BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με 12 νέους αρθρωτούς φορτωτές στην γκάμα του το γκρουπ της Manitou

O όμιλος Manitou επεκτείνει τη γκάμα των αρθρωτών φορτωτών του, με μοντέλα που έχουν την υπογραφή της ομώνυμης εταιρείας αλλά και με μηχανήματα Gehl AL. Εστίαση της εταιρείας τα μοντέλα για τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κλάδο.

man5__1_

Βασίλης Σοφός

496
0

Μια ευρεία σειρά μοντέλων που προσφέρουν ικανότητα φορτίου που κυμαίνεται από 700 κιλά έως και 1,5 τόνο για ύψος ανύψωσης μεταξύ 2,50 μ. με κοντό βραχίονα και 3,07 μ. με μακρύ βραχίονα εισάγει στην αγορά το γκρουπ της Manitou, διαθέτοντας μοντέλα ειδικά για τον κάθε κλάδο.



Για να προσφέρουν ένα επίπεδο απόδοσης προσαρμοσμένο σε κάθε ανάγκη, τα μοντέλα της σειράς 2 και 3 είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Stage V 25 ίππων, με τις σειρές 4 και 5 να αποδίδουν 48 ίππους. Η πλήρης σειρά καθιστά δυνατή την ανταπόκριση σε πολύ μεγάλες απαιτήσεις, με τον μεγαλύτερο από τους αρθρωτούς φορτωτές να παρέχει ονομαστική ικανότητα φόρτωσης έως και 3,3 τόνους. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υδροστατική μετάδοση για πρόσθετη απόδοση.



Τα μοντέλα Manitou MLA 2-25H και Gehl AL 230 διαθέτουν έναν υδραυλικό κινητήρα σε κάθε τροχό για μεγαλύτερη ευελιξία σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Όπως επισημαίνεται από την Manitou, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό αυτών των νέων μηχανημάτων, τα οποία θα είναι πιο εργονομικά και ακόμη πιο συμπαγή από τα προηγούμενα, ενώ εξακολουθούν να προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης. Τα καπό του κινητήρα έχουν κοντύνει και ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί κατά μήκος στο πλαίσιο για να μειωθεί το μέγεθος των μοντέλων της σειράς 3 και 4.



Το ελάχιστο πλάτος είναι 1,10 μ. Το πλαίσιο έχει επίσης αναβαθμιστεί για να μειωθεί το μήκος των μηχανημάτων. Παράλληλα, το χαμηλό ύψος -μεταξύ 2,14 και 2,29 μ.- για τα μεγαλύτερα μοντέλα επιτρέπει τον εύκολο ελιγμό σε στενούς χώρους. Όλα εκτελούνται από ένα joystick εύκολο στον χειρισμό από έμπειρους και μη έμπειρους χειριστές. Η γενική αναβάθμιση συμβάλλει και στην καλύτερη ορατότητα γύρω από την καμπίνα, στοιχείο που εξασφαλίζει και πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες.

Ο Frédérik Crul, διευθυντής της σειράς αρθρωτών φορτωτών, προσθέτει: «Θέλουμε να παρέχουμε στους χρήστες μας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους με συμπαγή μηχανήματα υψηλής απόδοσης που μπορούν να μετακινούνται εύκολα σε κάθε είδους περιβάλλον.»

Εύκολα στη μεταφορά

Για να διευκολυνθεί η κίνηση αυτών των φορτωτών μεταξύ διαφορετικών εργοταξίων ή αγροκτημάτων, ορισμένα μοντέλα μπορούν να μεταφερθούν σε ρυμουλκούμενο PTAC 3.500 κιλών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βασική άδεια BE. Το βάρος κυμαίνεται από 1,5 τόνο (για τη σειρά 2) έως 2,6 τόνους (για μοντέλα της σειράς 5). Αυτό το πλεονέκτημα επιτρέπει στον Όμιλο να προσαρμοστεί στους περιορισμούς των εταιρειών ενοικίασης και των εμπόρων, οι οποίοι πρέπει να μετακινούν τον εξοπλισμό πολύ συχνά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπηρεσίες εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Όλοι οι αρθρωτοί φορτωτές συνδέονται, στέλνοντας πληροφορίες απευθείας στις εφαρμογές My Gehl και My Manitou, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους και να προβλέπουν τις εργασίες συντήρησης μέσα από το κινητό τους.



Χάρη στη λύση EasyMANAGER (διαδικτυακή πύλη και εφαρμογή για κινητά), οι διαχειριστές του στόλου μπορούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τη δραστηριότητα κάθε μηχανήματος και έτσι να βελτιστοποιούν τη διαχείριση του στόλου τους.

Συντήρηση με χαμηλά κόστη

Οι εργασίες συντήρησης εκτελούνται εύκολα χάρη στην πρόσβαση στον κινητήρα και την μπαταρία στο πίσω μέρος του μηχανήματος, επιτρέποντας πιο γρήγορη απόκριση. Αυτή η απλοποιημένη συντήρηση επιτρέπει στους χρήστες να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία