BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανάμεσα στους ισχυρότερους επενδυτές της AgXeed η Claas

Μετά την αρχική επένδυσή της τον Μάιο του περασμένου έτους, η Claas έρχεται τώρα να αποκτήσει ακόμη πιο μεγάλο μερίδιο από την ολλανδική κατασκευάστρια αυτόνομων αγροτικών ρομπότ AgXeed, μια από τις εταιρείες που, χωρίς αμφιβολία, πρωτοπορεί, έχοντας ήδη γράψει ώρες με τα ρομπότ της στα πεδία.

280521p86AgXeedAgBotDSC00364

Βασίλης Σοφός

200
0

Η Claas επενδύει περαιτέρω στην εταιρεία AgXeed, τα ρομπότ της οποίας θα διανέμονται από επιλεγμένους αντιπροσώπους στη Γερμανία και την Ελβετία. Εκείνοι θα γίνουν αντιπρόσωποι -με τμήμα συντήρησης- για τη σειρά αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων AgBot που φέρουν κινητήρα 154 ίππων (115 kW) αλλά και για τρίτροχα και τετράτροχα τροχοφόρα μηχανήματα 74 ίππων (55kW).



Εκτός από την πώληση AgBots, θα είναι διαθέσιμα και μοντέλα για ενοικίαση. Η Claas εκτιμά ότι αυτό θα διευκολύνει τους πελάτες να ξεκινήσουν με την αυτόνομη γεωργική τεχνολογία δοκιμαστικά, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη. Ως εκ τούτου, μαζί με την Claas και τους άλλους συνεργάτες (βλέπε Amazone), η AgXeed σκοπεύει να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων τα επόμενα χρόνια.

Το νέo τετράτροχο Agbot δείγμα εξέλιξης της AgXeed

Το νέο τεσσάρων τροχών όχημα έχει ισχύ 55 kW από έναν τετράχρονο κινητήρα πετρελαίου 2,9 λίτρων. Συνδέεται με μια γεννήτρια που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στους πίσω τροχούς, διαθέτει προαιρετικό PTO και σύνδεση υψηλής τάσης. Για να συνδυάσει κοινά εργαλεία, αυτό το μοντέλο έχει επίσης έναν τυπικό μπροστινό σύνδεσμο Cat 2 με ανυψωτική ικανότητα 1,5 τόνου και έναν Cat 3 πίσω σύνδεσμο με ανυψωτική ικανότητα 4 τόνων.

Να πούμε ότι εως και τρεις αναλογικές υδραυλικές βαλβίδες DW, LoadSensing και σύνδεση ISOBUS συμπληρώνουν τη λίστα επιλογών. Αυτό που θα ευχαριστήσει πολλούς αγρότες είναι η μεγάλη ποικιλία πλάτους τροχιάς που προσφέρει αυτό το μηχάνημα: από 1,50 μ. έως και 3 μ.

Έτσι, το νέο αυτό μοντέλο προσφέρει την ευελιξία που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για ειδικές καλλιέργειες έως δραστηριότητες σε βοσκοτόπια. Τα ελαστικά μπορούν να έχουν πλάτος 270 χιλιοστά και να φτάνουν μέχρι τα 710 χιλιοστά. Σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος των 3,2 τόνων, είναι λοιπόν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το πεδίο για να μειωθεί η συμπύκνωσή του.



Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο για όλα τα Agbots είναι το γεγονός ότι αυτά δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες εργασίες.Ο τυπικός κοτσαδόρος για συμβατικά εργαλεία δίνει σε όλους την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα όλο το χρόνο. Το ίδιο και το νέο 2.055W4, που εκτός από το τσάπισμα είναι επίσης εξαιρετικά κατάλληλο για προετοιμασία σπόρων, σπορά και φροντίδα των καλλιεργειών.Το μηχάνημα θα βρεθεί σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις φέτος, με την παράδοση να ξεκινά την άνοιξη του 2023, ενώ οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία