BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ένας από τους πιο μικρούς φορτωτές στην γκάμα της Manitou

Ο Όμιλος Manitou λανσάρει ένα νέο εξαιρετικά συμπαγές τηλεσκοπικό φορτωτή για τον αγροτικό αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο και η ικανότητά του να ρυμουλκείται προσφέρει σίγουρα μια παραπάνω ευελιξία.

Manitou-ULM

Βασίλης Σοφός

280
0

Η αγορά των ultra-compact τηλεσκοπικών φορτωτών συμπληρώνεται από το νέο μικρό τηλεσκοπικό φορτωτή ULM του Όμιλου Manitou, που στοχεύει στους τομείς της γεωργίας και των κατασκευών. Η εξαιρετικά συμπαγής σειρά της Manitou έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπεται η εύκολη χρήση της και η μεταφορά.



Και ενώ η Manitou έχει ήδη μεγάλη πελατειακή βάση στους τομείς της γεωργίας και των κατασκευών, έχει εκφράσει ότι θέλει να αναπτύξει ένα μοντέλο κατάλληλο για όσους μεταφέρουν τον φορτωτή στο οδικό δίκτυο ρυμουλκούμενο από το όχημά τους. Το νέο μοντέλο Ulta Light Manitou (ULM) έχει βάρος μικρότερο από 3 τόνου και μπορεί να φορτωθεί σε ρυμουλκούμενο συνολικής ικανότητας 3.500 κιλών.



Το ULM σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο Laillé της Manitou, το οποίο φιλοξενεί ένα ειδικά κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αφιερωμένο στους συμπαγείς τηλεσκοπικούς φορτωτές. Οι διαστάσεις του ULM είναι μεταξύ των κορυφαίων στην αγορά αυτή, με την Manitou να φτιάχνει ένα μηχάμημα πλάτους 1,49 μέτρων και ύψους 1,92 μέτρων.



Το μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις (ULM 412 H και ULM 415 H) με ανυψωτική ικανότητα 1,25 τόνους και 1,5 τόνους, αντίστοιχα, και ύψος ανύψωσης 4,3 μέτρα, ανάλογα με τις επιλογές. Η νέα σειρά ULM διαθέτει επίσης τετρακίνηση και 3 λειτουργίες διεύθυνσης.



Οι φορτωτές τροφοδοτούνται από κινητήρα 35,1 ίππων προτύπου Stage V. Η επεξεργασία των καυσαερίων πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας DOC και φίλτρο σωματιδίων, ενώ το μοτέρ συνδυάζεται με υδροστατική μετάδοση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων εγγυάται χειρισμό χωρίς κραδασμούς, τέλειο σε στενούς χώρους.

Γρήγορη και εύκολη συντήρηση

Τα διαστήματα σέρβις και οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται στην οθόνη του ψηφιακού ταμπλό. Ένα μεγάλο ανοιγόμενο καπό στο πλάι του μηχανήματος επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα κύρια εξαρτήματα, ενώ μια καταπακτή στο μπροστινό μέρος των καλοριφέρ επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του αχύρου και της σκόνης. Οι δεξαμενές καυσίμου και υδραυλικού λαδιού είναι εύκολα προσβάσιμες και εύκολα αναγνωρίσιμες με την μπαταρία να είναι ακριβώς κάτω από την καμπίνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία