BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η νέα γενιά γεωργικών ελκυστήρων της Hürlimann στην έκθεση Agrotica

Στην 29η έκθεση Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 20 έως και τις 23 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, η εταιρεία «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε. έφερε μαζί της τον ενισχυμένο στόλο της από τα τρακτέρ Hürlimann.

XA_Spirit_02

Βασίλης Σοφός

2852
0

Μετά την ανάληψη της αποκλειστικής εκπροσώπησης των τρακτέρ του ομίλου SDF, το 2021, η εταιρεία «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε. ενισχύει τις επιλογές των γεωργικών ελκυστήρων που θα προσφέρονται στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας τώρα περαιτέρω την γκάμα της.

Μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν μάλιστα και στην επαγγελματική έκθεση Agrotica είναι το Hürlimann XA Spirit, το οποίο διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν τόσο την ευελιξία όσο και την απόδοση, είτε οι εργασίες γίνονται στο χωράφι είτε σε περιορισμένους χώρους όπως σε εξειδικευμένες εφαρμογές καλλιεργειών, θερμοκήπια και βουστάσια. Διαθέτοντας τους κινητήρες FARMotion 35, εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και μία πληθώρα επιλογών εξοπλισμού, το Hurlimann XA Spirit είναι το κλειδί για την επιτυχία για κάθε είδους εργασία.

Σε συνδυασμό με τη θρυλική ευελιξία τους και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με καμπύλη ροπής βελτιστοποιημένη ειδικά για αγροτική χρήση και με χαρακτηριστικά όπως η άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη νέα καμπίνα, τα νέα συστήματα μετάδοσης με πεντατάχυτο  κιβώτιο (που επιτρέπουν τελική ταχύτητα 40 χ.α.ω. με τον κινητήρα σε οικονομικές στροφές), την τετρακίνηση που εμπλέκεται ηλεκτροϋδραυλικά και τα μπλοκέ διαφορικά, τα τρακτέρ της οικογένειας Hürlimann XA Spirit είναι πανέτοιμα για να ανταπεξέλθουν και στις πιο σκληρές συνθήκες εργασίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Σχεδιασμένη ειδικά για τον τομέα της γεωργίας, η οικογένεια κινητήρων FARMotion 35 προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε αυτές τις εφαρμογές. Η συμπαγής κατασκευή των 3 κυλίνδρων προσδίδει την ευελιξία στη γκάμα XA Spirit, με τη τελευταία να περιλαμβάνει 4 μοντέλα με απόδοση ισχύος από 66 έως 102 ίππους, που συνδυάζουν εξαιρετική αξιοπιστία και αποδοτικότητα με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Χαρακτηριστικά όπως το βεντιλατέρ υδραργύρου, ο υπερσυμπιεστής με intercooler και βαλβίδα διαφυγής (wastegate), ο ψεκασμός καυσίμου Common Rail με μπεκ 7 οπών και η νέα βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση κινητήρα επιτρέπουν μία ουσιαστικά επίπεδη καμπύλη ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών του κινητήρα, με πλούσια αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα είναι μόλις 2200 rpm.



Η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Stage V επιτυγχάνεται με σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων DOC+DPF (για τα μοντέλα 70 και 80) ή DOC+DPF+SCR (για τα μοντέλα 90 και 100). Το φίλτρο αέρα PowerCore δύο σταδίων που βρίσκεται κάτω από το καπό διατίθεται επίσης με προαιρετικό εξολκέα σκόνης, ενώ δύο πρακτικά πτυσσόμενα προστατευτικά έχουν προστεθεί για να διευκολύνουν τις συνήθεις εργασίες συντήρησης του συστήματος  ψύξης.

Η μετάδοση της κίνησης βασίζεται σε ένα  κιβώτιο 5 ταχυτήτων με 3 περιοχές λειτουργίας για την κίνηση εμπρός και πίσω (συνολικά 15+15 ταχύτητες). Η διαμόρφωση αυτή επιτρέπει στο τρακτέρ να λειτουργεί με ταχύτητα εδάφους μόλις 298 μέτρα/ώρα με τις μέγιστες στροφές του κινητήρα στη μικρότερη διαθέσιμη σχέση και, στο άλλο άκρο του εύρους στροφών, μέγιστη ταχύτητα δρόμου 40 χ.α.ω., η οποία επιτυγχάνεται μόλις στις 1800 σ.α.λ. Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να προστεθεί για το διπλασιασμό του αριθμού των εμπρόσθιων ταχυτήτων μία αυξομείωση για να μπορεί το τρακτέρ να λειτουργεί με ταχύτητα εδάφους μόλις 245 μέτρα/ώρα, στη μέγιστη ονομαστική ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα. Η επιλογή ηλεκτροϋδραυλικής κίνησης σε όλους τους τροχούς (4WD), καθώς και το εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικό αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Σχεδιασμένος και κατασκευασμένος εξολοκλήρου από την SDF, ο εμπρός άξονας έχει μέγιστη ικανότητα φορτίου 2.300 kg και μπορεί να προσφέρει γωνίες διεύθυνσης έως 55°, για ασυμβίβαστη ασφάλεια στο δρόμο, ενώ οι εμπρός τροχοί διαθέτουν επίσης δισκόφρενα. Το PTO διατίθεται με 2 επιλογές ταχυτήτων  540 και 540 ECO στο βασικό εξοπλισμό, ενώ οι  1.000 σ.α.λ. και η ταχύτητα σύμφωνα με τη ταχύτητα εδάφους (groundspeed mode), που επιλέγονται με έναν πρακτικό και εργονομικά σχεδιασμένο μοχλό προοδευτικής εμπλοκής, προστίθενται  ως επιλογές.



Το υδραυλικό σύστημα αποτελείται από μία αντλία 56 λ./λ. που τροφοδοτεί το σύστημα ανύψωσης, τις 4 αναμονές του υδραυλικού (ή προαιρετικά 6) και μία πρόσθετη, ανεξάρτητη αντλία 20 λ./λ. ειδικά σχεδιασμένη για το υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης. Η μεγάλη ανυψωτική  ικανότητα φτάνει τα 2.500 κιλά στο βασικό εξοπλισμό και μπορεί να αυξηθεί στα 3.500 κιλά με προαιρετικούς συμπληρωματικούς κυλίνδρους. Το πίσω ανυψωτικό περιλαμβάνει επίσης το σύστημα EasyLift, που επιτρέπει στο χειριστή την ανύψωση και το χαμήλωμα των παρελκόμενων πατώντας ένα μόνο κουμπί στην κονσόλα. Τα μοντέλα της οικογένειας Hürlimann XA Spirit είναι επίσης ιδανικά για εργασία με εμπρός φορτωτή,  επιλέγοντας  μία  εργοστασιακή τοποθετημένη Light ή Ready λύση για μελλοντική εγκατάσταση ενός φορτωτή.

Η καμπίνα είναι τοποθετημένη σε ειδικές ελαστικές βάσεις (silent-block) που μειώνουν σημαντικά τους κραδασμούς που μεταδίδονται από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Το κάθισμα του οδηγού στη βασική έκδοση αποτελείται από ένα μηχανικό σύστημα ανάρτησης, ενώ οι πελάτες που αναζητούν ανώτερο επίπεδο άνεσης μπορούν να επιλέξουν μία έκδοση με πνευματική ανάρτηση. Η  νέα διάταξη των χειριστηρίων ελέγχου τα καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμα και ακόμη πιο διαισθητικά στη χρήση. Η οθόνη InfoCentre κινείται μαζί με τη ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού, για να διασφαλίσει ότι όλες οι κύριες παράμετροι λειτουργίας του μηχανήματος είναι πλήρως ορατές ανά πάσα στιγμή. Να σημειωθεί ότι τα τρακτέρ της νέας οικογένειας Hürlimann XA Spirit διατίθενται επίσης με μία προαιρετική, πανοραμική οροφή ή, εναλλακτικά, με μία πιστοποιημένη οροφή FOPS (Falling Object Protective Structure) για την προστασία του χειριστή με χρήση φορτωτή.

Τα άλλα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο σαλόνι της έκθεσης Agrotica

Νέo XF SPIRIT

Με 70 & 80 ίππους και οικονομικό τρικύλινδρο κινητήρα STAGE V, το Hürlimann XF Spirit είναι ένα εξειδικευμένο τρακτέρ, πολύ στιβαρό, χωρίς περιττά αξεσουάρ και καλά προσαρμοσμένο για εργασία σε αμπελώνες και οπωρώνες που εκτελούνται στην Ελλάδα.

Βασικά Χαρακτηριστικά
-Κινητήρες 3 κυλίνδρων, με ψεκασμό common rail και ηλεκτρονική ρύθμιση
-Μετάδοση με συγχρονισμένο μετατροπέα
-Υδροστατικό τιμόνι με ανεξάρτητη αντλία
-Συγχρονισμός PTO μίας ή δύο ταχυτήτων
-Ενσωματωμένα φρένα με υδροστατικό έλεγχο

Νέο XE

Η νέα σειρά XE Stage V αποτελείται από 4 μοντέλα, Το XE είναι το τρακτέρ για όλες τις εργασίες. Με χαμηλή κατανάλωση, όντας ευρύχωρο, άνετο και εύκολο στη χρήση, έχει καλή σταθερότητα και ελκτική ικανότητα, για εργασία σε πιο δύσκολα εδάφη. 



Με σύγχρονο σχεδιασμό και κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας, το XE είναι το ιδανικό τρακτέρ για περιορισμένους χώρους και για εργασίες όπου η ταχύτητα εκτέλεσης είναι σημαντική, επειδή είναι εύκολοι οι ελιγμοί.

Νέο Prince

Το μικρό αλλά με μεγάλες προσδοκίες τρακτέρ της Hürlimann, ακούει στο όνομα Prince και εντάσσεται στην γκάμα των νέων «compact» τρακτέρ της ιστορικής μάρκας.

Tο Hürlimann Prince είναι ένα μικρό τρακτέρ με εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης. Σχεδιασμένο για εργασία στο χωράφι καθώς και σε μικρές εκμεταλλεύσεις, ερασιτέχνες αγρότες και εξειδικευμένες καλλιέργειες, παρέχει ευελιξία με μια μεγάλη γκάμα μοντέλων.



Το Prince είναι επίσης μια αξιόπιστη και ευέλικτη λύση για ταχύτερη εργασία σε θερμοκήπια, φυτώρια και εργασίες συντήρησης πάρκων. Η έκδοση χαμηλής πλατφόρμας του Prince είναι επίσης ιδανική για εργασία σε οπωρώνες και αμπελώνες με χαμηλά φυτά.

Το μοντέλο διαθέτει υδρόψυκτο κινητήρα Perkins Stage V με μια εξαιρετική καμπύλη ροπής που δίνει στον κινητήρα την ευελιξία που απαιτείται για την αντιμετώπιση ξαφνικών αλλαγών στο φορτίο. Η εξαιρετική οικονομία καυσίμου σε συνδυασμό με ένα ντεπόζιτο 40 λίτρων που βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα και το ταμπλό εξασφαλίζουν εντυπωσιακή απόδοση, η οποία μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο με ένα επιπλέον ντεπόζιτο 15 λίτρων. Η τοποθέτηση του ντεπόζιτου πίσω από τον κινητήρα βελτιώνει την απόδοση του συστήματος ψύξης και απομονώνει τον οδηγό ακόμη πιο αποτελεσματικά από το χώρο του κινητήρα.

Το Νέο XB

Η νέα σειρά XB με Stage V αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ασφάλεια, ποιότητα, απόδοση, χαμηλό κόστος χρήσης και φινέτσα!.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της σειράς είναι οι χαμηλές στροφές κινητήρα, η απλή συντήρηση και η υψηλή απόδοση, που επιτυγχάνονται με το σύστημα ψεκασμού Common Rail 2000 bar.

Νέο XF Tradition

Το ιδανικό τρακτέρ είναι αυτό που συνδυάζει την απόδοση με την απλότητα, λέει η εταιρεία, και το Hürlimann XF 80 Tradition έρχεται να συμπληρώσει την πλούσια γκάμα XF με ένα ολοκληρωμένο δενδροκομικό τρακτέρ 80 ίππων. Διαθέσιμο με καμπίνα ασφαλείας, ή χωρίς καμπίνα, προσφέρεται για καλλιέργειες δέντρων όπως αμπέλια, φρούτα και οπωρώνες. 



Ένα τρακτέρ που αποδίδει σε όλες τις συνθήκες και με οποιαδήποτε εφαρμογή, προσφέροντας στον αγρότη παραγωγικότητα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας. Έχει το ιδανικό μέγεθος για να φορέσει τροχούς 20, 24 και 28 ιντσών, ενώ διαθέτει και κοντό μεταξόνιο για εξαιρετική ευελιξία.

Τα μηχανήματα της Hürlimann διαθέτει στην ελληνική
αγορά η εταιρεία «Η Δήμητρα» Α.Ε. (τηλ.210 5155777)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία