BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο αυτόνομο AgBot στην Ευρώπη έτοιμο για την αγορά των ρομπότ

Η ολλανδική εταιρεία AgXeed δοκιμάζει ήδη το αυτόνομο ρομποτικό μηχάνημα, το οποίο σύντομα θα αρχίσει να παράγεται μαζικά.

DJI_0444_3

Βασίλης Σοφός

29
0

Ρομπότ πεδίου συνοδεία παρελκόμενου είδαμε πρόσφατα από την John Deere αλλά και από την Horsch. Ωστόσο, απ'ό,τι φαίνεται, η ολλανδική AgXeed είναι η πρώτη που βάζει σύντομα στην γραμμή παραγωγής για την αγορά το νέο αυτόνομο AgBot.



To ρομποτικό τρακτέρ κινείται από ένα τετρακύλινδρο μοτέρ της Deutz απόδοσης 156 ίππων που συνδέεται με μια γεννήτρια, με τη τελική ταχύτητα από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης να είναι 13,5 χλμ./ώρα., όταν το μηχάνημα εργάζεται με το παρελκόμενο συνδεδεμένο. Εξοπλισμένο με GPS, αισθητήρες και οπτική αναγνώριση για εμπόδια στην πρώτη περίπτωση, το πλάτος του μετατρόχιού του ρυθμίζεται απεριόριστα από 1,8 έως 3,0 μέτρα,ενώ η ικανότητα των εμπρός και πίσω συνδέσμων είναι 3 και 8 τόνοι αντίστοιχα, με τη μέγιστη υδραυλική ροή να είναι 80 λίτρα/λεπτό.



Σύμφωνα με την εταιρεία, τα παρελκόμενα συνδέονται χειροκίνητα. Για τη μεταφορά τους, αναδιπλώνονται στο πάνω μέρος του οχήματος και υπάρχει ένας ξεχωριστός άξονας/ράβδος έλξης διπλών τροχών για τη ρυμούλκηση του οχήματος πίσω από τρακτέρ. Το δεύτερο μηχάνημα που αναμένεται να βρίσκεται στα χωράφια μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχει ηλεκτροκίνητο απόδοσης 100kW PTO για βασικά παρελκόμενα, όπως η δισκοσβάρνα.



Το δεύτερο μηχάνημα θα έχει επίσης ανεξάρτητη ανάρτηση, όπως και μια τρίτη μονάδα που σχεδιάζεται για το φθινόπωρο. Και οι τρεις μονάδες θα δοκιμαστούν σε επιλεγμένα ευρωπαϊκά πεδία φέτος και τα πρώτα 10 μηχανήματα παραγωγής που σχεδιάστηκαν για το 2022 αναμένεται να κοστίζουν περίπου 250.000 ευρώ. Μεγαλύτεροι όγκοι παραγωγής θα ακολουθήσουν το 2023 και το AgBot θα είναι διαθέσιμο με μέγιστο πλάτος έως 910 χιλιοστά.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • AgBot
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία