BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανανεωμένα και με λιγοστές ανάγκες συντήρησης τα νέα μικρά τρακτέρ Zetor Proxima

Έχοντας διαγράψει μια ιστορία 18 χρόνων στα πεδία, η τελευταία γενιά των μικρών τρακτέρ Proxima προσαρμόζεται ακόμη περισσότερο στις απαιτήσεις της εποχής, που δεν είναι άλλες από την ανάγκη για μικρή συντήρηση, υψηλή απόδοση και μεγαλύτερη άνεση.

4_retina_1200x1000_shrink_only_q85

Βασίλης Σοφός

4383
0

Η Zetor ανανέωσε τη σειρά τρακτέρ Proxima, η οποία διατίθεται με αναβαθμισμένους κινητήρες, με νέα καμπίνα και σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού για περισσότερη εξατομίκευση. Το νέο Zetor PROXIMA προσφέρεται για μεγάλο εύρος εργασιών και ειδικότερα στον αγρό, σε δάση αλλά και σε δήμους.

Το πρώτο Proxima κυκλοφόρησε το 2004. Από τότε, περισσότερα από 36.000 έχουν παραχθεί και λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.  Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα Zetor. Για τα 18α γενέθλιά του φέτος, το Proxima απέκτησε πολλές λειτουργικές βελτιώσεις που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό.

Η νέα σειρά διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Proxima CL, Proxima GP και Proxima HS με εύρος ιπποδυνάμεων από 80 έως 120 ίππους.

-Το Proxima CL, δημοφιλές στην κατηγορία του, είναι διαθέσιμο από 80-110 ίππους. Στην βασική έκδοση διαθέτει μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, και προαιρετικά με έρπουσες ταχύτητες

-Το Proxima GP με ισχύ έως 110 ίππους, διαθέτει σύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων εξοπλισμένο με πολλαπλασιαστή ροπής 2 θέσεων

-Το Proxima HS διαθέτει πιο σύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων με ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα. Καλύπτει εύρος ισχύος από 80 έως 120 ίππους και αποδίδει με ευκολία στις πιο απαιτητικές εργασίες, προσφέροντας ευελιξία, άνεση και αποτελεσματικότητα. 

H ολοκαίνουργια καμπίνα που φοράει πλέον το Proxima είναι ευρύχωρη με καλύτερη ορατότητα και ισχυρό κλιματισμό. Το άνοιγμα στην οροφή προφέρει ορατότητα στην χρήση με κουβά καθώς και καλύτερο εξαερισμό για τον χειριστή. Διαθέτει επίσης νέα οθόνη ελέγχου για όλους τους προβολείς κατά την νυχτερινή εργασία. 

Νέα καμπίνα

Η καμπίνα των νέων Proxima είναι ευρύχωρη, άνετη και σχεδιασμένη να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στον οδηγό. Όλες οι πληροφορίες λειτουργιών εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα, ενώ τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη εργονομία και η άνετη λειτουργία του τρακτέρ.



Τα αναβαθμισμένα μοντέλα Proxima προσφέρουν τώρα ακόμη καλύτερη ορατότητα στον χειριστή χάρη σε ανασχεδιασμούς που έγιναν σε καμπίνα και ουρανό ώστε η εργασία με αναρτημένο μπροστινό φορτωτή να γίνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη.



Βελτιωμένο είναι και το σύστημα κλιματισμού του τρακτέρ, όπως επίσης και το σύστημα θέρμανσης. Ακόμη ο οδηγός έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια, στοιχείο που διευκολύνει την εργασία σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Υδραυλικά

Για πιο άνετη εργασία με τη χρήση παρελκόμενων, τα τρακτέρ Proxima είναι εξοπλισμένα με έως 4 παροχές, ενώ η ζεύξη 3 σημείων στο πίσω μέρος είναι διαθέσιμη με ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο (EHR) και τη λειτουργία HitchTronic.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Zetor
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία