BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Manitou MLT 961-160 V+L: Η ναυαρχίδα της σειράς NewAg XL με αυξημένες δυνατότητες ανύψωσης

Μετά το λανσάρισμα των τηλεσκοπικών φορτωτών MLT 841 και 1041 στα τέλη του 2020, η Manitou ανανεώνει τώρα και τον κορυφαίο στην γκάμα μοντέλο, απογειώνοντας τις ανυψωτικές ικανότητές του.

Manitou-MLT961-160VL_034

Βασίλης Σοφός

203
0

Η γκάμα τηλεσκοπικών φορτωτών NewAg XL της Manitou εμπλουτίζεται με το μοντέλο MLT 961-160 V + L που ανυψώνει στα 9 μέτρα με ικανότητα ανύψωσης 6 τόνων. Ο τελευταίος τηλεσκοπικός φορτωτής της σειράς NewAg XL παρουσιάζεται ως ο πιο ισχυρός στη γεωργική γκάμα της Manitou. Εφοδιάζεται με έναν ειδικά ανεπτυγμένο κάδο χωρητικότητας 4.500 λίτρων με πλάτος 2,70 μέτρα και κατασκευασμένος από την Manitou.



Το MLT 961 NewAg XL είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 156 ίππων με ροπής 805 Nm στις 1350 σ.α.λ. που πληροί τα πρότυπα εκπομπών Stage V. Το κιβώτιό του, το M-Vario Plus CVT, κινεί το μηχάνημα με 40 χλμ./ώρα και, σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει 30% περισσότερη δύναμη έλξης από το MLT 961 της προηγούμενης γενιάς.



Το νέο μοντέλο προσφέρει δύο επιλογές χρήσης, την επιλογή «Comfort», η οποία προάγει την ευελιξία και την ακρίβεια και την επιλογή «Dynamic», που κάνει το μηχάνημα πιο ζωηρό. Η ναυαρχίδα της σειράς επωφελείται από ένα ισχυρό υδραυλικό κύκλωμα με απόδοσης 200 λίτρων/λεπτό ενώ συνολικά το μηχάνημα είναι πιο οικονομικό στη χρήση από τον προκάτοχό του, χάρη στην κατανάλωση καυσίμου.



Η κατανάλωση, λέει η κατασκευάατρια, μειώθηκε κατά 10% σε σύγκριση με τον παλιό κινητήρα Stage IV και το διάστημα αλλαγής υδραυλικού λαδιού αυξήθηκε στις 2.000 ώρες. Στην περαιτέρω μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας συνδράμει, τέλος, το σύστημα Ecostop που απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα υπό συνθήκες αλλά και το σύστημα αυτόματης λίπανσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία