο για μηχανές συγκομιδής και τρακτέρ, ώστε τα δύο τελευταία μηχανήματα να συγχρονίζονται απόλυτα κατά την εκφόρτωση του υλικού εντός του πεδίου και εν κινήσει.

r2c001115_new_starfire_c1_lsc_large_large_76c3c8329dedbb3b772990e6c9f89c20ad349102

Βασίλης Σοφός

143
0

Το John Deere Machine Sync, το σύστημα που επιτρέπει στα μηχανήματα να ανταλλάσσουν δεδομένα εν κινήσει, έρχεται να προστεθεί ως λειτουργία τόσο στις θεριζοαλωνιστικές μηχανές όσο και στα τρακτέρ, προκειμένου τα τελευταία, έλκοντας τον κάδο, να συγχρονίζονται απόλυτα με τον «ρυθμό» της αλωνιστικής.

Ο τρόπος λειτουργίας του Machine Sync

Το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GNSS) είναι αυτό που επιτρέπει στις αλωνιστικές να ελέγχουν αυτόματα την ταχύτητα και την κατεύθυνση κίνησης των τρακτέρ και των ρυμουλκουμένων τους σε σχέση με την αλωνιστική.



Σύμφωνα με την John Deere, το Machine Sync «καθιστά τη συγκομιδή ασφαλέστερη και μειώνει το άγχος για τους χειριστές». Μειώνει όμως και τις απώλειες από την φόρτωση ενώ αποτρέπει ζημιές τόσο στα μηχανήματα όσο και στην καλλιέργεια, ακόμη και σε υψηλότερες ταχύτητες οδήγησης.



Αξίζει να επισημανθεί όμως ότι η τεχνολογία αυτή δεν έχει εφαρμογή μόνο στις θεριζοαλωνιστικές μηχανές αλλά και σε όλες τις διαδικασίες συγκομιδής όπου οι καλλιέργειες φορτώνονται συνεχώς σε ρυμουλκούμενα. Η κατασκευάστρια λέει επίσης ότι οι χειριστές που εργάζονται επί το πλείστον με μηχανήματα ανελκυστήρων που συλλέγουν πατάτες, καρότα και λαχανικά θα επωφεληθούν από αυτήν την προηγμένη τεχνολογία.



Για τη λειτουργία του το Machine Sync απαιτεί το σύστημα τηλεματικής της John Deere, το JDLink, τον δορυφορικό δέκτη StarFire και μια οθόνη Gen4 Premium με ενεργοποίημένη τη λειτουργία αυτοματισμού, εξοπλισμός που μπορεί να είναι εργοστασιακά εγκατεστημένος στα μηχανήματα ή μπορεί να προστεθεί εκ των υστέρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία