BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Müthing: Σπoρά και τεμαχισμός για κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην Agritechnica 2022

Η εταιρεία Müthing τροποποίησε μια σβάρνα για να επιτρέψει τη σπορά καλλιέργειας κατά τη διάρκεια της εργασίας αυτής. Μια μοναδική μέθοδος που κέρδισε μετάλλιο στη έκθεση γεωργικών μηχανημάτων Agritechnica 2022.

MuethigCoverSeeder

Βασίλης Σοφός

255
0

Γνωρίσαμε τη σπορά καλυπτικών καλλιεργειών κατά την καλλιέργεια σε καλαμιές, αλλά όχι τη σπορά καλυπτικών καλλιεργειών κατά τον τεμαχισμό. Αυτό έχει να κάνει με το Coverseeder της Müthing, το οποίο αναγνωρίστηκε με το ασημένιο μετάλλιο στην Agritechnica 2022.



Για να το πετύχει αυτό, ο Γερμανός κατασκευαστής έχει τροποποιήσει σημαντικά το παρελκόμενό του. Πρώτα πρόσθεσε μια σβάρνα ζιζανίων στο μπροστινό μέρος, για να δημιουργήσει λεπτό έδαφος που ευνοεί τη βλάστηση, ενώ εξομαλύνει και τις καλαμιές που υπάρχουν ήδη στο έδαφος.

Σποροκλίνη για την κάλυψη

Η ίδια η σβάρνα λειτουργεί κοντά στο έδαφος και πετάει τα υπολείμματα. Διαθέτει ρυθμιζόμενη σταθερή λεπίδα για να τελειοποιήσει περισσότερο ή λιγότερο τη δουλειά των μαχαιριών, ενώ ο σπόρος φθάνει μέσω πνευματικού διανομέα της APV. Πέφτει σε ανοιχτό έδαφος και απελευθερώνεται από μια συγκεκριμένη σποροκοίτη.



Στη συνέχεια καλύπτεται από το τεμαχισμένο υλικό. Ένας πρισματικός κύλινδρος εξασφαλίζει την επαφή του σπόρου με το εδάφους για την προώθηση της έναρξης της βλάστησης. Σημειωτέον ότι αυτή η συνδυαστική χτένα και ο κύλινδρος υπήρχαν ήδη στο μοντέλο AgLine, για την προώθηση της σποράς.

Από κάλυψη σποράς μέχρι τον τεμαχισμό με ένα εργαλείο

Το CoverSeeder mulcher βγαίνει αρχικά σε έκδοση πλάτους 2,80 μέτρων, έχει απαιτήσεις ισχύος τουλάχιστον 130 ίππους -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- και δίνει σε κάθε περίπτωση μια νέα ευκαιρία σποράς φυτικής κάλυψης χωρίς επιπλέον πέρασμα, στους οπαδούς του τεμαχισμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία